12.8.09

Ανυποχώρητοι οι κάτοικοι στο Διακοπτό

ΑΠΟ GO WEST

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι κάτοικοι και φορείς του Δήμου Διακοπτού για τη χάραξη της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής και ζητούν άμεσα συνάντηση με τους Υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, Γιώργο Σουφλιά και Μεταφορών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Μετά τη δυναμική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή στο Διακοπτό, παρουσία και του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ, Π. Παταργιά, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αν και προς το παρόν αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής, περιμένοντας από τον Παναγιώτη Παταργιά να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών το πάγιο αίτημα των φορέων, εντός της επόμενης εβδομάδος θα επιδιώξει συνάντηση με τους Υπουργούς, Γιώργο Σουφλιά και Ευριπίδη Στυλιανίδη.

«Αποφασίσαμε να περιμένουμε μερικές ημέρες μετά και τη δέσμευση του κ. Παταργιά να μεταφέρει τα αιτήματά μας στον Υπουργό Μεταφορών, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε και προγραμματίζουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να περάσει το τρένο μέσα από τα σπίτια μας. Το Διακοπτό θα εξαφανιστεί. Δρόμοι μένουν με το μισό πλάτος και η γραμμή διέρχεται μέσα από τις αυλές σπιτιών. Η νέα σιδηροδρομική γραμμή για την περιοχή μας θα είναι ταφόπλακα. Απαιτούμε να γίνει η νότια χάραξη, όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί», τόνισε ο Δήμαρχος Διακοπτού, Τάκης Βασιλείου, προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και αποκλεισμό της εθνικής οδού και της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο κ. Βασιλείου επανέλαβε πως «η μοναδική σωστή χωροταξικά, περιβαλλοντικά λύση, για τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, είναι η νότια χάραξη, παράλληλα στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών–Πατρών, σύμφωνα με την πρόταση της ΕΡΓΟΣΕ, όπως αυτή παρουσιάστηκε στις 29-1-09 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας».

Πάντως, θετικά εξέλαβαν την παρουσία του κ. Παταργιά στη συγκέντρωσή τους οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής. Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε η ευθύτητα και η ειλικρίνεια του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ, ο οποίος δεν δίστασε να αναφέρει πως η λύση που προτείνεται από τους φορείς για τη χάραξη, είναι ασύμφορη. Ωστόσο, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα μεταφέρει τους προβληματισμούς τους, στην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.
Ο κ. Παταργιάς παρουσίασε με στοιχεία την πραγματικότητα, που αφορά το έργο και το αίτημα που έχει υποβληθεί και ανέλυσε τα τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά της θέσης της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η αποδοχή του αιτήματος για τη νότια χάραξη, εμφανίζει μεγάλες δυσκολίες, καθώς συνεπάγεται τεράστια οικονομική επιβάρυνση.

Παράλληλα ο κ. Παταργιάς, εξήγησε στους παρευρισκόμενους, ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι η όποια αλλαγή, θα «τινάξει» στον αέρα το χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσης του έργου, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά σε ολόκληρο το δίκτυο Πελοποννήσου.
O Παναγιώτης Παταργιάς δήλωσε: «Άκουσα τις απόψεις όλων σας, του Δημάρχου, των βουλευτών, των φορέων της περιοχής και θα τις μεταφέρω στον Υπουργό Μεταφορών. Εγώ, από την πλευρά μου, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι προσπαθούμε να δώσουμε την καλύτερη λύση στο πλαίσιο των χρονοδιαγραμμάτων και στη σύντομη ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής προς το Αίγιο και την Πάτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: