14.3.10

"Παιδοφιλία" της Χαμάς και εικονική πραγματικότητα

AddThis Social Bookmark Button

Για περισσότερο από τρια χρόνια τα σύνορα -κάθε μορφής- στη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν κλειστά. Ο αποκλεισμός ήταν η αντίδραση του Ισραήλ στην απόφαση των κατοίκων της περιοχής να επιλέξουν στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2007 την οργάνωση της Χαμάς για την εκπροσώπησή τους.
Από τότε μέχρι σήμερα, η Γάζα γνώρισε την εξαθλίωση με ένα μοναδικό τρόπο και οι κάτοικοί εξέπληξαν τη διεθνή κοινότητα, τους οργανισμούς, ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση του Ισραήλ με τις αντοχές τους.Οι ελλείψεις και η στέρηση ουσιαστικών αγαθών δεν περιορίζονται σε κάποια είδη. Αφορούν στα πάντα.

Κάπου μέσα σε αυτό το τοπίο, πριν από περίπου οχτώ μήνες, κι ενώ το ηθικό των κατοίκων λόγω των ελλείψεων ταλαντεύοταν μεταξύ κατάθλιψης και υστερίας, η Ισλαμική Χαμάς αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το γάμο όσων ζευγαριών το επιθυμούσαν αλλά δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο κόστος αυτού.

Περίπου 450 ζευγάρια άρπαξαν την ευκαιρία, δέχθηκαν το δώρο και πήραν σειρά για το μεγάλο γεγονός. Αύγουστος του 2009. Δεν θυμάμαι ημέρα και ώρα. Θυμάμαι όμως το Γιούσεφ (εικονολήπτης με τον οποίο δουλεύω στη Γάζα) να με καλεί στο τηλέφωνο και να μου περιγράφει το θέμα το οποίο είχε ήδη βιντεοσκοπήσει.

Μιας κι εγώ, δεν έδειξα ενδιαφέρον, με ενημέρωσε ότι θα το προωθούσε σε κάποιο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, όπως κι έπραξε.Το Associated Press πήρε το βίντεο -όπως και εικόνες από άλλο το εικονολήπτη το Reuters και το AFP.

Οι εικόνες μεταδόθηκαν και το ρεπορτάζ εστιάστηκε στην κακή οικονομική κατάσταση αλλά και τις λοιπές αιτίες που έχουν οδηγήσει τον κόσμο σε μια τέτοια μαζική γαμήλια τελετή.

Μόλις προχθές ένα email από την Ελλάδα με ενημέρωνε για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τους παιδόφιλους της Χαμάς και συνοδεύοταν με το αποδεικτικό στοιχείο...τη φωτογραφία που φιλοξενείται και σε αυτό το άρθρο.

Επειδή γνωρίζω αρκετά καλά το συγκεκριμένο θέμα και απλά για αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνω ότι: 

Η Χαμάς είναι μια οργάνωση που μπορείς να της καταλογίσεις αρκετά πράγματα -όπως άλλωστε και στις περισσότερες οργανώσεις των οποίων η πολιτική πηγάζει από τη θρησκεία και τις γραφές. Ωστόσο, η παιδοφιλία ανήκει αποκλειστικά και μόνο, στη φαντασία κάποιων.

Και προφανώς για δικούς τους λόγους,επιχειρούν να εκμεταλευτούν μια φωτογραφία και μερικά λεπτά - προσεκτικά επιλεγμένα και παρερμηνευμένα - από ένα βίντεο. 

Τα κοριτσάκια στη φωτογραφία, έχουν το ρόλο της παρανύφης και χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για τη φωτογράφιση της άφιξης στο χώρο τελετής. Οι νύφες σύμφωνα με τα όσα ορίζει το μουσουλμανικό εθιμικό δίκαιο δεν μπορούν να εμφανιστούν δημόσια. Για αυτό άλλωστε και κατά την τελετή στέκουν ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες. 

Κάτι περισσότερο από αυτό δεν νομίζω ότι χρειάζεται για να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στα όσα - έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας -ισχυρίζονται και διαρρέουν συγκεκριμένοι κύκλοι στην Ελλάδα.

Ίσως τελικά, η χρονική στιγμή της επιχείρησης διαστρέβλωσης της αλήθειας, με την παραποίηση μιας εικόνας, να μην είναι άσχετη με το νομοσχέδιο που αφορούσε τους μετανάστες και με χαρά έμαθα ότι υπερψηφίστηκε και είναι πλέον νόμος της Βουλής των Ελλήνων.

ΣΧΟΛΙΟ Aigio.org
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΓΑΜΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ. 

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ. 

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ 3000 ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ. 

ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΜΕ ΡΑΣΑ ΕΙΣΑΙ ΑΜΒΡΟΣΙΕ..ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

1 σχόλιο:

nikolatesla είπε...

και λιγα ειπες για τον τραγο....