8.9.09

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ..ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ

Με την νομαρχία να περιμένει το ανάλογο κονδύλι είτε από τον δήμο Αιγίου είτε από την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας ώστε να προχωρήσει άμεσα στις κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία Αιγίου αλλά και με τον φόβο της παραπομπής του δήμαρχου Αιγίου σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος φαίνεται πως αυτοί που έπρεπε πήραν τελικά απόφαση να εφαρμόσουν τους νόμους και να εκτελέσουν τις αποφάσεις των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.


Η δημοτική αρχή προτίθεται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να φέρει προς ψήφιση την εκταμίευση ποσού 50,000 ευρώ περίπου ώστε να προχωρήσει η ανάθεση και αμέσως μετά η κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων κτισμάτων στην παραλία. Ποσό που εάν τελικά εκταμιευθεί θα βεβαιωθεί στην συνέχεια στην εφορία στο όνομα των επιχειρηματιών που συνεχίζουν να μην συμμορφώνονται με τους νόμους.


Ο χρόνος και το μπαράζ διοικητικών αποφάσεων φαίνεται πως έφεραν την δημοτική αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο προ των ευθυνών τους μιας και πέρα από τα πρόστιμα ανέγερσης πολύ σύντομα ο δήμος θα κληθεί να καταβάλλει και πρόστιμα διατήρησης που ανέρχονται στις 400,000 ευρώ ετησίως εάν τελικά δεν προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις. Πράγμα το οποίο φυσικά θα σημάνει και την αυτόματη παραπομπή του δήμαρχου για παράβαση καθήκοντος.


Ακόμα μια πτυχή του όλου θέματος είναι πως είναι δυνατόν επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην παραλία Αιγίου να έχει ανεξόφλητες υποχρεώσεις στον δήμο Αιγίου που αγγίζουν και ίσως ξεπερνούν τις 400,000 ευρώ και ταυτοχρόνως επιβαρύνει τον δήμο με άλλες 300,000 ευρώ ύστερα από τα πρόστιμα που του υπεβλήθησαν για την ανέγερση αυθαίρετων τερατουργημάτων και ο δήμος να παραμένει απλός θεατής;;;;;


Πως είναι δυνατόν κύριε δήμαρχε να ανέχεστε κατά αυτόν τον τρόπο την επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού και εν συνεχεία όλων των Αιγιωτών και να μην αντιδράτε παρα μόνο να κρύβετε επιμελώς το πρόβλημα;;;;


Τουλάχιστον τα δημοσιογραφάκια του γνωστού διαφημιστικού εντύπου που νομίζουν ότι εργάζονται σε εφημερίδα και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη πληρώνονται κανονικά και με τον νόμο μέσω διαφημιστικών καταχωρήσεων ώστε να αποκρύπτουν την πραγματικότητα και να παραπλανούν τον κόσμο.


Εσείς τι όφελος έχετε επιβαρύνοντας τους συμπολίτες σας;;; Εκτός φυσικά και εάν υπάρχει πρόθεση.. κάτι το οποίο απευχόμαστε.


Η εποχή της της πλήρους ανομίας, αυθαιρεσίας και ασυδοσίας πλησιάζει στο τέλος της.. Χαμένοι όλοι όσοι νόμισαν ότι έχουν τη δυνατότητα να καταστρατηγούν τους νόμους προσπορίζονταν στον εαυτό τους παράνομα οικονομικά οφέλη εις βάρος όλων των Αιγιωτών. Έφτασε η στιγμή για τις υγιείς επιχειρήσεις να σχεδιάσουν την ανάπτυξη τους με γνώμονα όχι μόνο το κέρδος αλλά και τον σεβασμό απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Ώρα και για την δημοτική αρχή να θεσπίσει και να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ώστε όλοι οι επιχειρηματίες να γνωρίζουν εξαρχής τι επιτρέπεται και τι όχι ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοιες καταστάσεις.


Aigio.org

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός του θέματος "παραλία" μήπως εχετε αντιληφθει στο νεο χωρο σταθμευσης στην Εισοδίων πως το πεζοδρόμιο δεν υφισταται πλέον διότι οχι μονο το "έστρωσαν" με ασφαλτο όπως και φρόντισαν με χρήση αλυσίδας να παρεμποδίζουν τη διέλευση πεζών.
Τέλος πάντων περί τίνος πρόκειται.