13.11.09

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΟΥ;

Με την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στο Αίγιο είναι πλέον σαφές ότι η παρούσα δημοτική αρχή απέτυχε στο δύσκολο έργο το οποίο της ανατέθηκε από τους δημότες πριν από περίπου τρία χρόνια. Σχεδόν αδύνατη είναι και η όποια αναστροφή της κατάστασης όχι μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων αλλά και ουσίας.


Επί δημαρχίας Καραφωτια η πόλη κυριολεκτικά βάλτωσε οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά. Οι δημότες όχι μόνο δεν είδαν την παραμικρή πρόοδο αλλά οι άστοχες πολιτικές και οικονομικές κινήσεις μας γύρισαν αρκετά χρόνια πίσω.


Μοναδική ελπίδα ο επόμενος δήμαρχος και η ομάδα του..


Μέχρι ώρας τρεις είναι οι υποψήφιοι που θεωρείται βέβαιο πως θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο.
Πρώτος ο σημερινός δήμαρχος ο οποίος προσωπικά εκτιμούμε ότι θα έχει χειρότερη πολιτική τύχη από τον προκάτοχό του λόγω ατυχών πολιτικών επιλογών και προσώπων, αλλά και μιας νοοτροπίας που παραπέμπει σε κομματάρχη της δεκαετίας του '80.


Ο εκδότης Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος κατά την γνώμη μας ξεκίνησε με πολιτικό unfair έναντι των άλλων υποψηφίων αφού λόγω του επαγγέλματός του φαίνεται ότι χρησιμοποιεί την εφημερίδα Αιγιοχος προκειμένου να προβάλλει τις πολιτικές του θέσεις και να βάλλει κατά των πολιτικών του αντιπάλων.


Ερωτηματικό παραμένει επίσης η ικανότητα του να διαχειριστεί τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που θα κληρονομήσει από την σημερινή δημοτική αρχή εάν εκλεγεί. Έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι η διοίκηση πρέπει να ασκείται από έμπειρους και επιτυχημένους ανθρώπους προερχόμενους από τον κόσμο των επιχειρήσεων. Αυτό που δεν μας εξέπληξε καθόλου ήταν το πως εν μια νυκτί ο συγκεκριμένος υποψήφιος μετατράπηκε από επικριτής του έργου και των ημερών του σεβασμιότατου σε τιμητή του. Φαίνεται πως ακολούθησε και αυτός την πεπατημένη όπου εν ετει 2009 εάν δεν προσκυνήσεις τον Αμβρόσιο δήμαρχος στο Αίγιο δεν εκλέγεσαι.


Είπαμε..300 ψηφαλακια ελέγχει ο σεβάσμιος γέροντας.


Τρίτος και καλύτερος απ'οτι φαίνεται μέχρι ώρας ο νυν δήμαρχος Συμπολιτείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.


Είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του στον δήμο Αιγίου και το είχαμε αποκλείσει μιας και ο ίδιος φαινόταν να είχε απογοητευτεί από τις επαφές που είχε κάνει σε κομματικό και τοπικό πολιτικό επίπεδο. Με τον αέρα όμως της νίκης του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές αλλά και την προίκα του ποσοστού εκλογής του 70% κινείται πλέον δυναμικά στο πολιτικό παρασκήνιο σε μια νέα προσπάθεια να συγκροτήσει συμμαχίες που θα τον οδηγήσουν στην καρέκλα του δημάρχου ενός διευρυμένου δήμου Αιγίου. Μαθαίνουμε ότι οργώνει όλα τα χωριά στην προσπάθεια του να βρει την κατάλληλη στήριξη.


Αδιαπέραστο τείχος στην όλη προσπάθεια στέκονται οι ψηφοφόροι του κέντρου του Αιγίου οι οποίοι αδυνατούν προς το παρόν να αποδεχθούν το ενδεχόμενο μιας δημαρχίας Καλογερόπουλου, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Εκμεταλλευόμενος τις προσβάσεις του στον κρατικό μηχανισμό και ιδιαίτερα την στενή σχέση του με τον νυν υπουργό Εσωτερικών προσπαθεί να φέρει το κόμμα προ τετελεσμένων παρουσιάζοντας εαυτόν ως μοναδική αξιόπιστη λύση στην διεκδίκηση του δήμου. Ταυτοχρόνως ως άριστος γνώστης και θιασωτης των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων συνάπτει συμμαχίες και με κομματικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως υπερκομματικός υποψήφιος. Εδώ που τα λέμε ο Καλογερόπουλος έστω και ως δήμαρχος έργων βιτρίνας έκανε κάποια έργα καλλωπισμού (γιατί από αναπτυξιακά έργα μηδέν) την στιγμή που οι δικοί μας δεν μπορούν να κατασκευάσουν ούτε μια ανάπλαση με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.


Είναι όμως ο Καλογερόπουλος η λύση για τα προβλήματα του δήμου;


Κατά την γνώμη μας, παρότι θεωρούμε ότι είναι ικανότερος από τους άλλους δυο υποψηφίους, ΟΧΙ. Είναι ικανός στο να κρατάει τις απαραίτητες ισορροπίες ικανοποιώντας τουλάχιστον φαινομενικά τους πάντες, δεν πιστεύουμε πως μπορεί να κάνει το ίδιο σε έναν διευρυμένο δήμο.


Ο Κώστας Σπηλιοπουλος θεωρούμε πως θα κάνει την έκπληξη. Έχει βέβαια πολύ καιρό μπροστά του και δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται να πάρει αποφάσεις. Ούτε προς το παρόν έχει εκδηλώσει την παραμικρή επιθυμία να παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή και να διεκδικήσει την δημαρχία Αιγίου. Εξάλλου μετά από έναν χρόνο μπορεί να αξιοποιηθεί από τον Πρωθυπουργό σε κάποιο υπουργείο, πράγμα που λόγω βαθύτερων αίτιων και όχι μόνο λόγω της πολιτικής επιλογής του να στηρίξει Βενιζέλο θεωρείται σε έναν βαθμό δύσκολο.


Παρόλα αυτά μια ενδεχόμενη παραίτηση του για την διεκδίκηση του δήμου Αιγίου θα διευκόλυνε και τις εσωκομματικές ισορροπίες μιας και η πρώτη επιλαχούσα θεωρείται ότι ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου.


Με τα σημερινά δεδομένα πιστεύουμε ότι μόνο ο Κώστας Σπηλιοπουλος μπορεί να συσπειρώσει γύρω του τους πάντες και να οδηγήσει την πόλη σε καλύτερες μέρες. Αποτελεί ίσως την μοναδική αξιόπιστη λύση.


Ακόμα μια σημαντική παράμετρος των επόμενων δημοτικών εκλογών σε έναν διευρυμένο δήμο είναι το κόστος το όποιο μπορεί να ανέλθει στα 200.000 ευρώ ανα υποψήφιο. Ποιος από τους παραπάνω υποψήφιους θα μπορέσει να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό και εάν το κάνει από που θα προέλθουν αυτά τα χρήματα;


Aigio.org

6 σχόλια:

Γιώργος παπαδόπουλος είπε...

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι η λύση για το Αίγιο.Επιτέλους ας σταματήσουμε εμείς οι Αιγιώτες τον στενό και άχαρο τοπικισμό μας και ας καλωσωρίσουμε έναν επιτυχημένο δήμαρχο γειτονικού δήμου.Κάποτε αυτή η πόλη πρέπει να πάει μπροστά, πρέπει πολλά να γίνουν χωρίς όλα να απαιτούν χρήματα αλλά, κυρίως, ανοιχτά μυαλά...

Sleeper είπε...

Επιτυχημενος σε εργα βιτρινας ναι..

Επιτυχημενος σε αναπτυξιακα εργα καθετα οχι..

Μην ξεχνατε το αποχετευτικο και το σημερινο χαλι στην κυρια εισοδο της Αβυθου..

Αραγε ο αξιοτιμος κυριος δημαρχος δεν γνωριζε τον σχεδιασμο πριν προχωρησει σε ακομα ενα εργο βιτρινας;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι είναι λύση για το Αίγιο. Τέτοιους φόρους που θα επιβάλλει μόνος αυτός μπορεί να το κάνει. Ήδη η Συμπολιτεία είναι ο Νο1 δήμος σε τέλη πανελληνίως. Έχουμε τη φτώχια μας θα έχουμε και επιπλέον φόρους. Να ψηφίσουμε όλοι τον Καλογερόπουλο παιδιά γιατί έχει καταξοδευτεί τώρα με τις εκλογές και την έχει βουλιάξει την Συμπολιτεία στα χρέη ώστε να βγάλει τα σπασμένα. Να τον ψηφίσουμε γιατί όποιος του πάει κόντρα τον σβήνει από τον χάρτη και που να μπλέξεις τώρα μαζί του. Πολύ καλός άνθρωπος...τέτοιο δήμαρχο θέλουμε "δημοκρατικό" και "αληθινό". Αλήθεια θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ; Τώρα είμαι σίγουρος δηλαδή...θα μας πατήσει κάτω. Ωιμέ καημένη Αιγιάλεια

Ανώνυμος είπε...

O Καλογερόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφων είχε δηλώσει με περισσή έπαρση ότι " ο Δήμος του δεν χρωστά σε κανένα". Επίσημα στοιχεία σε εφημερίδα λένε για χρέη κοντά στα δυο εκατομμύρια ευρώ για το Δήμο Συμπολιτείας. Δυο τινά σημαίνουν : ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή μιλάμε για μεγάλο ψεύτη επαγγελματία βεβαίως. Μα είναι δυνατόν με τα στελέχη που διαθέτει να ασκήσει χρηστή διοίκηση; Άλλο οι γνώσεις για τα ρέντια στις σταφίδες και άλλο να γνωρίζεις τι εστί διοίκηση και δήμος.

Ανώνυμος είπε...

Για καθήστε ρε παιδιά...στους υπόλοιπους δήμους δηλαδή, που δεν ξέρουν από ρεντι και σταφίδα, ξέρουν από διοίκηση; Μην τρελαθούμε τώρα; Αρπαχτές κάνουν όλοι...Το θέμα είναι ποιος θα αρπάξει τα περισσότερα...

Πάντως να πάμε σε εκλογές χωρίς να γνωρίζουμε το πόθεν έσχες των υποψηφίων είναι απαράδεκτο...Ειδικά για κάποιους κυρίους που κάνουν συχνά ταξιδάκια στο εξωτερικό...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν είναι το ρέντι και η σταφίδα αλλά η έλλειψη στελεχών στην παράταξη Καλογερόπολου με επαρκώς ποιοτικά χαρακτηριστικά. Δυο εκατομμύρια ευρώ κοντά είναι το χρέος που θα κληθούν να επωμιστούν και να πληρώσουν οι πολίτες του νυν Δήμου Συμπολιτείας. Δεν συγκρίνεται με τα χρέη Αιγείρας - Ακράτας - Διακοπτού που φθάνουν περί τα διακόσιες χιλιάδες ευρώ. Είναι μεγάλο το ποσό και φυσικά δεν αφορά προμηθευτές, εργολάβους και λοιπά οπότε όπως είναι λογικό το ποσό αυξάνεται κι άλλο. Ο Καλογερόπουλος είχε δηλώσει : " δεν χρωστάμε σε κανένα " και στο τέλος αποκαλύπτεται ότι ο δημότης Συμπολιτείας θα πληρώσει τα μαλλιοκέφαλα του. Και ερωτώ: Αν γίνει Δήμαρχος Αιγιαλείας που θα εκτινάξει το χρέος; Ως πότε οι απλοί φορολογούμενοι πολίτες θα πληρώνουμε τα σπασμένα των πολιτικών; Προσωπικά θεωρώ την θητεία του οικτρή και επιζήμια για τον πολίτη. Τα έργα βιτρίνας όπως αποκαλούνται δεν μπορούν να σκεπάσουν την ζοφερή πραγματικότητα και δη τα τεράστια χρέη. Και ευτυχώς που υπάρχουν τα ελεύθερα blogs διότι οι πληρωμένες εφημερίδες ούτε καν το αναφέρουν αυτό για να μην θιγεί το πολιτικό του προφίλ προεκλογικά. Δυσυτυχώς με κατευθυνόμενη ενημέρωση προσπαθεί να πείσει τον κόσμο της Αιγιάλειας αντί ο τοπικός τύπος να αναδείξει την αλήθεια, να ξεσκεπάσει την γύμνια του και να γνωρίσει ο κόσμος τι εστί ο αληθινός Καλογερόπουλος. Και το κράτος ανύπαρκτο...αγαπητέ Γιώργο αντί να κόβεις μισθούς και να πεινάνε οικογένειες κάνε ένα έλεγχο στη Συμπολιτεία, απόδωσε ευθύνες και να πληρώσουν όσοι έχουν κάνει διαχειριστικά εγκλήματα και όχι φυσικά να του επιτρέπετε να προβάλλεται και να παραμυθιάζει τον κόσμο της Αιγιάλειας που στο τέλος πάλι θα πληρώνει όλες τις αμαρτίες.