5.6.10

Ζαχάρω: 14 μήνες φυλακή στον δήμαρχο


ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΝΤΙΝΑ


Ποινή φυλάκισης 14 μηνών επέβαλε προχθές το Τριμελές Εφετείο Πατρών στον δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, στον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας Νικόλαο Σιάνη και σε ιδιώτη ιδιοκτήτη αυθαίρετης παραθαλάσσιας καντίνας στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Κακοβάτου Ζαχάρως.

Νέα καταδίκη για τον Πανταζή Χρονόπουλο
Και οι τρεις παραπέμφθηκαν σε δίκη με το 72/2008 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας. Οι δύο πρώτοι για παράβαση καθήκοντος και ο ιδιώτης για ηθική αυτουργία σε αυτή. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Μένιος Κριτσέλης, που αθωώθηκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος ως υπάλληλος κατά την έννοια του άρθρου 13 α του Π.Κ. κι ενώ γνώριζε λόγω της ιδιότητάς του ότι ο ιδιώτης Γρηγόριος Κανέλλης διατηρούσε παραθαλάσσια καντίνα με άδεια της πρώην Χωροφυλακής Ζαχάρως από το 1982 που ίσχυε μέχρι το 2002, δεν προέβη στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος του επιχειρηματία (ανάκληση άδειας, σφράγιση καταστήματος) με συνέπεια το παράνομο περιουσιακό όφελος από την επικερδή εκμετάλλευση του αυθαίρετου και παράνομου καταστήματος.

Ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας κατηγορείται ότι λίγο πριν από την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής παρενέβη και πρότεινε στους αρμόδιους την αναστολή της λόγω της δήθεν δικαστικής εκκρεμότητας η οποία όμως -όπως υπογραμμίζεται στο βούλευμα και στο κατηγορητήριο- ήταν εντελώς προσχηματική.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σιάνης έχει τιμωρηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο με παύση έξι μηνών από τα καθήκοντά του και πλήρη στέρηση των αποδοχών του, με απόφασή του Α Υπηρεσιακού - Πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών για τη σιωπή του και τη γενικότερη συμπεριφορά του στις παράνομες επί σειρά ετών αμμοχαλικοληψίες στον Πηνειακό Λάδωνα και στον Αλφειό.

Η προχθεσινή νέα καταδίκη του δημάρχου της Ζαχάρως για παράβαση καθήκοντος, η τρίτη κατά σειρά, και η γενικότερη παραβατική συμπεριφορά του, όπως αυτή αποτυπώνεται στα δεκάδες κατηγορητήρια σε βάρος του, προκαλούν πλήθος ερωτημάτων καθώς εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο λόγω της περίεργης ...σιωπής του υπουργείου Εσωτερικών.

Το θέμα της προκλητικής ατιμωρησίας του έχει φτάσει και στη Βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Τσούκαλη και Φώτη Κουβέλη, που ζητούσαν να μάθουν τον λόγο που ο δήμαρχος της Ζαχάρως δεν εξέπεσε του αξιώματός του τουλάχιστον από τις 5/9 του 2008, όταν δημοσιεύτηκε η τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 31.5.2010


ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ...
Ασυλία - ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Η προχθεσινή νέα καταδίκη -η τρίτη κατά σειρά για παράβαση καθήκοντος- σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε βάρος του πρώην αστυνομικού και νυν δημάρχου της Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, και η συνεχιζόμενη κάλυψη που του παρέχει το υπουργείο Εσωτερικών επί Ν.Δ. και επί ΠΑΣΟΚ προκαλούν οργή και εύλογα ερωτήματα στους πολίτες για το αν υπάρχει κράτος.
Παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις και τις δεκάδες παραπομπές σε δικαστήρια, ο δήμαρχος που ντρόπιασε τη χώρα μας διεθνώς επιχειρώντας να χτίσει παράνομα δημαρχείο με τα χρήματα της κυβέρνησης της Αυστραλίας που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους, εξαπατώντας τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, απολαμβάνει μια περίεργη ασυλία, τους λόγους της οποίας θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.


ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ …

*** Μετά από έξι ώρες διαδικασίας διακόπηκε για την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωί , η δίκη του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου και του μοναδικού επιζώντα από την τραγωδία της Αρτέμιδας Αλβανού εργάτη Σπύρου Κιόσια μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο εντιμότατος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.

Στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η δικηγόρος του κ. Χρονόπουλου ΣΟΥΛΑ ΤΖΙΝΗ αντιδήμαρχος του Πύργου επιχείρησε μεταξύ άλλων να ποινικοποιήσει το συγκεκριμένο μπλόγκ προκαλώντας έντονες αντιδράσεις , ενώ για να στοιχειοθετήσει κατηγορία σε βάρος του Μάκη Νοδάρου χρησιμοποίησε την ανοιχτή επιστολή του διευθυντή και ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού Ionion fm Δημήτρη Κολόκα … Ενέργεια που προκάλεσε την αντίδραση του μάρτυρα υπεράσπισης δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

http://mnodaros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: