12.11.09

Η περίπτωση Βενιζέλου επαναλαμβάνεται: Η διαπλοκή με τη Ντόρα, το διαδίκτυο με τον Αντώνη

Παρακολουθώντας κάποιος τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της ΝΔ μέσα από μια συγκριτική προσέγγιση μεταξύ των “παραδοσιακών” μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου, νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να διακρίνει την τεράστια διαφορά στην αντίληψη των πραγμάτων μεταξύ αυτών των δύο χώρων. Για παράδειγμα, όποιος είδε χθες πόση χολή έχυνε (ακόμα και απροκάλυπτα) ο κ. Πρετεντέρης εναντίον του κ. Αβραμόπουλου, τον οποίο “φιλοξενούσε” στο λεγόμενο δελτίο ειδήσεων του Mega, για την επιλογή του δεύτερου να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ, θα νόμιζε ότι ζούσε σε διαφορετικό πλανήτη αν παράλληλα άνοιγε την οθόνη του υπολογιστή του και έβλεπε ποιο είναι το κυρίαρχο κλίμα μεταξύ των bloggers και των ενεργών σχολιαστών τους.

Από ό,τι φαίνεται, ο κ. Πρετεντέρης ουδέν εδιδάχθη από το πάθημα του ιδίου και των εργοδοτών του το 2007. Παρά τη μανιασμένη, σε βαθμό υστερίας, στήριξη που προσέφεραν στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επανεκλέχτηκε άνετα ο Γ. Παπανδρέου. Ήταν η εποχή που το blogging, η πολιτική “ζύμωση” και η έκφραση των μαζών μέσω του διαδικτύου είχαν αρχίσει να πατούν γερά στα πόδια τους και στη χώρα μας. Ουδέν εδιδάχθη όμως ο κ. Πρετεντέρης και από το παράδειγμα του Ομπάμα, πέρυσι. Μολονότι τα “παραδοσιακά μέσα” των ΗΠΑ έσπρωχναν -μέχρι ενός σημείου- με χέρια και με πόδια τη Χίλλαρυ Κλίντον για το χρίσμα (και την εκλογή Προέδρου των ΗΠΑ), τελικός νικητής βγήκε εκείνος που κατάφερε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην κρίσιμη μάζα των bloggers, αλλά και των απλών χρηστών του διαδικτύου.

Χρειάζεται να τριτώσει -με την περίπτωση Σαμαρά- το πράγμα για τον κ. Πρετεντέρη (και τους εργοδότες του, βεβαίως-βεβαίως) προκειμένου να καταλάβουν σε πόση αναντιστοιχία με την κοινή γνώμη βρίσκονται, και ότι τα μέσα “Τους” απέχουν πλέον πολύ από το να ασκούν την επιρροή που είχαν συνηθίσει;

Αυριανιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια: