29.1.10

Χτίζει στην Πάτρα ο Καρούζος

 
Στεφανία Σούκη

H Carouzos Construction φαίνεται ότι είναι πίσω από τη σχεδιαζόμενη νέα εμπορική ανάπτυξη στην Πάτρα, όπου θα λειτουργήσει κατάστημα 5.000 τ.μ. η γερμανική αλυσίδα Media Markt.
H εταιρεία, με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Καρούζο, φέρεται να έχει έλθει ήδη σε συμφωνία για την έκταση των 25 στρεμμάτων 10 χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα, απέναντι από την Carrefour.

Μάλιστα για τη συγκεκριμένη επένδυση έχει κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το θέμα αναμένεται να πάει προσεχώς στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί η σκοπιμότητα.

Στη συγκεκριμένη επένδυση αντιστέκεται σθεναρά ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, ο οποίος σήμερα 28/1 συνεδριάζει εκτάκτως προκειμένου να υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών χώρων στην περιοχή της Πάτρας.

Στο Ρίο

Ο Εμπορικός Σύλλογος θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και ως προς την έτερη μεγάλη επένδυση που σχεδιάζεται στην περιοχή, στους πρώην εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου. Για το συγκεκριμένο έργο, όπως επεσήμανε πρίν από λίγες ημέρες ο κ. Κ. Φωτόπουλος, πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, είναι στη φάση της τελικής έγκρισης το ΣΧΟΑΠ, ήτοι το ολοκληρωμένο χωροταξικό και πολεοδομικό σχέδιο που θα προσδιορίζει τις προβλεπόμενες χρήσεις.

Ενδεικτικά πάντως, οι χρήσεις που προτείνονται για την εκτιμώμενη επένδυση των €45 εκατ. (πλέον ΦΠΑ) είναι εμπορικές και ψυχαγωγίας. Η επιφάνεια του ακινήτου ανέρχεται στα 223 στρέμματα, μετά δε την ολοκλήρωση της αναχάραξης του αιγιαλού και της παραλίας και τον εκ νέου προσδιορισμό της ζώνης λιμένος Αντιρρίου, η προβλεπόμενη προς εκμετάλλευση έκταση εκτιμάται ότι θα είναι εμβαδού περίπου 200 στρεμμάτων.

Η ΚΕΔ έχει προκρίνει το εν λόγω δημόσιο ακίνητο, στη λίστα των πιο ''ώριμων'' προς αξιοποίηση δημοσίων ακίνητων διαχειριζόμενων από την ίδια. Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί σε δύο φάσεις, ενώ ο ιδιώτης επενδυτής θα αναλάβει τη μακροχρόνια μίσθωση για 50 χρόνια, με την υποχρέωση εκ μέρους του της χρηματοδότησης, κατασκευής και διαχείρισης των αναγκαίων εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: