21.12.09

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ

Πλησιάζει η ώρα που κάποιοι πρέπει να δώσουν λογαριασμό σε ποιες τσέπες κατέληξε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που έχει δαπανηθεί έως σήμερα για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.


Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά την μεταπολίτευση στον δήμο Αιγίου. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι τα χρήματα δεν πήγαν εκεί που έπρεπε, διαφορετικά δεν θα ήμασταν σε αυτή την κατάντια.


Όλοι οι εμπλεκόμενοι μέχρι χθες έριχναν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο. Τα περιθώρια όμως στένεψαν και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους η να κάτσουν στο σκαμνί. Δεν είναι δυνατόν να λέγεται ότι υπεύθυνη για την κατάρρευση του έργου είναι η κυκλοφοριακή επιβάρυνση.


Σαν βασικός ενορχηστρωτής και κύριος υπεύθυνος για το σημερινό χάλι, κατά την γνώμη μας, ο πρώην αντιδήμαρχος Λεωνίδας Μαυρουδής που επί των ημερών του ολοκληρώθηκαν τα δυο πρώτα κομμάτια του έργου, φέρεται να αναλαμβάνει μέρος των ευθυνών που του αναλογούν, δηλώνοντας πως θα  ανακατασκευάσει μέρος του έργου.


Ένοχη είναι η σιωπή και όλων των δημοτικών παραγόντων που με μισόλογα προσπαθούν να αποδώσουν ευθύνες αποφεύγοντας να έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με τους υπεύθυνους αυτής της τραγικής κατάστασης.


ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ


Δεσμευόμαστε μετά τις γιορτές να φέρουμε στην επιφάνεια όλα εκείνα τα έγγραφα που αποδεικνύουν πως πραγματικά έγινε η διαχείριση και η κοστολόγηση όχι μόνο του συγκεκριμένου έργου αλλά και δεκάδων άλλων μικρότερων.


Κάτι ακόμα που προξενεί εντύπωση είναι η ανοχή του δημάρχου σε όλη αυτήν την κατάσταση που μόνο πολιτική φθορά του προξενεί, ενώ θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε να έχει στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα. Ίσως όμως πάλι η πολιτική ομηρία ενός δημοτικού συμβούλου  να είναι πολυτιμότερη..


Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: