26.10.09

Πως άρχισε η διαπλοκή στην Ελλάδα

ΓΡΑΦΕΙ Ο FACTOR X

Όταν βρέχει μελαγχολώ. Και όταν μελαγχολώ θυμάμαι τα παλιά. Και βρίζω την τεχνολογία που δεν ανακάλυψε το Ιντερνέτ πιο γρήγορα. Επειδή αν το είχε ανακαλύψει πιο γρήγορα θα είχαμε ανεβάσει το «Αντί» στο Διαδίκτυο από την δεκαετία του 90 και έτσι θα διάβαζαν τι γράφαμε τότε οι χιλιάδες που διαβάζουν τώρα το www.antinews.gr . Όπως για παράδειγμα εκείνα που έγραφε το Αντί πριν από εννέα χρόνια για τον Κοκκαλίνο και την διαπλοκή και που τα ανακάλυψε πρόσφατα και ο Περικλής Κοροβέσης. Και που ξέρεις; Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Και θυμάμαι τώρα και την Λιάνα την Κανέλη που σχολιάζοντας το 2.000 σε τηλεοπτική εκπομπή μια αποκάλυψη του «Αντί» για τις σχέσεις του Κοκκαλίνου με την Στάζι είπε: «καλά τώρα, που το ανασύρατε το Αντί, από την αφάνεια…;». Να όμως Λιάνα μου που, όπως έλεγε και ο Βλαδίμηρος Ίλιτς, η ιστορία εκδικείται….πάντα.
Διαβάστε λοιπόν ένα άρθρο στο Αντί του Σεπτεμβρίου 2000 με τίτλο:

Η αλήθεια για τις σχέσεις Κόκκαλη – Μητσοτάκη
του Ρεπόρτερ

Στην αρχή το άρθρο αναφέρει όσα παρουσιάζουμε σήμερα εδώ για τον Μητσοτάκη τον Ζομπανάκη και την Ιαπωνική ΝΤΤ (http://www.antinews.gr/?p=20096) και συνεχίζει:
Το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι αν πρόθεση του κ. Μητσοτάκη Ηταν να παραδώσει τον ΟΤΕ στην ιαπωνική ΝΤΤ, τότε ο Σ. Κόκκαλης θα έκανε τα πάντα για να τον εμποδίσει , θα επεδίωκε ακόμα και την ανατροπή της κυβέρνησης του. Και μάλλον έτσι έγινε. Όλα αυτά όμως δεν είχαν καμία σχέση με την διαφάνεια και την απαλλαγή της δημόσιας ζωής του τόπου από την διαπλοκή και τους διαπλεκόμενους. Όλα όσα έγιναν το 1993 αφορούσαν μόνο την διαπλοκή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Όποιος επιθυμεί μπορεί να διερευνήσει λεπτομερέστερα τα γεγονότα που εκθέτουμε σήμερα. Και να ανατρέξει σε συμφωνίες, συμβάσεις και αρχεία που αποκαλύπτουν πολλά. Όπως παραδείγματος χάριν ένα άκρως αποκαλυπτικό απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Σωκράτης Κόκκαλης στους ανακριτές που ασχολήθηκαν με τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε εναντίον του για την υπογραφή της σύμβασης των 1.000.000 ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ, το 1996.
Ένα είναι βέβαιο: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τα γεγονότα του 1993, την ανατροπή δηλαδή της κυβέρνησης του και την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησε για να δημιουργήσει μια ακόμα μεγάλη παρεξήγηση προς όφελός του. Μια παρεξήγηση συνεχεία εκείνης που δημιούργησε όταν πρώτος εισήγαγε στο νεοελληνικό πολιτικό λεξιλόγιο τον όρο «διαπλεκόμενα», με τρόπο όμως που απομάκρυνε την ευθύνη από τους πολιτικούς, όπως ο ίδιος. Επειδή , εξ ορισμού «διαπλεκόμενοι» δεν μπορεί να είναι οι επιχειρηματίες, αλλά μόνον οι πολιτικοί.

Η συνάντηση με τον Ρόκκο
Στην πραγματικότητα οι σχέσεις του Κ. Μητσοτάκη με τον Σ. Κόκκαλη και την Ιντρακόμ πάνε Πολυ μακριά. Το 1965, ο Σωκράτης Κόκκαλης ήρθε στην Ελλάδα για να προωθήσει τα σχέδια της Ανατολικογερμανικής κυβέρνησης για την ίδρυση της Ιντρακόμ. Χρησιμοποιώντας το κύρος του ονόματος του πατέρα του, καθηγητή Πέτρου Κόκκαλη, και τις γνωριμίες του εκδότη Χρ. Παπαγεωργίου συναντήθηκε τότε με επιφανείς πολιτικούς παράγοντες της εποχής και προώθησε την ιδέα της ίδρυσης μιας εταιρείας εμπορικών ανταλλαγών Ελλάδας -Ανατολικής Γερμανίας. Μεταξύ των παραγόντων εκείνων ήταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Κ. Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Στεφανόπουλος, ο υπουργός Μεταφορών Αλλαμανή και ο υπουργός Εσωτερικών Τσιριμώκος (ΣΣ όλα τα άνθη της Αποστασίας δηλαδή)
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών εκείνων ο Σ. Κόκκαλης ενημέρωσε τα κεντρικά στο Βερολίνο για την πρόοδο της μυστικής επιχείρησης με γραπτή αναφορά (βλ. τεύχη 705-710), στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Η ιδέα της ίδρυσης της εταιρείας εμπορίου βασίζεται στην εμπλοκή υψηλών μελών της κυβέρνησης και βιομηχάνων που θα απολαμβάνουν από τα κέρδη αυτής της εταιρείας και έτσι θα έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την επιτυχία της. Τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει καταρχήν να μην αναμιχθούν φανερά. Κατά την γνώμη μου θα μπορούσε – εκτός από την επιτυχία στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων – να αντληθεί αργότερα και σημαντικό πολιτικό όφελος από την ιστορία αυτή. Θα μπορέσουν έτσι να διαπιστωθούν οι μέθοδοι με τις οποίες η Δυτική Γερμανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, ασκούν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να παρεμποδιστεί η ανάπτυξη των σχέσεων με την DDR . Ταυτόχρονα θα ήταν δυνατή μια επέμβαση στους κυβερνητικούς κύκλους , ώστε να βελτιωθούν οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών».
Είναι λοιπόν προφανές ότι τα «διαπλεκόμενα» εμφανίζονται στην Ελλάδα από το 1965 με πρωτοβουλία του Ανατολικού Βερολίνου και τη συμμετοχή Κόκκαλη – Μητσοτάκη.
Πολλά χρόνια αργότερα οι τρεις αρχηγοί της «Οικουμενικής Κυβέρνησης» (Μητσοτάκης, Α. Παπανδρέου, Χ. Φλωράκης) έδωσαν εντολή στον ΟΤΕ να προχωρήσει στην υπογραφή της σκανδαλώδους σύμβασης με την Ιντρακόμ για την σκανδαλώδη προμήθεια των 470.000 ψηφιακών παροχών. Τη σύμβαση δηλαδή που άνοιξε τον δρόμο για την άλωση του ΟΤΕ από τον Κόκκαλη και την Ζήμενς.
Παρά τη δέσμευση των τριών αρχηγών το θέμα έμεινε σε εκκρεμότητα μέχρι που τον Απρίλιο του 1990 ανέλαβε την πρωθυπουργία ο ίδιος ο Μητσοτάκης . Ο ελεγχόμενος από τον Κόκκαλη ΟΤΕ (διοίκηση και συνδικαλιστές) πίεζαν για να υπογραφεί η σύμβαση, αλλά επειδή οι αντιδράσεις ήταν εντονότατες, ο Μητσοτάκης ζήτησε «φιλικά» από τον Κόκκαλη «να κατεβάσει τις τιμές». Τελικά, η Ιντρακόμ πήρε τις 470.000 παροχές ,αφού προηγουμένως δεσμεύθηκε ότι στην περίπτωση που στην επόμενη σύμβαση η τιμή θα ήταν χαμηλότερη της τιμής των 54.000 δραχμών ανά παροχή με την οποία υπέγραψαν τη σύμβαση για τις 470.000 παροχές, θα επέστρεφε την χρηματική διαφορά (!!!). Η σύμβαση εκείνη προκάλεσε αλλεπάλληλες κυβερνητικές κρίσεις και την παραίτηση των Γ. Κεφαλογιάννη και Α. Κράτσα κλπ κλπ.
ΣΣ (τωρινή): Ερώτημα. Πιστεύει άραγε κανείς τώρα ότι η «η ιδέα της ίδρυσης μιας εταιρείας εμπορίου που θα βασίζεται στην εμπλοκή υψηλών μελών της κυβέρνησης και βιομηχάνων που θα απολαμβάνουν από τα κέρδη αυτής της εταιρείας» που πρότεινε ο Σωκράτης το 1965 δεν είχε καμία σχέση με όσα ακολούθησαν τις επόμενες δεκαετίες;
Μήπως στην πορεία και μετά την πρώτη του Τείχους του Βερολίνου οι Γερμανοί της Ζήμενς βρήκαν στα αρχεία της Στάζι την «ιδέα» και την εφάρμοσαν κι αυτοί; Ή – ακόμα καλύτερα – τους την εξήγησε ένας δήθεν «ανταγωνιστής» τους και από τότε τους «δουλεύουν» όλους μαζί; Γιατί εμάς δεν μας «δουλεύουν»….
Διαβάστε όμως κι αυτά
Η εκχώρηση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών στην ΖΗΜΕΝΣ και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ
Οι δηλώσεις Κοροβέση και ο “γιός του Πέτρου”
Όταν το ΚΚΕ έπαιρνε γραμμή να στηρίξει τον Ανδρέα από το Ανατολικό Βερολίνο και η Ιντρακόμ άρχιζε την αλματώδη άνοδό της

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;
ΠΕΤΡΟΣ είπε...

Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις

ΠΕΤΡΟΣΝΙΚΟΣ είπε...


Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
ΝΙΚΟΣ