22.12.09

Κύριε Καστανίδη! Πάρε μέτρα κατά της παραδικαστικής χούντας


Οι πρωτοφανείς καταγγελίες του αρχαιότερου αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ι. Παπανικολάου, αποτελούν ισχυρό ράπισμα στην υποκρισία περί δήθεν ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης.
Καταγγελίες για την ύπαρξη μηχανισμών στη δικαιοσύνη που ευνοούν ημέτερους και διώκουν ανυπάκουους στα κελεύσματά τους δικαστές, έχουν γίνει κατά καιρούς πολλές.

Είναι όμως η πρώτη φορά που ένας ανώτατος δικαστής καταγγέλλει σκληρούς παραδικαστικούς μηχανισμούς, στο ανώτατο ποινικό δικαστήριο της χώρας, που παρεμβαίνουν απροκάλυπτα να προστατεύσουν έναν θρασύ νεαρό πρωτοδίκη που διώκεται ποινικά και πειθαρχικά.

Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί που ανέθεσαν στον εκλεκτό τους, να χειριστεί ως ειδικός ανακριτής το σκάνδαλο Siemens, σύμφωνα με τις δικές τους οδηγίες και επιδιώξεις.
Οι καταγγελίες του κ. Παπανικολάου θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει σεισμό και την άμεση επέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Το γεγονός ότι ούτε τα ΜΜΕ δεν αξιολόγησαν τις συγκλονιστικές καταγγελίες του ανώτατου δικαστή ως το μείζον θέμα των ημερών, δείχνει ότι η παραδικαστική χούντα, που γιγαντώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, διαπλέκεται με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Είναι στις αρμοδιότητες του υπουργού της Δικαιοσύνης να διατάξει τη διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής εξέτασης επί των καταγγελιών του α΄ αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: