28.2.10

O δεσπότης της NASA θα καθαιρέσει παιδεραστή παπά;

ή θα ακολουθηθεί η μέθοδος Παπουτσάκη; – H Εκκλησία θα αποζημιώσει το θύμα του;
“Μην ξεσκεπάζετε αυτό το καζάνι που βράζει γιατί θα ξεχειλίσει καυτή βρώμα και θα μας κάψει όλους”
(Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ ζητά Ομερτά για τον εκκλησιαστικό βούρκο-Γ.Καλοκαιρινός, “Καθημερινή”-7-7-’02).

 


Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,

Στην Εκκλησία παίζεται μια ιλλαροτραγωδία. Καταγγέλλονται διάφορες παιδεραστίες ακόμη και κληρικών αυστηρότατων ηθών όπως των Παλαιοημερολογιτών Πανιερότατου επσκόπου Πειραιώς Νήφωνος και του αιδεσιμότατου οικογενειάρχου Κωνσταντίνου Ουλιανούδη της Σαλαμίνας. Ακόμη και μοναχές κατηγορούν την Εκκλησία πως 13χρονα κοριτσάκια όταν φυλακίστηκαν σε μοναστήρια, κακοποιήθηκαν από γηραιότερες καλόγριες. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Ηγουμένης Κασσιανής στην οποία μάλιστα ο δεσπότης Ζιχνών αντί να δείξει τη στοργή του, φέρεται να την έχει θέσει σε διωγμό. Με διάφορα αστεία προσχήματα προστατεύονται διαβόητοι παιδεραστές κληρικοί, πολλοί από αυτούς πολύτεκνοι οικογενειάρχες,
Η Εκκλησία που αποφαίνεται ακόμη και για το σύμφωνο συμβίωσης, την κίνηση της Γης ή την καταγωγή των ειδών, δηλώνει αναρμόδια να αποφανθεί για την ενοχή των κατηγορούμενων (!), ομολογεί πως το Άγιο Πνεύμα αδυνατεί να την φωτίσει, θεωρεί πως τα εκκλησιαστικά δικαστήρια δεν έχουν την ικανότητα να αποδώσουν Δικαιοσύνη και λέει πως εναποθέτει τις ελπίδες της στον κοσμικό δικαστή που ενδεχομένως μπορεί να είναι και gay (φρίκη!), άθεος, μοιχός, μουσουλμάνος, Εβραίος (αίσχος!) ή αιρετικός, όπως στις ΗΠΑ όπου εκατοντάδες καθολικοί και δεκάδες σεβάσμιοι ορθόδοξοι ιερείς παρά την υψηλή προστασία των Αρχιεπισκόπων τους, έχουν κατά δικαστεί ως παιδεραστές (φωτ.1) .
Στην περίπτωση του σεβάσμιου οικογενειάρχη πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Παπουτσάκη, αδελφού του τιμημένου αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου Μιχαήλ Κ.Παπουτσάκη (που αντικανονικά ιερώθηκε αφού είχε καταδικαστεί ως νέος για ειδεχθή φόνο όπως έχουν αποκαλύψει με τα σχετικά έγγραφα ο Σπ.Καρατζαφέρης στην «Ελευθεροτυπία», ο Μ.Χάρης στην «Αλήθεια» Ηρακλείου και ο θεολόγος-κοινωνιολόγος, τ. δημοτικός σύμβουλος Αθήνας –ΠΑΣΟΚ- δρ. Γ. Μουστάκης στο «Δαυλό»-φωτ2), η Εκκλησία δηλώνει πως δεν της αρκεί ούτε η πρωτόδικη 20ετής φυλάκισή του (την εκτίει κατ’οίκον) και περιμένει το Εφετείο το οποίο όμως ο ενάρετος ιερωμένος, αν και δηλώνει αθώος, αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι. Και άλλες φορές η δικαστική καταδίκη για παιδοφιλία δεν είναι αρκετή για να καθαιρεθεί ο παιδόφιλος, όπως συνέβη με τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Τραχείας Παύλο, έναν σύγχρονο ομολογητή της Ορθοδοξίας ειδικευμένο εκπαιδευτή ιεραποστόλων στα μυστικά της Ασκήσεως, που εδρεύει τώρα στη φυλακή.
Άλλοτε ο κατηγορούμενος απομακρύνεται προσωρινά και ύστερα όταν ξεχαστεί η υπόθεση προάγεται, όπως συνέβη με τον μακάριο Νεκτάριο, δεσπότη Καλύμνου που συκοφαντήθηκε ως διαφθορέας ανηλίκων αγοριών οικοτροφείου. Διατάχθηκαν ανακρίσεις αλλά το πόρισμά τους δεν ανακοινώθηκε ποτέ, ούτε η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, αφήνοντάς μας εμβρόντητους για την ευκολία με την οποία θάβεται ένα σκάνδαλο. Αναρωτιέμαι βέβαια γιατί η Εκκλησία καθαιρεί απλούς κληρικούς για ψύλλου πήδημα και για παιδεραστικές ιστορίες κληρικών απαιτεί μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση, που δεν μπορεί να εκδοθεί.Στην περίπτωση του αιδεσιμολογιότατου Ανδρέα Παπαϊωάννου (πατέρα 4 παιδιών), η Σύνοδος προχώρησε σε καθαίρεση υπό το κράτος πανικού διότι η υπόθεσή του (“Κυρ.Ελευθεροτυπία” (7-5-2000, Μαρία Παπουτσάκη) που χρονοτριβούσε για 11 χρόνια (1997-2008) βγήκε απότομα το 2005 στην τηλεόραση (Alter) και συνέπεσε με το τσουνάμι των σκανδάλων. Την ανάγκη λοιπόν φιλοτιμία ποιούμενος πανικόβλητος ο Χριστόδουλος, προχώρησε στην καταδίκη του προστατευόμενού του, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε και από τη Δικαιοσύνη του Καίσαρα.
Αν μεταφερθούμε νοερά στην «πτέρυγα των Αγίων» των φυλακών Κορυδαλλού, όπου οι φυλακισμένοι ιερείς διαδίδουν τον θείο λόγο μεταξύ των αλλοδαπών κρατουμένων θα βρούμε περιπτώσεις όπως του φερόμενου ως παιδόφιλου πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη (πνευματικού τέκνου του ιερού Καλλινίκου Πειραιώς που ακόμη και Αυτός συκοφαντήθηκε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος νεαρών) Φωτίου Μακρυστάθη και του σεβάσμιου ιερέα της Κοζάνης Σπυρίδωνα Μαργαρίτη που φέρεται πως παρενόχλησε νεαρό ανήμερα Μ.Παρασκευής μέσα στον ναό. Άλλος, όπως ο αγιορείτης ιερέας της Θεσσαλονίκης-επίσημα το όνομά του δεν ανακοινώθηκε-που φέρεται να έδρασε κατά νεαρού με νοητικά προβλήματα στη Στυλίδα, εφησυχάζει εις το Όρος, προσευχόμενος στον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινό. Στον Κορυδαλλό όμως θα βρούμε τον αιδεσιμολογιότατο Σωτηρίο Παπαδοπούλο των Λιοσίων. Η Εκκλησία δεν προχώρησε σε εξέταση μαρτύρων, ή θυμάτων αλλά περίμενε την απόφαση της Θέμιδος, ίσως για να μην κατηγορηθεί πως προκαταλαμβάνει και επεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, πολλά στελέχη της οποίας στο παρελθόν διακρίθηκαν ή καταδικάστηκαν για την ευσέβειά τους (Α.Ηλία, Π.Τσέβη, Α.Μπάστα, Μ.Ψάλτη, για να περιοριστούμε μόνο σε γυναίκες που είναι η κατ’εξοχήν πελατεία της Εκκλησίας). Για τον αγιορείτη που αναφέραμε, ο Παναγιότατος Άνθιμος αποφεύγει το «πικρόν ποτήριον» και λέει πως πρέπει να τον δικάσει ο άγιος της Φθιώτιδας όπου ετελέσθη η πράξη, ενώ για τον όσιο Γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινό το πατριαρχείο λέει ακριβώς τα αντίθετα, πως η κυπριακή Σύνοδος που τον καταδίκασε για παιδεραστία ήταν αναρμόδια κι ας τελέστηκε η πράξη στο έδαφός της. Τέτοια μπλεξίματα αρμοδιοτήτων συμβαίνουν συχνά στην Εκκλησία, όπως στην περίπτωση του ηγούμενου Απόστολου γνωστού από την υπόθεση της Ναταλίας Λιονάκη που κατέφυγε υπό την Σκέπη Του. Κατηγορείται (άδικα προφανώς) από την «Real News» ο ηγούμενος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ενηλίκων γυναικών, αλλά ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης δηλώνει αναρμοδιότητα και παραπέμπει στον δεσπότη Πέτρας ο οποίος υπερασπίζεται την αθωότητα του μοναχού. Ο μοναχός αυτός είναι εξαιρετικά Άγιος διότι δεν απαντά στους κατηγόρους του αλλά όπως δηλώνει: «..Ακολουθούμε το παράδειγμα του Κυρίου μας, ως “εσιώπα” εις τα μομφάς και κατηγορίας, και ως αμνός άφωνος οδηγείτο επί σφαγήν…». – http://www.fimes.gr/2009/10/kataggelies-apostolos-lionaki/http://www.inout.gr/showthread.php?p=296225
Επιστρέφω στην περίπτωση του οικογενειάρχη και θεολόγου πρωτοπρεσβύτερου πατρός Σωτηρίου της Παναγίας των Λιοσίων (Ιλίου), που υπάγεται στην τοποτηρητεία του κ.Νίκου Χατζηνικολάου, δεσπότη ΝASAς και Σπάτων. Ο μαχητικός υπερασπιστής της αθωότητας του κτηματομεσίτου Εφραίμ της Βατοπέδιον Α.Ε. άγιος Νικόλαος, οικονομικός διαχειριστής του κερδοφόρου σκελετού με το ψευδώνυμο Εφραίμ Ν.Μάκρης, εισαγωγέας του πτώματος Σεραφείμ του Σαρώφ και εχθρός της ανεξιθρησκείας (δεν θέλει ισλαμικά τεμένη στην επικράτειά του), επισκέφθηκε τον πατέρα Σωτήριο στην ψειρού αλλά όχι και το θύμα του. Η Θέμις όμως δυστυχώς ομίλησεν και τον καταδίκασε (25.2) τον σεβάσμιο ιερωμένο σε φυλάκιση 24 ετών. Άραγε, ο άγιος Νικόλαος θα προχωρήσει στην καθαίρεση του υφισταμένου του ή θα τον προστατεύει σκανδαλωδώς όπως κάνει με τον πανοσιολογιότατο Γιοσάκη πετώντας στα σκουπίδια ακόμη και την κατάθεση του αρχιεπίσκοπου πως ο πανοσιολογιότατος Γιοσάκης αποπειράθηκε να τον εκβιάσει; Παρεμπιπτόντως να ρωτήσω τον γνωστό για την αυστηρότητά του Μητροπολίτη Σπάτων τι απέγινε με τον αρχιμανδρίτη Κάλλιστο που: «Καθημερινά παρακολουθεί την παραγωγή της κτηνοτροφικής του μονάδας που διατηρεί στο Κορωπί, ελέγχει τους περίπου 16 αλλοδαπούς βοσκούς που έχει προσλάβει για τα ζωντανά, ενημερώνεται για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και αργά το απόγευμα απολαμβάνει το ζεστό μπάνιο του στο καινούργιο του τζακούζι έχοντας στο πλευρό του δύο αλλοδαπούς μπάτλερ που τον υπηρετούν πιστά…. Τα όσα καταγγέλλουν με πληθώρα στοιχείων στην 22 σελίδων επιστολή τους οι αρχιμανδρίτες Αρσένιος Μελέτιος και Ιουστίνος μορφοποιούν έναν δαιμόνιο αρχιμανδρίτη, που μοιάζει αρκετά στις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον Εφραίμ». Αν δεν απατώμαι η οσιότης του είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν ως Ορφανοτρόφος και προφανώς θα αθωώθηκε. Ξέρω ο άγιος Σπάτων θα μας πει πως ο ηγούμενος υπάγεται στον άγιο Γλυφάδας (που είχε ακούσει από τον άγιο Ζακύνθου στον ιερό χώρο της Συνόδου: «πήγαινε να παίξεις με τις κούκλες σου») αλλά η πρότυπη κτηνοτροφική του μονάς μαντρί-τσακούζι βρίσκεται στα Μεσόγεια.
Συνεχίζεται… Δευτέρα 1η Μαρτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: