28.12.09

Ανακοίνωση «Πρώτου Θέματος» για τα «δωράκια» των 2.500 ευρώ σε υπουργούς και την «πριβέ» πτήση βουλευτών προς Θεσσαλονίκη


Σε σχέση με τον καταιγισμό υπουργικών ανακοινώσεων που προκάλεσε το ρεπορτάζ για τα μέλη της κυβέρνησης οι συνεργάτες των οποίων αποδέχθηκαν ακριβό φορητό υπολογιστή ως χριστουγεννιάτικο δώρο εταιρείας, το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» θα ήθελε να σχολιάσει τα εξής:

«Με κατάπληξη, αλλά και με κατανόηση λόγω Χριστουγέννων, αντιμετωπίσαμε τις κραυγές ορισμένων μελών της κυβέρνησης, συνεργάτες των οποίων αποδέχθηκαν για λογαριασμό τους πανάκριβα χριστουγεννιάτικα δώρα.  Πρόκειται για ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος», το οποίο δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση, αφού υπάρχουν και οι σχετικοί διάλογοι-ντοκουμέντα.

Θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε την ευαισθησία των υπουργών  της κυβέρνησης, αφού διαδέχονται μια Νέα Δημοκρατία η οποία επέδειξε ιδιαίτερη και μοιραία «ροπή» προς τα κάθε είδους «δωράκια». Το γεγονός, όμως, ότι τα γραφεία των υπόλοιπων 14 σημερινών υπουργών τήρησαν άψογη στάση, αρνούμενα να δεχθούν δώρα, παρά μόνον ευχές, καταδεικνύει ότι ήδη ένα τμήμα της κυβέρνησης έχει πρόβλημα με τα του οίκου του. Το περιβάλλον κάποιων υπουργών – από το οποίο, άλλωστε, παγίως ξεκινούν όλα τα δεινά – εμφανίζεται ευάλωτο σε απόπειρες διαφθοράς (δωράκια, ρουσφέτια, μεταθέσεις κ.λπ.) που μόλις πρόσφατα κόστισαν και την παραίτηση ενός υφυπουργού.

Καλό θα ήταν οι υπουργοί που εκτέθηκαν από τα ίδια τα γραφεία τους , να φροντίσουν να διορθώσουν τα όποια κακώς κείμενα και αντί για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά των ΜΜΕ – που προδίδουν προδιάθεση αλαζονείας και υπεροψίας και ξυπνούν σε όλους τους πολίτες δυσάρεστες αναμνήσεις από το πρόσφατο παρελθόν – να σέβονται περισσότερο την ελευθερία του Τύπου και να απαντούν επί της ουσίας. Στο πλαίσιο αυτό, ακόμη περιμένουμε μια απάντηση για τη σκανδαλώδη «πριβέ» πτήση τα ξημερώματα της Πέμπτης, η οποία κόστισε χιλιάδες ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο, μόνο και μόνο για να φτάσουν λίγες ώρες νωρίτερα στα σπίτια τους οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού! Μια πτήση, στην οποία – δυστυχώς – επέβαινε πρώτος-πρώτος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγη ώρα αφότου ο πρωθυπουργός είχε ολοκληρώσει την ομιλία του στη Βουλή για την ανάγκη περιορισμού της σπατάλης του δημοσίου χρήματος.

Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» θα είναι πάντα εκεί, θα κάνει τη δουλειά του απέναντι σε κάθε εξουσία. Εμείς τους ευχόμαστε καλές γιορτές, ευτυχές το νέο έτος και... ας πρόσεχαν!

Υ.Γ. Για πρωτοχρονιά θα τους στείλουμε καφετιέρες, μπας και καταλάβουν πιο εύκολα ότι δεν πρέπει να παίρνουνε δώρα από ξένους ανθρώπους!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: