1.11.09

ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει χρόνο ο δήμος Αιγίου από κοινού με τους παρανομούντες επιχειρηματίες υπέβαλλαν αίτηση αναστολής και ακύρωσης των μέχρι σήμερα ληφθέντων αποφάσεων από την πολεοδομία Αιγίου στο διοικητικό εφετείο Πατρών.


Η παραπάνω ενέργεια δείχνει πλήρη συντονισμό μεταξύ των εμπλεκομένων επιχειρηματιών και δήμου Αιγίου.


Ποιοι οι λόγοι όμως να ταυτιστεί ο δήμος Αιγίου με τους αυθαιρετούντες επιχειρηματίες που ακόμα και εάν η παραπάνω αίτηση αναστολής ευδοκιμήσει για τυπικούς λόγους η όλη διαδικασία αυτομάτως θα "ξανατρέξει" από την αρχή με αποτέλεσμα σε δυο με τρεις μήνες το αργότερο να βρεθούμε πάλι προ οριστικής κατεδάφισης;


Εκτός φυσικά από την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος που επιχειρεί ο δήμαρχος υπάρχουν κατά την γνώμη μας και βαθύτερα αίτια. Ένα από αυτά είναι η απόλυτη ταύτιση του δημάρχου με τον μοναδικό αξιόλογο υποστηρικτή που του έχει απομείνει μέχρι σήμερα και δεν είναι άλλος από τον μητροπολίτη. Αυτό που αδυνατεί να καταλάβει ο κύριος δήμαρχος είναι ότι ο Αμβρόσιος ως γνήσιος οπορτουνιστής αφού μεγιστοποιήσει τα οφέλη του από την σχέση τους θα κατευθύνει τις τριακόσιες περίπου ψήφους που ελέγχει στον νικητή της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης και όχι σε αυτόν που μάλλον θα καταλήξει στον πολιτικό πάτο.


Στην περίπτωση της παραλίας Αιγίου ο δήμαρχος εξυπηρετεί ακόμα μια φορά τα συμφέροντα του ισχυρού του συμμάχου αφού η μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είναι ιδιοκτήτρια δυο καταστημάτων επί της Ζωοδόχου Πηγής. Ένα εξ' αυτών έχει και τα σοβαρότερα και μεγαλύτερα πολεοδομικά προβλήματα στην προβολή του στον απέναντι χώρο πρασίνου που εκμισθώνεται από τον δήμο Αιγίου στον επιχειρηματία που μισθώνει από την μητρόπολη το συγκεκριμένο κατάστημα. Υπάρχει και κάτι ακόμα όμως. Το συγκεκριμένο κατάστημα όταν εφαρμοστεί ο νόμος θα αναγκαστεί κατά την χειμερινή περίοδο να περιοριστεί σε πέντε τραπέζια από τα περίπου πενήντα που καταλαμβάνει σήμερα βασιζόμενο πάντα στις αυθαίρετες κατασκευές επί του χώρου πρασίνου. Μιλάμε για τεράστια πτώση τζίρου η όποια θα έχει αντίκτυπο στα μισθώματα που λαμβάνει η μητρόπολη.


Είναι καιρός τώρα για τέτοια ρίσκα;


Εντύπωση ακόμα προκαλεί το γεγονός πως ο δήμαρχος επιλέγει να ταυτιστεί νομικά όχι μόνο με αυθαιρετούντες επιχειρηματίες των οποίων οι επιχειρήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια λειτουργούν κατά παράβαση των χορηγηθέντων από τον δήμο Αιγίου άδειων λειτουργίας αλλά με επιχειρηματίες που όχι μόνο δεν προσφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο δημοτικό ταμείο.


ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5.000 ΕΥΡΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ.


Την σημαντικότερη διαπίστωση την αφήσαμε για το τέλος. Οι υπηρεσίες του δήμου Αιγίου και οι πολιτικοί προϊστάμενοι αυτών (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κλπ) ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ όχι μόνο στήριξαν την αυθαίρετη, ασύδοτη, δήθεν ανάπτυξη της παραλίας Αιγίου αλλά ήταν και συμμέτοχοι σε αυτό το όργιο αυθαιρεσιών και καταπατήσεων του νόμου. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε δυο έγγραφα τα οποία καταδεικνύουν τον βαθμό εμπλοκής των υπηρεσιών του δήμου οι οποίες κατ' ουσίαν παρουσιάζονται είτε να κατασκευάζουν για λογαριασμό των επιχειρηματιών αυθαίρετες κατασκευές είτε να κάνουν τα στραβά μάτια. Κατόπιν εορτής βέβαια οι ίδιοι άνθρωποι έρχονται να προτείνουν "λύσεις" και τρέχουν να υπερασπιστούν τους "κατατρεγμένους" επιχειρηματίες.

Μιλάμε για τους ανθρώπους που θα έπρεπε να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον με αλήθεια, αξιοπρέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης.


Μιλάμε για όλους αυτούς που θα έπρεπε να είναι πολέμιοι της συγκάλυψης, της πελατειακής αντίληψης, της συντήρησης και της διαφθοράς.


Αυτοί είναι όμως που απογοητεύουν τους νομοταγείς πολίτες υπονομεύοντας κάθε έννοια κοινωνικής αξίας ευνοώντας τις πελατειακές αντιλήψεις και υποθάλπτοντας την διαφθορά.


Πρέπει όλοι εσείς "κύριοι" που ασχολείστε η θέλετε να ασχοληθείτε με τα κοινά για να σώσετε όλους εμάς τους υπολοίπους να μάθετε επιτέλους ότι όλα τα πάσης φύσεως κυκλώματα και συντεχνιακά συμφέροντα πρέπει να υποτάσσονται στους νόμους του Κράτους και το δημόσιο συμφέρον.


Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: