26.2.09

Ο ΑΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://apotixisi.blogspot.com/
Αίγιο, 19/2/2009
Προς την
Ι. Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος
ΑΘΗΝΑ
mkka.blogspot.com του Μητροπολίτη Καλαβρύτων
Blog εκκλησιαστικής αληθείας και προβληματισμού
ή Blog πνευματικών σκουπιδιών, ύβρεων και αιρετικών θέσεων;

Οι Κανόνες της Εκκλησίας μας θέλουν τον Επίσκοπο να κηρύττει συνεχώς το λόγο του Θεού, εξαιρέτως δε κάθε Κυριακή. Ένας σύγχρονος τρόπος «κηρύγματος» είναι και αυτός που γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα. Ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, όμως, απενεργοποίησε την επίσημη εκκλησιαστική ιστοσελίδα της Ι. Μ. Καλαβρύτων, μέσα από την οποία θα μπορούσε να προσφέρει αυθεντικό κήρυγμα και νηφάλιο θεολογικό λόγο μ σύγχρονο τρόπο, και επικοινωνεί με το λαό μόνο μέσω του προσωπικού του blog, με τρόπο εκκοσμικευμένο και μη εκκλησιαστικό. Βέβαια, θα δικαιολογηθεί, πως με το blog του κηρύττει με περισσότερο άμεσο τρόπο το θείο λόγο. Γράφει σε κάποια από τις αναρτήσεις του blog του: «Από αύριο το Blog μας θα ασχολείται κυρίως με πνευματικά θέματα. Δεν θα λείπουν σχόλια σε εθνικά ή εκκλησιαστικά ζητήματα... Προεχόντως θέλουμε να κηρύσσεται ο λόγος του Θεού». Δυστυχώς, όμως, το όποιο «κήρυγμά» του είναι ανακατεμένο με …ακαθαρσίες, όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτού του τρόπου επικοινωνίας είναι -και το ήξερε πολύ καλά, το έμαθε δε καλύτερα μόλις το δημιούργησε- πως μόνο το αρχικό κείμενο κάθε θέματος είναι δικό του και άρα, μόνο αυτό μπορούσε να είναι θεολογικά προσεγμένο. Έτσι, η πλειονότητα από τα κείμενα του blog δεν είναι δικά του, (εκτός από λίγες παρεμβάσεις), αλλά είναι ανεξέλεγκτες απόψεις των επισκεπτών και φίλων του∙ οι οποίοι (μαζί με τους προβληματισμούς και γόνιμες απόψεις),

α) είτε τον εκθειάζουν και μεγαλύνουν, αυτός δε δέχεται τους επαίνους, ενώ αντίθετα, πολλούς από εκείνους που του κάνουν κριτική τους αποκλείει (όπως καταγγέλουν οι αποκλεισθέντες),

β) είτε κάποιοι (μέσω του blog) εκθέτουν ανόητες, υβριστικές, βλάσφημες και αιρετικές ακόμα απόψεις, χωρίς αυτός να τις ανασκευάσει (εκτός από ελάχιστες), ή να τις αποκλείει, όπως κάνει για όσους τον κριτικάρουν.

Μοιραίως, λοιπόν, το μπλόγκ του γίνεται (επιτρέπει να γίνεται) άμβων, από τον οποίο προφέρονται μαζί με αλήθειες και αηδείς πνευματικές ακαθαρσίες, ακόμα και …αιρετικό κήρυγμα!

Θα ισχυριστεί, ίσως, ότι αυτή είναι η δεοντολογία. Ποιός όμως, τον υποχρέωσε να κάνει αυτό το blog εις βάρος των ψυχών των πιστών; Και πώς να δεχθούμε, τυχόν τέτοια δικαιολογία, αφού ως οικοδεσπότης (όπως ισχυρίζεται) διαγράφει, κατά το δοκούν, κάποια απ’ αυτά τα σκουπίδια που γράφουν οι επισκέπτες του, άλλα όμως, τα αφήνει για να μολύνουν την ατμόσφαιρα; Δικαιολογείται κάπου λέγοντας: Δυστυχώς «δεν έχω χρόνον για να απαντώ στα σχόλια των αγαπητών μου επισκεπτών, τα οποία με προσοχήν διαβάζω...Η σιωπή μου δεν σημαίνει είτε αποδοχήν, είτε ανοχήν σε απόψεις. Μερικές θέσεις ευρίσκουν απάντηση από τη μεταξύ σας επικοινωνία».

Αν με προσοχή τα διαβάζει όλα, γιατί, έστω εκ των υστέρων, δεν αφαιρεί όλα τα βλάσφημα, και κυρίως τις αναρτήσεις 3-4 υβριστών, βωμολοχούντων και αιρετιζόντων;
Με τη δικαιολογία ότι δεν έχει χρόνο, αφήνει τους επισκέπτες του να διαλέξουν μόνοι τους το σωστό. Αν οι πιστοί είναι δυνατόν να γνωρίζουν το σωστό, τότε τι χρειάζεται ο καθοδηγητικός ρόλος ενός Επισκόπου; Ποιος άραγε είναι ο δικός του ο ρόλος;
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όταν ερωτάται ή προκαλείται να απαντήσει αυτός στους επισκέπτες του, οι απαντήσεις του δεν είναι πάντα θεολογικά ακριβείς, εφ’ όσον, όπως φαίνεται, χάριν της αμεσότητας απαντά πρόχειρα και χωρίς βαθύτερη έρευνα του θέματος.
Επιλέγω κάποια παραδείγματα εκκοσμικευμένων, βλάσφημων και αιρετικών καταχωρήσεων από το πλήθος των αποθηκευμένων στα εκατοντάδες θέματα του blog. Για μερικά και ο ίδιος ο οικοδεσπότης-Μητροπολίτης έδειξε να ενοχλείται, δέχτηκε δε και τις διαμαρτυρίες επισκεπτών του. Κάποια υβριστικά και ασυνάρτητα, αφού διαβάστηκαν πρώτα από κάποιους και καταγράφηκαν, τα έσβησε και εδήλωσε ότι θα αποκλείσει από το μπλόγκ, αυτούς που γράφουν βλάσφημα και ασυνάρτητα. Όμως, παραδόξως, τους ξανα-επιτρέπει να γράφουν και να παρέχουν, αντί τροφής πνευματικής, δηλητήριο, τους αποκαλεί «αγαπητούς» του, και το κυριότερο βέβαια, ο Μητροπολίτης δεν ανασκευάζει τα αιρετικά μηνύματα.

Να σημειωθεί, πως σ’ έναν από τους τακτικούς επισκέπτες του, τον «ioanni eksomologiti» ή «vasilia tou dasous» -που εκφράζει μέσα στο blog φοβερές βλασφημίες κατά του Χριστού και της Παναγίας (συνήθως με λατινικούς χαρακτήρες), ασυναρτησίες και πλήθος άλλες αιρετικές καταχωρήσεις- επιτρέπει ο Μητροπολίτη Καλαβρύτων, όχι μόνο να καταχωρούνται τακτικότατα τα κείμενά του, αλλά επιτρέπει να έχει (μέσα στο ίδιο το Δεσποτικό blog) υποστηριχτές και οπαδούς-θαυμαστές! Τον επιτιμά κατά διαστήματα, του αφαιρεί δημοσιεύσεις και μετά πάλι του επιτρέπει να γράφει και τον αποκαλεί «αγαπητό» του. Κι ο Ιωάννης ή «vasilias tou dasous» δηλώνει πως είναι «βασιλεύς της εκκλησίας του χριστού εδώ στην γη… της εκκλησίας σου’’ Αμβρόσιε παιδί μου»!!! (σε μία από τις τελευταίες του καταχωρήσεις της 12/ΦΕΒ/2009) ή την παρακάτω (ως μικρό δείγμα γραφής): «kai tis poutanas pou pistevete eseis oi evraioi litourgoi tou theou miteras ''mou '' panagiasegw porni ekklisia tha se sintripso… 11 Μάρτιος 2008 12:18 μμ».
Ποιος ομφάλιος λώρος άραγε τους δένει; Ο Ιωάννης, υβρίζει, επίσης, αναπόδεικτα, όλους τους Επισκόπους και τον Πατριάρχη ως Μασσώνους. Κι αυτό έχει γίνει όχι μόνο μία φορά, για να δικαιολογηθεί ο Καλαβρύτων πως του ξέφυγε. Γράφει π.χ.: «Ορθοδοξος Πατριαρχης…τυγχανει τιμητικον μελος της Τουρκικης Μασωνικης Στοας…, η πλειονοτητα της Ιερας Συνοδου ειναι Μασονοι»!

Όχι μόνο δε ο «βασιλιάς του δάσους», αλλά και οι οπαδοί του δημοσιεύουν βλάσφημες και αιρετικές απόψεις μέσα στο μπλόγκ, του «βασιλιάς του δάσους "διδασκάλου" Ιωάννη» (που εκτός από απεσταλμένος του θεού αποκαλείται και «εωσφόρος»), οι οποίοι θεωρούν «πατέρα» τους και «γέροντα» τους -εκτός από τον Ιωάννη- και τον «Αμβρόσιο Αιγιαλίας» (ανορθόγραφα), χωρίς ο ίδιος να το αποποιείται και να τους αποκλείει από το blog του: «...Είμαστε οπαδοί του "διδασκάλου" Ιωάννη και ακόλουθοι του δρόμου που χαράζει η Θεία Χάρις …και σε μας τους οπαδούς του Ιωάννη, είναι ο πατέρας μας και γέροντας μας ο Αμβρόσιος Αιγιαλίας… ο Ιωάννης όσο ζούσε ηταν άγιος τώρα που πέθανε παραμένει να είναι πάλι ζώντανος, μα μπορούν να τον δούν μόνο όσοι φοράνε τα μάτια του σώματος του αίματος και του πνεύματος του Ιήσου μας Χριστού …ο Ιωάννης, είναι ο εωσφόρος… (4/12/08)» και «γνωριζω πως η πλειονοτητα της Ιερας Συνοδου ειναι Μασονοι».

Και παρακάτω οι οπαδοί του Ιωάννη απαντούν σε απορίες επισκεπτών του blog, όπως «Η nefeli» σε κάποιον που είχε την απορία: «Τίνος Ιωάννη "οπαδοί" μπορεί να είναι άνθρωποι που μπαίνουν εδώ και βρίζουν πρόστυχα ???? Πόθεν συνάγεται οτι ο Σεβασμιώτατος είναι οπαδός του Εωσφόρου-Ιωάννη?».

Και ο Καλαβρύτων, ενώ σε άλλες αναρτήσεις παρεμβαίνει και διαγράφει ή διαψεύδει, εδώ καμιά διάψευση. Ποιος είναι ο λόγος, λοιπόν, που δεν διέψευσε ακόμη, ότι οι αιρετίζοντες οπαδοί του Ιωάννη, δεν είναι «παιδιά του» -όπως στο μπλόγκ του ισχυρίζονται; Αντίθετα συνομιλεί μαζί τους τόσο φιλικά. Γράφει: «Χάρηκα ιδιατέρως για την παρουσία σας, αγαπητέ μου Βασιληά του Δάσους. Ένα σημείωμα της Νεφέλης με είχε ανησυχήσει... Παρά ταύτα επέτρεψα την ανάρτηση του σχολίου σας, τιμώντας το έντιμο πρόσωπό σας + Ο & Αι Α 23.11.2008».

Κάποιους που στο παρελθόν τόλμησαν να επισημάνουν θεολογικά του λάθη, τους επιπλήττει και αφορίζει και τους θεωρεί «αιρετικούς» και διεστραμμένους! (mkka.blogspot, 19.01.08). Αντίθετα, κάποιους που υβρίζουν, βωμολοχούν, γράφουν παραληρηματικά, ανόητα και αιρετικά κείμενα στο blog του, που απείλησαν και την ζωήν θεολόγου (πάλι με ανάρτηση στο μπλόγκ του), όλους αυτους τους επιτρέπει να γράφουν και τους αποκαλεί «αγαπητούς του και έντιμους». Και το φοβερότερο βέβαια, προσφέρει βήμα σε ανθρώπους που υβρίζουν την Εκκλησία, προπαγανδίζουν για μια αόρατη «εκκλησία» δική τους εμπνεύσεως, υβρίζουν το Χριστό και την Παναγία, σπέρνοντας την σύγχυση στους πιστούς. (Και από την άλλη -τραγική ειρωνεία- κατακεραυνώνει τα Μ.Μ.Ε. και την τηλεόραση, όταν δημοσιεύουν παρόμοιες βλασφημίες). Έχω δίκιο, λοιπόν, να ερωτώ: «Ποιος ομφάλιος λώρος άραγε τον δένει με τους οπαδούς του “βασιλιά του δάσους”»;

Παραθέτω μέρος μόνο του οχετού που παρελαύνει από το δεσποτικό blog, όχι για να σκανδαλίσω με τη σειρά μου, αλλά να καταθέσω τα πειστήρια της δηλητηριώδους πνευματικής τροφής που παρέχει το blog του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. (Για τους αναγνώστες αυτού του κειμένου σημειώνω, πως αυτά τα λίγα εισαγωγικά που διαβάσατε φτάνουν, δεν χρειάζεται να χάσετε το χρόνο σας για τα υπόλοιπα. Φτάνουν, όχι μόνο για να αγανακτήστε, μα για να απαιτήσουμε να σταματήσει πιά αυτή η ντροπή. Τα πολλά ας τα εξετάσει η Ι. Σύνοδος. Και δεν νομίζω πως θα ισχυριστεί ο Μητροπολίτης, πως αν δεν μας αρέσει, να μην μπαίνουμε στο μπλόγκ του, γιατί κι αυτός κάνει το ίδιο, παρακολουθώντας κανάλια και blogs και ασκώντας κριτική ακόμα και σε πράγματα δευτερότερα. Εδώ, όμως, στο blog του, υβρίζονται αναπάντητα επί μήνες, πρόσωπα της πίστεώς μας. Και κάθε τόσο ο Καλαβρύτων μας πληροφορεί με καμάρι, ότι το blog το έχει υψηλή επισκεψιμότητα, ότι δηλαδή είναι πολλοί εκείνοι που γεύονται την ανάμεικτη αληθειών και δηλητηρίου «τροφή» που τους προσφέρει.

Τι λένε, Σεβασμιώτατοι, οι Ιεροί Κανόνες, το Ιερατικό ήθος και η εκκλησιαστική ποιμαντική πρακτική; Επιτρέπουν να προσφέρεται στο λαό του Θεού αυτή η τροφή από Επισκοπικό blog; Επιτρέπεται να δημοσιεύονται εκεί απειλές κατά της ζωής οποιουδήποτε ανθρώπου; Επιτρέπει η Ι. Σύνοδος να υβρίζονται από Δεσποτικό μπλόγκ όλοι οι ιερείς ως σατανάδες, όλοι οι Μητροπολίτες και ο Πατριάρχης ως Μασσώνοι; (Αλήθεια,οι ίδιοι αποδέχονται τον χαρακτηρισμό;). Επιτρέπεται να υβρίζονται θεία πρόσωπα; Ή μόνο όταν εκφράζονται βλάσφημα λόγια από ανθρώπους εκτός της Ιεράς Συνόδου (π.χ. Μίμης Ανδρουλάκης), τότε κινητοποιούνται οι Επίσκοποι;
Σημάτης Παναγιώτης, θεολόγος j
_______________________
j Υ.Γ. Δεν θα ασχολούμουν με το blog του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, αν δεν με ανάγκαζε να ασχοληθώ με αυτό από τις πρώτες ημέρες τις λειτουργίας του, επιτρέποντας να γράψουν από αυτό εναντίον μου, συγκεκριμένοι «αγαπητοί» φίλοι του και επισκέπτες, οι οποίοι ξεκίνησαν από ύβρεις, συνέχισαν (να γράφουν) ξεσηκώνοντας εναντίον μου γονείς και μαθητές, κάνοντας αναφορές στην οικογένεια, και έφτασαν ακόμα και μέχρι απειλών για τη ζωή μου. Αναφέρω εδώ δυο τέτοιες καταχωρήσεις στο Δεσποτικό μπλόγκ:

Στην πρώτη φαίνεται η προτροπή να εκδιωχθώ από την υπηρεσία μου (και είναι σαν συνέχεια του εγγράφου που έστειλε ο ίδιος ο Καλαβρύτων προς το Υπουργείο Παιδείας για να με τιμωρήσει): Γράφει φίλος -επισκέπτης του μπλόγκ του: «Μήπως πρέπει να επιληφθεί άμεσα η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης? Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων? Ο Σύλλογος των καθηγητών» (εναντίον του Σημάτη;) (21/1/08 1:57 μμ).

Στη δεύτερη (26/1/08, 4:26 μμ) υπάρχουν απειλές για τη ζωή μου με λατινικούς χαρακτήρες:
«Ο/Η o vasilias tou dasous kai twn skoypidiwn twn thewn tis ghs.. είπε...
o
ergatis tou antixristou kirios kai theologos kirios panagiotis... metanoise panagioti
Οεργάτης του Αντιχρίστου κύριος και θεολόγος κύριος Παναγιώτηςμετανόησε Παναγιώτη
ilithie vlaka satana...egw eimai o pateras ris amartias.. ma kai o xristos toy geronta
ηλίθιε βλάκα σατανά…εγώ είμαι ο πατέρας της αμαρτίας… μα και ο Χριστός του γέροντα
se afto to sait... to spathi tis alithias tou laou... pros ton panagioti theologo kai se kathe
σε αυτό το σάϊτ… το σπαθί τις αληθείας του λαού προς τον Παναγιώτη θεολόγο και σε κάθε
theologo simati.. egw eimy o satanas... kathikia irodides to aima sas ta xeria tou ioannou
θεολόγο Σημάτη εγώ είμαι ο σατανάς καθήκια Ηρώδιδες το αίμα σας τα χέρια του Ιωάννου
tha vapsi sto kentro tis omoniasopos sfazete ton xristo san arni.... etsi sto telos
θα βάψει στο κέντρο της Ομόνοιας… όπως σφάζετε το Χριστό σαν αρνί…έτσι στο τέλος…
tha einai kai o therismos tis sporas sas.. porne esei tha rixthis... oyeeee dioti eimai edw.
θα είναι και ο θερισμός της σποράς σας… πόρνε εσύ θα ριχτείς… ουαί… διότι είμαι εδώ».

Μέρος εκείνου του πλήθους των ύβρεων το συγκέντρωσα και το έστειλα στην Ι. Σύνοδο (και με προσωπική επιστολή στον νυν Αρχιεπίσκοπο, τους Μητροπολίτες Θεσ/κης Άνθιμο, Σπάρτης Ευστάθιο, Τρίκκης Αλέξιο, Ηλείας Γερμανό, Κίτρους Αγαθόνικο, Άρτης Ιγνάτιο, Ναυπάκτου Ιερόθεο, Κονίτσης Ανδρέα, Μεσογαίας Νικόλαο, Πειραιώς Σεραφείμ, κ.ά. Αρχιερείς), περιμένοντας την επέμβασή τους και επισημαίνοντας ότι εγώ δεν έδωσα τροφή, δεν ενεπλάκην διόλου, δεν ανταπέδωσα τις ύβρεις, «δεν απέστειλα κανένα μήνυμα στο μπλόγκ του, ούτε έχω πρόθεση να στείλω».
Επειδή από Μητροπολίτες και Ι. Σύνοδο δεν υπήρξε ως τώρα -ένα χρόνο μετά- καμιά …απάντηση(!) και κατά διαστήματα συνεχίζουν να υπάρχουν αναφορές στο πρόσωπό μου στο εν λόγω blog, και κυρίως, επειδή γράφονται όλα αυτά τα υβριστικά κατά της Εκκλησίας, επαναφέρω το θέμα αναμένοντας, Σεβασμιώτατοι, «τα καθ’ ημάς».

25.2.09

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Με αφορμή το κλείσιμο της γνωστής εταιρείας έτοιμου σκυροδέματος Σιαβελης γκρουπ είναι απορίας άξιο πως μια εταιρεία με τέτοια επιχειρηματική διαδρομή οδηγήθηκε στο λουκέτο αφήνοντας στον δρόμο 38 συμπολίτες.

Κακές επιχειρηματικές επιλογές, η παρούσα οικονομική συγκυρία η κακή διαχείριση?

Σύμφωνα με πληροφορίες το άνοιγμα της συγκεκριμένης εταιρείας ανέρχεται σε περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Ένα εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι με τι τρόπο και που διοχευτηκαν αυτά τα τραπεζικά κεφάλαια όλα αυτά τα χρόνια. Ο σκοπός εξάλλου των επιχειρηματικών δάνειων είναι η διοχέτευση τους στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

Πολλοί επιχειρηματίες ωστόσο, σημαντικό μέρος αυτών των κεφαλαίων το διοχετεύουν σε επενδύσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την ανάπτυξη των εταιρειών τους, αλλά κύριο στόχο έχουν τον προσωπικό η οικογενειακό τους πλουτισμό αδιαφορώντας για τις συνέπειες τέτοιων πρακτικών.

Σε μια οικονομική συγκυρία όπως η σημερινή, οι επιχειρήσεις αυτές είναι έρμαιο όχι μόνο έναντι των ανταγωνιστών τους αλλά και των πιστωτών τους.

Όπως και να έχουν τα πράγματα πάντως, μεγαλύτεροι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι που μένουν κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι διογκώνοντας το πρόβλημα της ανεργίας που έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλους μας.

Aigio.org

24.2.09

Μεταχρονολογημένες επιταγές: Οι τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

ΑΠΟ olympia.gr
Οι τράπεζες πρέπει να καταβάλλουν τα ανεξόφλητα ποσά των επιταγών που οι ίδιες ενέκριναν και επέδωσαν σε πελάτες τους για κυκλοφορία. Ειδ’ άλλως οι οικονομία οδηγείται σε ολική κατάρρευση.

Η έκδοση μεταχρονολογημένης επιταγής αποτελεί άλλο ένα Ελληνικό τραπεζικό παράδοξο, μοναδικό στην Ε.Ε. Δεν είναι άλλωστε και το μοναδικό φαινόμενο έλλειψης μέτρου από πλευράς των Ελληνικών τραπεζών, ιδιαίτερα των ιδιωτικών, που έχουν μάθει να κερδοσκοπούν από κάθε έκφανση χρηματοπιστωτικής λειτουργίας εις βάρος του καταναλωτή. Δείγμα τα κολοσσιαία ποσοστά κέρδους που αποκομίζουν σε κάθε συναλλαγή είτε πρόκειται για απλή κατάθεση / δανειοδότηση είτε συναλλαγή μέσω πιστωτικής. Όλα αυτά στην στοργική αγκαλιά του κράτους που έχει ανάγει τοκογλυφικά Margins σε αποδεκτή, υπερπροστατευμένη λειτουργία με μανδύα νομιμοφροσύνης.
Το φαινόμενο των μεταχρονολογημένων επιταγών όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η επιταγή θεωρείται “χρεώγραφο” πληρωτέο επί τη εμφανίσει. Οι τράπεζες στοχεύοντας στο να δημιουργήσουν ένα επιπλέον έσοδο από το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών, όχι μόνο επέτρεψαν την ανακύκλωση αυτών των χρεωγράφων, τα επέβαλλαν κι’ όλας ως “αντίτιμο εξασφάλισης” δανεισμού. Την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, το ύψος των επιταγών ξεπερνά το ιλιγγιώδες ποσό των 310 δισεκατομμυρίων Ευρώ, υπερβαίνει δηλαδή το ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.
Πρόκειται για μια ανεξέλεγκτη μορφή δανεισμού που οι τράπεζες εξέθρεψαν α) με τη λειτουργία τους αφού οι επιταγές ήταν αποδεκτός τρόπος για μια επιχείρηση να αυξήσει τον δανεισμό της, δηλαδή την πρόσβαση σε ρευστότητα με τεράστιο (για επιχείρηση) επιτόκιο που έφτανε το 9%!
β) με την ίδια την έκδοση της επιταγής. Οι τράπεζες είναι αρμόδιες άρα και υπόλογες για την έκδοση κάθε τέτοιου στοιχείου. Άρα η ύπαρξη των σχετίζεται αποκλειστικά με την λειτουργία των τραπεζών σε αντίθεση με παλαιότερες μορφές υποσχετικών (γραμμάτια, συναλλαγματικές κλπ).
Η ωρολογιακή βόμβα που ήδη είναι σε αντίστροφη μέτρηση επιβάλλει μία και μόνο λύση: Την συνυπευθυνότητα της τράπεζας ως προς την εξόφληση των επιταγών που ήδη κυκλοφορούν. Αυτόματα, τη μελλοντική έκδοση επιταγών με σαφές ανώτατο χρηματικό όριο που θα αναγράφεται σε κάθε χρεώγραφο και το οποίο η τράπεζα θα υποχρεούται να καλύψει σε περίπτωση μη καταβολής από τον εντολέα.
Υπάρχει η αντίστοιχη νομοθετική πλατφόρμα στην Ευρωπαϊκή τράπεζα, την οποία απέφυγαν συστηματικά να εφαρμόσουν τόσο το κράτος όσο και οι τράπεζες. Ας έλθουν τώρα προ τον ευθυνών τους, γιατί η κατάρρευση της αγοράς λόγω του άυλου υπερδανεισμού μέσω των ανεξέλεγκτων χρεωγράφων είναι αναπόφευκτη. Άλλωστε τα εν λόγω χρεώγραφα δεν έχουν καμμία ισχύ στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Εις γνώση τους λοιπόν οι Ελληνικές τράπεζες δημιούργησαν και συντήρησαν αυτό το τέρας που τους απέφερε τρισεκατομμύρια κερδών χωρίς ευθύνη ή επισφάλεια. Ήρθε ο καιρός να πληρώσουν.
Άμεσα το κράτος να επιβάλλει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ούτως ώστε οι εκδότριες τράπεζες να υποχρεωθούν να καλύψουν τα χρεώγραφα που αυτές εξέδωσαν. Αυτοί ενέκριναν τους πελάτες και τους προμήθευσαν με μπλοκ. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

23.2.09

ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ...

Έχει συνειδητοποιήσει κανένας Αιγιώτης ότι η ανακύκλωση έχει σταματήσει εδώ και μήνες ;

Έχει δει κανένας Αιγιώτης το όχημα της ανακύκλωσης εδώ και μήνες;

Και τα απορρίμματα της ανακύκλωσης φυσικά τα μαζεύουν οι σκουπιδιαρες για τη χωματερή...

μόνο οι ονειροπόλοι Αιγιώτες τα ξεχωρίζουν ακόμα στους κάδους...γιατί τέτοια αδιαφορία;;;;;;

Σχόλιο Aigio.org

Μα είναι δυνατόν αγαπητέ συμπολίτη να ασχοληθούν οι υπεύθυνοι με τόσο ασήμαντα θέματα όταν κύριο μέλημα τους είναι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις(50,000 ευρώ) που προάγουν τον πολιτισμό σε τούτη εδώ την πόλη αλλά και οι φωτογραφήσεις τους με διάφορους πολιτικούς παράγοντες για να μας πείσουν ότι εργάζονται σκληρά για το καλό της πόλης. ΕΙΝΑΙ?? Εξάλλου από ότι μας πληροφορούν το πρόβλημα λύθηκε.. με την μέθοδο της πακετοποιησης.

20.2.09

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το (www.parospress.blogspot.com) εξαναγκάσθηκε σε κλείσιμο λόγω των αναφορών του σε κάποιους αιρετούς της Πάρου και αφού αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του εν λόγω blogger δημοσίου υπαλλήλου ξεκίνησαν οι εκβιασμοί.

Τέτοιες ενέργειες το μόνο που καταφέρνουν είναι να οδηγήσουν όλο και περισσότερους bloggers στο αντάρτικο.

Είναι ολοφάνερο ότι αρκετοί αιρετοί τρέμουν στην ιδέα αποκαλύψεων μέσω των blogs αλλά και στο καθημερινό κράξιμο από ένα μέσο που είναι αδύνατο να ελέγξουν.

antiparos-blog: Με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα...

Aigio.org

18.2.09

Νόμος και τάξη για όλους

Του Αλεξη Παπαχελα

ΑΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Συχνά ακούω τη φράση «κοντεύουμε να γίνουμε Κολομβία» και ομολογώ πως τη βρίσκω υπερβολική. Η Ελλάδα, με όλα τα προβλήματα διαφθοράς, απέχει αρκετά από το να γίνει Κολομβία. Μερικές, όμως, φορές γίνομαι μάρτυρας σκηνών σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, οι οποίες προκαλούν οργή και σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν όντως έχουμε μπει σε πολύ κακό δρόμο.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο κατέβαινα μια κεντρική λεωφόρο και παρατήρησα πως ένα τζιπ ακολουθούμενο από συνοδευτικές μηχανές έκανε εξαιρετικά νευρικές και προκλητικές κινήσεις, με άλλα λόγια έκοβε άλλα αυτοκίνητα και τα προσπερνούσε με νεοελληνικό «τσαμπουκά». Ενας οδηγός παλιού αυτοκινήτου ενοχλήθηκε από την πρόκληση και άρχισε να κορνάρει και να φωνάζει. Οι μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι δεν είχαν κανένα διακριτικό που να δείχνει ότι είναι αστυνομικοί, άρχισαν να τον απειλούν με βίαιο και ακατονόμαστο τρόπο. Ο άνθρωπος τους κοίταξε φοβισμένος και πήγε στη δουλειά του, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αναρωτιόταν τι είδους κράτος έχουμε και ποιος θα μπορούσε να τον προφυλάξει από τη βία του αυθαίρετου τσαμπουκά κάθε νεόπλουτου, που θέλει να το παίζει Θεός στους δρόμους της Αθήνας.

Αλλες πάλι φορές παρατηρώ μοτοσυκλετιστές να προπορεύονται πριν από κάποιο επιχειρηματία, να σταματάνε δίπλα σε τροχονόμο και να του ζητάνε να ανοίξει τον δρόμο. Ενίοτε, ειδικά τα βράδια, ανοίγουν και οι ίδιοι τον δρόμο. Συνηθισμένο, τέλος, είναι και το φαινόμενο ιδιωτικών αυτοκινήτων, τα οποία κυκλοφορούν με μπλε αστυνομικά φανάρια στο ταμπλό ή στην οροφή. Πρόκειται για άρρωστα φαινόμενα που προσβάλλουν τη νομιμότητα, το κοινό αίσθημα και κυρίως εξευτελίζουν τη φερεγγυότητα του κράτους. Είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα που θα ανεχόταν τέτοιες συμπεριφορές. Η αντιποίηση αρχής τιμωρείται αυστηρά και τα απολύτως θεμιτά και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας «στόχων» ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες.

Είναι δύσκολο να ζητήσεις από έναν απλό αστυνομικό να κάνει τη δουλειά του και να συλλάβει κάποιον από τους επιχειρηματίες που παραβιάζουν τόσο βάναυσα τον νόμο. Ο αστυνομικός που θα τολμήσει κινδυνεύει με μια δυσμενή μετάθεση, φυσική βία ή ακόμη και να βρεθεί αντιμέτωπος με μια αγωγή υποστηριζόμενη από άριστους δικηγόρους, όπως συνέβη πρόσφατα σε μια γνωστή περίπτωση. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να επιμένει στην ανάγκη να επικρατήσει «νόμος και τάξη» στην Ελλάδα χωρίς να ζητάει παράλληλα να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο των ισχυρών που παραβιάζουν μπροστά στα μάτια μας κάθε έννοια νομιμότητος.

13.2.09

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΙΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΚΑΡΑΦΩΤΙΑ, ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΕΣΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ???

ΑΚΟΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΟΤΙ Η ΠΙΟ ΑΤΥΧΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΤΥΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΩΤΕΣ.

ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ.

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.

Aigio.org

11.2.09

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

ΑΠΟ PATRANEWS

Στο τμήμα κατέληξαν ένας αντιδήμαρχος και ένας αστυνομικός στο Αίγιο το περασμένο Σάββατο, υποβάλλοντας μηνύσεις εκατέρωθεν!

Οι δυο άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι από τον Εισαγγελέα με προφορική εντολή και η υπόθεση θα κριθεί, όπως δείχνουν τα πράγματα στα Δικαστήρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, ο αστυνομικός σταμάτησε το όχημα του Αντιδημάρχου για τροχονομική παράβαση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι οδηγούσε ο ανήλικος γιος του αντιδημάρχου!

Οι δυο άντρες είχαν φραστικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να υποβληθούν μηνύσεις. Ο αστυνομικός, κατηγορεί τον αντιδήμαρχο για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση, ενώ ο Αντιδήμαρχος ισχυρίζεται ότι όταν προσπάθησε να μεταβεί στο σπίτι του, που βρίσκεται 50 μέτρα από τον τόπο του συμβάντος, ο αστυνομικός τον ακολούθησε και τον τράβηξε από το σακάκι, προκειμένου να τον σταματήσει.

Οι εφημερίδες του Αιγίου ούτε που αναφέρουν το περιστατικό. Γιατί άραγε???

Σάλος αναμένεται με νέο κύκλωμα που κυνηγάει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος!

ΑΠΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ

Το όνομα Μητροπολιτών και της αυλής τους βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Ασφάλειας και της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Αναμένονται ηχηρά αποτελέσματα σε λίγες εβδομάδες.Οι πληροφορίες λένε ότι κάποιοι αρχιμανδρίτες και κληρικοί έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Η επιχείρηση- κάθαρση των ανώμαλων που κατεβάζουν πορνογραφικό υλικό μόλις άρχισε. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και οι παιδεραστές θα συλλαμβάνονται και θα διαπομπεύονται όπως τους αξίζει.! Δε δίνουμε άλλες πληροφορίες για να μην κάνουμε κακό στις έρευνες. Πρέπει να έχει κάποιος κότσια για μια τέτοια επιχείρηση καθαρά χέρια και απ'όσα μαθαίνουμε οι επικεφαλής των ερευνών είναι αποφασισμένοι για αλλεπάλληλα χτυπήματα στη βρωμερή μάστιγα των παιδόφιλων.

ΙNSIDER

H πρώτη καταδίκη για το THE MALL στο Μαρούσι

ΑΠΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ


Στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου THE MALL.

Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.


Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι...
το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.

Η Νατάσα Ράγιου, ο κουμπάρος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αντζουλάτος και η επιστολή στο ΜαξίμουΔιαβάσαμε πριν από μερικές ημέρες στο Βήμα
για την επιστολή που έστειλε η κ. Ράγιου στον Κ. Καραμανλή με θέμα τα προβλήματα εταιρείας των Πατρών. Σήμερα λοιπόν επανέρχεται τοπική εφημερίδα της Πάτρας και συγκεκριμένα η ΗΜΕΡΑ η οποία στην τελευταία της σελίδα ζωγραφίζει τον επιχειρηματία. Έτσι λοιπόν εμείς συνθέτουμε τα δύο δημοσιεύματα και βγάζουμε ειδήσεις:

α) Ότι η κυρία Ράγιου έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό για να ....προσεχθεί επιχειρηματίας της Πάτρας,

β) Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι κουμπάρος της κ. Ράγιου, είναι πρόεδρος σημαντικού φορέα στην Πάτρα και έχει πάθει τελευταία.... επαγγελματικό στραπάτσο.

γ) Τα τρία στοιχεία στα οποία αναφέρεται η ΗΜΕΡΑ τα διαθέτει στην Αχαία, μόνο ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Αντζουλάτος, ο οποίος είναι κουμπάρος της κ. Ράγιου (η κουμπαριά έγινε μάλιστα στο Φανάρι ημέρα μάλιστα εκλογών για ανάδειξη Δημάρχου στην Πάτρα επιδεικνύοντας έτσι και οι δύο μεγάλο ενδιαφέρον για το αν θα έβγαινε ο κ. Φλωράτος Δήμαρχος.....). Επίσης ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαίας (βγήκε σαν ανεξάρτητος και όχι πάντως με την σημαία της Ν.Δ) και επίσης είχε την ατυχία τη περασμένη χρονιά η η επιχειρησή του να καεί ολοσχερώς, οπότε ορθά μιλάει η εφημερίδα για ....στραπάτσο.


δ) Η επιστολή Ράγιου στον ίδιο τον Καραμανλή υπερ Αντζουλάτου δείχνει ή ότι η Βουλευτής ήθελε ενόψει εκλογών να δείξει στον κουμπάρο της ότι μετράει...ή και για μας είναι το κακό σενάριο και απευχόμενο, ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έχει μεγάλο πρόβλημα
Αν τώρα όλα αυτά είναι απλά συμπεράσματα ενός blog που πήρε δύο ειδήσεις από διαφορετικές πηγές και τις συνέθεσε λανθασμένα, θα το δεχθούμε, αρκεί η κυρία Ράγιου να δημοσιεύσει την συγκεκριμένη επιστολή. (Άλλωστε δεν πιστεύουμε τις κακές γλώσσες που λένε ότι στην επιστολή της η βουλευτής αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας στο μέλλον θα ανταποδώσει το καλό....που θα του κάνει η Ν.Δ)

9.2.09

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS

"Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία κάνουν λόγο για πρόθεσή του να επιβάλει την επώνυμη δημοσίευση σχολίων στα blog τα οποία έχουν ενημερωτικό χ­αρακτήρα ή σχολιάζουν την επικαιρότητα, διευκρινίζει ότι ουδέν τέτοιο θέμα υφίσταται.
Το ίδιο ισχύει και για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων δημιουργούν, λειτουργούν ή διαχειρίζονται blog ενημερωτικού χαρακτήρα στο Διαδίκτυο. ­
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει επίσης ότι­ μια συζήτηση για το ίδιο ζήτημα οφείλει να ξεκινήσει με:

α. δημόσια διαβούλευση για οριοθέτηση του κοινού τόπου μεταξύ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της προστασίας της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη,
β. γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του Συνηγόρου του Πολίτη".

7.2.09

Η «Κίνηση των Ελλήνων Μπλόγκερ» και η «γάγγραινα» των ΜΜΕ.

ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Γράφει ο Αλκιμος


Όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας είναι άκρως ανησυχητικά και φανερώνουν κατάσταση κοινωνικής και πολιτιστικής αποσύνθεσης.
.
Στη κορυφή των θεσμικών οργάνων στον τόπο μας βρίσκονται άτομα τα οποία δεν εμπνέουν κανένα είδος σεβασμού, και τα σκάνδαλα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό –συν τον αλλοπρόσαλλο χειρισμό σοβαρών κοινωνικών, εθνικών και οικονομικών προβλημάτων- φανερώνουν μάλιστα, ότι πρόκειται για άτομα ακατάλληλα, τα οποία είναι -σε μεγάλο ποσοστό- βαθιά βουτηγμένα στη διαπλοκή και τη διαφθορά.
.
Το εύλογο ερώτημα που εγείρεται λοιπόν, είναι: Πως είναι δυνατόν να προχωρήσει συσπειρωμένη μια κοινωνία και να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα εσωτερικά και διεθνή προβλήματα, με τέτοιους ταγούς; .
.
Αν δεχτούμε την εκδοχή των οργανωμένων «συνωμοσιών» και την πιθανή εξωτερική προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας μας, τότε μπορούμε να μιλάμε σήμερα για «ρουά ματ», από πλευράς των συνωμοτών, ή γενικά των εχθρών του τόπου.
.
Η μόνη ελπιδοφόρα προσπάθεια που διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι, η άγρυπνη, αλτρουιστική και ακούραστη φωνή των Ελλήνων μπλόκερς, που αναδεικνύει όχι μόνο τα γεγονότα του παρασκηνίου, αλλά και τα πρόσωπα εκείνα τα οποία είναι οι αληθινοί αγωνιστές, και που αλλιώς θα έμεναν στην αφάνεια.
.
Είναι όμως αυτή η «κίνηση» -διότι περί «κίνησης» πρόκειται από τη δική μου προσωπική άποψη- αρκετή, για να ανατρέψει το κλίμα αποσύνθεσης που είναι φανερό σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής;
.
Η εστία μόλυνσης γι αυτή τη «γάγγραινα» που βιώνουμε, είναι -κατά γενική ομολογία- τα κατευθυνόμενα παραδοσιακά ΜΜΕ. Αν οι «Ενεργοί Πολίτες» αυτού του τόπου δεν καταφέρουν να περιθωριοποιήσουν τελικά αυτή την εστία μόλυνσης, τότε οι πιθανότητες για ανάκαμψη και αποφυγή της «τελικής πτώσης» θα είναι αναπόφευκτη.
.
Αυτή είναι η δική μου, ίσως πεσιμιστική, αλλά ρεαλιστική κατά τ’ άλλα, πιστεύω, άποψη.

Κλαμπ Σεξουαλικά Ανικανοποίητων Γυναικών Πατρών!

ΑΠΟ Atsarantos
Εχετε πλούσια ανδρικά ανατομικά προσόντα;
Σπεύσατε να δηλώσετε εθελοντής στο πρώτο Κλαμπ Σεξουαλικά Ανικανοποίητων Γυναικών, που ιδρύθηκε στην Πάτρα. Σάλο έχει προκαλέσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα η πρωτοποριακή ιδέα του παλαίμαχου διαιτητή της Α Εθνικής Ποδοσφαίρου Γιώργου Αστερή, που ελκύει σαν μαγνήτης και γνωστές Αθηναίες! Αν η γυναίκα σας προγραμματίζει ημερήσιες εκδρομές στην Πάτρα για ψώνια όλο και πιο συχνά και αν έχει πάψει να γκρινιάζει πως την παραμελείτε επειδή έχετε πολλές δουλειές, προσέξτε. Ίσως έχει επισκεφθεί το πατρινό κλαμπ που εδώ και μερικούς μήνες προσφέρει εθελοντές άμεσης ερωτικής απόλαυσης, οι οποίοι χαρίζουν ηδονή σε στερημένες γυναίκες χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Πώς προέκυψε η ιδέα και τι... η συνέχεια εδώ.


3.2.09

Γιατί ο Σημίτης είπε ευχαριστώ στους Αμερικανούς για τα Ίμια

ΑΠΟ infognomonpolitics

Η εφημερίδα "Κόσμος του Επενδυτή", στο χθεσινό της φύλλο "αποκαλύπτει" ότι οι Αμερικανοί είχαν πείσει τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη ότι οι Τούρκοι θα βύθιζαν τον ελληνικό στόλο που βρισκόταν στα Ίμια, με αποτέλεσμα να αποδεχτεί τους όρους της "αποκλιμάκωσης" της κρίσης, που οδήγησε στο γκριζάρισμα του Αιγαίου και στο "ευχαριστώ τους Αμερικανούς".
Όπως φαίνεται στο δημοσίευμα που επισυνάπτεται, οι Αμερικανοί έπεισαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, δείχνοντάς του πληροφορίες για τις θέσεις και την ταυτότητα των ελληνικών πλοίων γύρω από τα Ίμια, πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι Τούρκοι, οι οποίοι σημειωτέον δεν διέθεταν κατασκοπευτικό δορυφόρο.
Οι Αμερικανοί, μάλιστα, για να πετύχουν τον εκφοβισμό και την κατατρομοκράτηση του...Έλληνα πρωθυπουργού, του είπαν ότι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, σε περίπτωση που τα πολεμικά μας πλοία βύθιζαν τα τουρκικά που ήταν στα Ίμια και βρίσκονταν σε σαφώς μειονεκτική θέση από πλευράς αριθμού μονάδων και κατευθυνομένων βλημάτων (η Ελλάδα είχε σαφή υπεροπλία και υπεροχή), ήταν έτοιμα να απογειωθούν από τα τουρκικά αεροδρόμια και να βυθίσουν τον ελληνικό στόλο, απειλώντας μάλιστα με ένα ελληνικό Πέρλ Χάρμπορ.
Τα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται είναι:

1ον. Πως ήξεραν οι Αμερικανοί ότι οι Τούρκοι είχαν τέτοιες πληροφορίες, αφού ήταν γνωστό ακόμα και σε αυτούς που δε ασχολούνται κατ' επάγγελμα με τις στρατιωτικές πληροφορίες ότι δεν διέθεταν τότε κατασκοπευτικό δορυφόρο;

2ον. Ακόμα και στην περίπτωση που οι Τούρκοι διέθεταν τέτοιες πληροφορίες, πώς ήταν σίγουροι ότι τα τουρκικά αεροσκάφη θα είχαν τόσο εύκολο έργο, από τη στιγμή που η ελληνική πολεμική αεροπορία ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την τουρκική, ενώ και τα ίδια τα πολεμικά πλοία μας διαθέτουν αξιόλογη αντιαεροπορική προστασία και μάλιστα αμερικανικής κατασκευής;

3ον. Έστω και στην περίπτωση που οι Τούρκοι κατάφερναν να βυθίσουν μερικά ελληνικά πλοία, γιατί δεν αντέτεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι τα ελληνικά βομβαρδιστικά θα βύθιζαν το σύνολο του αποβατικού στόλου, που ήταν συκγκεντρωμένος στη ναυτική βάση της Φώκαιας, προκαλώντας ένα πραγματικό Πέρλ Χάρμπορ στους Τούρκους, οι οποίοι θα έχαναν σε μερικά λεπτά της ώρας περίπου 50 αποβατικά σκάφη, χάνοντας επί δεκαετίες τη δυνατότητα να απειλήσουν με κατάληψη ελληνική νήσο;

4ον. Επίσης, γιατί δεν αντέτεινε ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία είχε -και συνεχίζει να διατηρεί- τη δυνατότητα να προκαλέσει σημαντικά πλήγματα που θα κατέστρεφαν την πολεμική μηχανή, αλλά και τις πιο σοβαρές υποδομές του τουρκικού κράτους και της οικονομίας.

5ον. Μοιράστηκε ο κ. Σημίτης με εκείνους που γνωρίζουν από πόλεμο την κρίσιμη "πληροφορία" των Αμερικανών, μια πληροφορία που τον υποχρέωσε να τηρήσει τη συγκεκριμένη εθνικά επιζήμια στάση, που θα τον εξευτέλιζε για πάντα, αφού καταγράφηκε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που απώλεσε εθνικό έδαφος; Και να την έθεσε ποιές ήταν οι εισηγήσεις τους;

Τέλος, εντύπωση προκαλεί η διαρροή μιας τόσο σοβαρής είδησης και η παρουσίασή της με αυτόν τον τρόπο, που στην ουσία δεν δικαιώνει τον Σημίτη, αλλά τους Τούρκους, ανοίγοντας το "δρόμο" σε άλλες υποχωρήσεις και αντεθνικές ενέργειες σε παρόμοιες περιπτώσεις, που θεωρείται νομοτελειακό ότι θα μας τις προκαλέσουν εκείνοι που προκάλεσαν τα Ίμια, σε μια εφημερίδα με μακρά παράδοση στην αξιοπιστία και την υπεύθυνη παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την εθνική άμυνα και τα εθνικά συμφέροντα.
Η δική μας άποψη είναι αυτή, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί δεν υποστηρίζει επιτέλους τον εαυτό του ο ίδιος ο Σημίτης, επικαλούμενος έστω και τέτοιου είδους σαθρά επιχειρήματα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

2.2.09

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Αναφορικά με τα πρόστιμα από την Πολεοδομία Αιγίου που επεβλήθησαν στους επιχειρηματίες της παραλίας Αιγίου αλλά και της πλατείας Αγίας Λαύρας, προσωπικά ο δήμαρχος πρέπει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες κάτι το οποίο εάν είχε κάνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του η τουλάχιστον από την πρώτη στιγμή που έγινε κοινωνός του προβλήματος, είτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες είτε από ιδιώτες δεν θα είχαμε οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση.

Το μόνο βέβαιο φυσικά είναι ότι οι επιχειρηματίες θα στραφούν νομικά κατά του δήμου και ίσως αναζητήσουν και προσωπικές ευθύνες από τους αρμοδίους αφού ο δήμος δεν είναι μόνο ο ιδιοκτήτης αυτών των ακινήτων αλλά με την ανοχή και σιωπηλή συγκατάθεση του δημάρχου, του αρμοδίου αντιδημάρχου και των υπηρεσιών του φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Όσο πιο γρήγορα αποφασίσει να κινηθεί ο δήμαρχος στην κατεύθυνση διαμόρφωσης μιας νέας επιχειρηματικής πλατφόρμας βασισμένης σε ένα ενιαίο πλάνο ανάπτυξης της παραλιακής ζώνης και της πλατείας όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίζουν εξ’αρχης τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους χωρίς δυνατότητα παρερμηνειών από οποιονδήποτε τόσο το καλύτερο. Εξάλλου αυτό το στρεβλό καθεστώς είναι που αποτρέπει σοβαρούς επιχειρηματίες από το να επενδύσουν σε ένα αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον με πληθώρα νομικών και πολεοδομικών προβλημάτων.

Με ταχύτητα φωτός πρέπει να κινηθεί ο δήμαρχος προκειμένου να προλάβει μια πιθανή δεύτερη επισκευή της ανάπλασης η οποία θα στοιχίσει εκατομμύρια αφού τα πρώτα σημάδια φθορών γίνονται όλο και περισσότερα εμφανή μέρα με την μέρα. Με την σημερινή χρήση του κομματιού της ανάπλασης σε 3 με 6 μήνες η επισκευή θα είναι αναπόφευκτη.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης είναι κάτι το όποιο όλοι οι Αιγιώτες γνωρίζουν πως δεν υφίσταται παρά μόνο στα χαρτιά. Έχουμε επισημάνει το θέμα και μέχρι ώρας δεν έχουμε λάβει την παραμικρή απάντηση ούτε για τους λόγους για τους οποίους δεν λειτουργεί το πρόγραμμα ούτε για το ποιο είναι το ετήσιο τέλος που επιβαρύνονται όλοι οι Αιγιώτες.

Μεταξύ άλλων προτάσεων στο παρελθόν είχαμε προτείνει στην δημοτική αρχή όλοι οι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος εφόσον λαμβάνουν και μισθό η σύνταξη από το δημόσιο να δίνουν είτε ολόκληρη είτε μέρος της αποζημίωσης που λαμβάνουν από την θέση που τους έστειλαν οι Αιγιώτες σε κάποιο κοινωφελή σκοπό. Επαναφέρουμε την πρόταση σε μια περίοδο όπου η οικονομική συγκυρία έχει δυσκολέψει τις ζωές πολλών συμπολιτών. Ίσως και να τεθεί η παραπάνω πρόταση προς συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο να είναι μια καλή ιδέα.

Αναφερόμενοι σε αυτούς που τις τελευταίες ήμερες προβαίνουν σε μια μαζική επιχείρηση διαστρέβλωσης της αλήθειας και συγκάλυψης των ανομιών τους εμπλέκοντας πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν με το Aigio.org το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι ότι ματαιοπονούν.

Δυστυχώς για τους εργοδότες τους, ο μισθός τους δεν είναι άξιος και πολύ σύντομα θα πρέπει να αντικατασταθούν από αξιότερους διότι στα ποινικά και αστικά δικαστήρια που εκκρεμούν εις βάρος τους, η ανεπάρκεια τους θα κοστίσει ακριβά.

Σε χουντικά κατάλοιπα της ορθοδοξίας εξάλλου, ο θρίαμβος της δημοκρατίας αλλά και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων μέσω του ιντερνέτ είναι έννοιες παντελώς ξένες και αποκρουστικές.