9.10.09

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ

Με καταχωρήσεις στον τοπικό τύπο και στο προσωπικό του ιστολογιο ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ρίχνει γέφυρες στην νέα κυβέρνηση προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει, για ακόμα μια φορά, διαπραγματευόμενος φλέγοντα εθνικά ζητήματα. Προσπαθεί μάλιστα να αυτοπροβληθει ως ένας ακομμάτιστος και δήθεν λαοπρόβλητος θρησκευτικός ηγέτης λες και οι κυβερνώντες δεν γνωρίζουν την ακροδεξιά πολιτική του καταγωγή αλλά και τις κατά καιρούς ακραίες ιδεολογικές και πολιτικές του θέσεις.

Μοναδικός σκοπός αυτής της προσέγγισης είναι η προστασία ιδίων συμφερόντων και κεκτημένων τα οποία τίθενται υπό αμφισβήτηση εάν και εφόσον ο νέος πρωθυπουργός αποφασίσει τελικά να προχωρήσει σε συνολική επαναδιαπραγμάτευση του φορολογικού στάτους της εκκλησίας της Ελλάδος και όλων των υπαγόμενων σε αυτή μητροπόλεων. Μητροπολίτες σαν τον Αμβρόσιο θεωρούν ότι δικαίως οι μητροπόλεις τους εξαιρούνται με νόμους του Κράτους από την καταβολή έμμεσων και άμεσων φόρων αφού με το φιλανθρωπικό τους έργο ανακουφίζουν την ελληνική κοινωνία.

Πως είναι όμως δυνατό να μετρηθεί αυτή τους η συνεισφορά στην κοινωνία αφού οι όποιες εκτιμήσεις προέρχονται από κατασκευασμένα στοιχεία των ίδιων των μητροπόλεων;; Πως είναι δυνατόν ο μέσος πολίτης να αποδεχθεί τέτοια στοιχεία ως αξιόπιστα όταν στο σύνολο τους είναι παντελώς αποσπασματικά και κατασκευασμένα;;

Έχουμε και στο παρελθόν διατυπώσει την άποψη ότι όλες οι μητροπόλεις πρέπει να υπαχθούν και να ελεγχθούν οικονομικά και φορολογικά από μια κεντρική υπηρεσία όπως όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε και ο πολίτης να γνωρίζει που ακριβώς και με τι κριτήρια διοχετεύονται οι οικονομικές συνεισφορές του.

Ας ελπίσουμε ότι πολύ σύντομα η νέα κυβέρνηση θα βάλει ένα τέλος στην διακίνηση μαύρου χρήματος από τα παγκάρια των εκκλησιών, των μονών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων.

Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: