5.3.10

10 μήνες φυλακή στον Νομάρχη Αχαίας, κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο, για παράβαση καθήκοντος!

Πόσο μεγάλη είδηση μπορεί να αποτελέσει η καταδίκη ενός νομάρχη με 10μηνη φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση και με πρόθεση για πράξεις επ ωφελείας τρίτου….

Η απάντηση είναι ότι αν μιλάμε για Αχαΐα και για νομάρχη ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν αποτελεί είδηση μεγάλη αλλά θα είναι και θαύμα αν περάσει έστω και μέσα από πολύ ψιλά γράμματα κάποιων τοπικών εφημερίδων. Το θέμα όμως είναι ότι με την πρόσφατη απόφαση του (495-496/2010) το τριμελές πρωτοδικείο της Πάτρας καταδίκασε τον κ. Κατσικόπουλο Δημήτρη, νομάρχη Αχαΐας σε φυλάκιση 10 μηνών (!!) για πράξεις που τελέσθηκαν από αυτόν στις 3-11-2003 και 25-5-2004. Οι πράξεις αυτές αφορούσαν στο ότι δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες ελέγχου σε γνωστό εργολάβο κατασκευαστή κατοικιών στη Πάτρα (Ζώη Αθανασόπουλο) ο οποίος ανέγειρε παράνομα (κατά το δικαστήριο) τον 5ο όροφο πολυκατοικίας συνολικού εμβαδού 305 τ.μ, στην περιοχή της Αρόης η οποία αποτελεί μία από τις πιο ακριβότερες περιοχές της πόλης.

Πιθανολογούμε ότι ο κ. Κατσικόπουλος θα υπέβαλε ήδη έφεση κατά της απόφασης και έτσι νομικά θα έχει την δυνατότητα να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές μιας και απότι γνωρίζουμε είναι πολύ δύσκολο να εξετασθεί αυτή μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο που θα γίνουν οι δημοτικές και περιφερειακές (αν περπατήσει ο Καλλικράτης ) εκλογές. Φανταζόμαστε όμως ότι το μεγάλο ερώτημα είναι αν το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι διατεθειμένος να ριψοκινδυνεύσει μια μελλοντική απόρριψη της έφεσης του κ. Κατσικόπουλου και να βρεθεί με έναν μελλοντικό περιφερειάρχη ή δήμαρχο υπόδικο….

Είναι πάντως αλήθεια και λογικό ότι ο δήμαρχος της Πάτρας κ. Φούρας μετά την δικαστική απόφαση εναντίον του νομάρχη, νοιώθει πολύ μα πολύ πιο σίγουρος για το επίσημο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα του σαν Δημάρχου της Πάτρας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. 

ΣΧΟΛΙΟ Aigio.org

ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: