12.11.09

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

3,5 χρόνια φυλάκιση στον τέως δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Ημαθίας.


Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στον τέως δήμαρχο Αποστόλου Παύλου Ημαθίας, για υπεξαίρεση χρημάτων.
Ο Ελευθέριος Βαλαβάνης κάθισε στο εδώλιο για υπεξαίρεση στην υπηρεσία από...κοινού, κατ’ εξακολούθηση. Μαζί του καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, με αναστολή, πρώην συνεργάτης του, ειδικός σύμβουλος του δήμου.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενοι ιδιοποιήθηκαν παράνομα το διάστημα από τον Ιούνιο 2004 έως τον Ιούλιο 2006 το χρηματικό ποσό των 57.600 ευρώ.
Επρόκειτο για χρήματα που κατέβαλαν το διάστημα αυτό δημότες του για την άντληση λυμάτων από τους βόθρους των σπιτιών τους.
Την άντληση είχε αναλάβει ο οδηγός δημοτικού βυτιοφόρου το οποίο αγοράστηκε γι' αυτόν τον σκοπό. Ο οδηγός, που δεν παραπέμφθηκε σε δίκη, εισέπραττε για κάθε "επίσκεψη" το ποσό των 20 ευρώ, το οποίο ανέγραφε σε μπλοκ αποδείξεων, που τού παρέδωσαν οι κατηγορούμενοι, χωρίς όμως να τους παραδίδει την απόδειξη. Στη συνέχεια, παρέδιδε τα χρήματα στους δύο κατηγορούμενους.
Το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην ποινή που επέβαλε στον τέως δήμαρχο, αλλά αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: