15.6.10

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ

Παίρνω την πρωτοβουλία να καταθέσω την παρακάτω επιστολή, καθυστερημένα βεβαίως, αισθανόμενος την ανάγκη να ακουστεί και η άλλη άποψη, σ’ αυτό τον καταιγιστικό μονόλογο λάσπης που δεχόμαστε τους τελευταίους μήνες από τη σελίδα σας . Με σημαντική ειδοποιό διαφορά το ότι εγώ θα καταθέσω επωνύμως τις θέσεις μου, ενώ εσείς κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία του κυβερνοχώρου . Όπως και να το κάνουμε η άποψη χάνει κύρος και εγκυρότητα όταν είναι ανυπόγραφη.


Θα ξεκινήσω πηγαίνοντας σας πίσω στο χρόνο, θυμηθείτε λοιπόν ποια ήταν η εικόνα της παραλίας πριν γίνουν τα μαγαζιά. Για τις πόλεις που βρέχονται από θάλασσα το λιμάνι είναι σημείο αναφοράς, η καρδία της πόλης. Για την πόλη μας κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ίσχυε, αντιθέτως βρισκόμασταν στο άλλο άκρο. Εικόνα εγκατάλειψης επικρατούσε για χρόνια. Άλλαξε με τη δημιουργία των μαγαζιών έγινε σημείο αναφοράς τόσο για τους Αιγιώτες όσο και για τους διερχόμενους από τη πόλη, ομόρφυνε σημαντικά την εικόνα της , δόθηκε ζωή.


Για τη δημιουργία τους έχουν επενδυθεί αρκετά χρήματα. Στο μεγαλύτερο μέρος τους δοσμένα σε συνεργεία της πόλης. Είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να περνά απαρατήρητο ειδικά σήμερα που βρισκόμαστε στο μέσο μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης.


Με το ίδιο σκεπτικό δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως εργάζονται καθημερινά δεκάδες άτομα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που σημαίνει πως πολλές οικογένειες της πόλης δέχονται μια σημαντική οικονομική ανάσα . Σ’ αυτό θα πρέπει να προστεθεί και ο ευρύτερος επαγγελματικός χώρος ο οποίος κερδίζει από τη δική μας δραστηριότητα.


Μόνο κερδισμένος είναι ο δήμος από τη δική μας λειτουργία και αυτό γιατί πέρα από το ενοίκιο για τη χρήση του πεζοδρομίου λαμβάνει και το 2% από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. Θέλω σε αυτό να σταθώ ιδιαίτερα, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι τι σημαίνει 2% στα ακαθάριστα έσοδα, πέρα από το ότι μιλάμε για πολύ σημαντικά ποσά σε κάποιες περιπτώσεις αποτελούν και το σύνολο των κερδών …


Τα μαγαζιά δεν έγιναν «εν μία νυκτί». Είναι σημαντικό να καταλάβετε, πως αν κάτι δεν πήγαινε καλά όφειλε τόσο ο δήμος όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν επέμβει εν τη γενέσει, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη σημερινή θέση απώλειας σημαντικής μας περιουσίας αλλά και έντονης αντιπαράθεσης, με το δήμο και τις εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες. Γιατί κανείς δεν είναι τόσο αφελής να επενδύσει σημαντικά ποσά, μπροστά στα μάτια όλων σε κάτι που είναι παράνομο ή που δεν έχει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις νομοτυπίας των αρμοδίων. Ζούμε σε μικρή πόλη, λίγο πολύ γνωριζόμαστε, το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά, τα μέλη του κυκλοφορούν στην αγορά δε δικαιολογείται άγνοια, δεν επιτρέπετε να ζητείται εκ των υστέρων η κατεδάφιση, γιατί δε μπλόκαραν τα έργα όταν αυτά ξεκινούσαν;


Ακόμη όμως και αν δεχθώ όλες τις δικές σας ενστάσεις , αν δεχθώ την ανάγκη άμεσης κατεδάφισης όλων των κατασκευών, ποια θα είναι η επόμενη μέρα, ποια είναι η εναλλακτική πρόταση; Γιατί είμαι βέβαιος πως δεν υπάρχει επί τις ουσίας πρόταση, εννοώ δεν υπάρχει άμεσα υλοποιήσιμη, εφικτή, καλόγουστη και προπάντων βιώσιμη πρόταση. Όπως γίνετε συνήθως, θα περάσει πολύς χρόνος έως ότου βρεθεί λύση, θα υπάρξουν δεκάδες ενστάσεις, αναβολές μέχρι να καταλήξουμε κάπου. Μπορεί μάλιστα να είναι και εκεί από όπου ξεκινήσαμε….


Κλείνω τονίζοντας σας ότι άμεση απαίτηση μας είναι ο συντονισμός τον νομαρχιακών υπηρεσιών, έτσι ώστε να προωθηθεί η νομιμοποίηση των υφιστάμενων κατασκευών σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη μελέτη που έχουμε καταθέσει και η οποία μάλιστα έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο.Μαστροκυριάκος Α. Χρήστος
Αίγιο 14/06/10
Bongo’s


ΑΠΑΝΤΗΣΗ AIGIO.ORG

Για την πραγματικά καθυστερημένη παρέμβασή σας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν υποκρύπτεται κάποια σκοπιμότητα ή λανθασμένες κινήσεις. Αυτός ο διάλογος έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες εάν και εσείς αποφασίσατε να παρέμβετε την ύστατη στιγμή.

Είναι γεγονός ότι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες σαν και εσάς βοήθησαν με τις επενδύσεις τους να αλλάξει ριζικά η εικόνα της παραλίας προς το καλύτερο. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας-επενδυτής μπορεί να επιχειρεί μη συμμορφούμενος με τους νόμους του Κράτους που είναι ίδιοι για όλους τους πολίτες.

Το ενοίκιο του κοινόχρηστου χώρου γνωρίζετε πολύ καλά ότι συνάδελφοί σας το οφείλουν στο δημοτικό ταμείο από το 2006 τουλάχιστον, πράγμα που δεν συμβαίνει στη δική σας περίπτωση..

Άλλο οι "νομότυπες διαβεβαιώσεις" και άλλο τι ορίζουν οι νόμοι του Κράτους. Εν γνώσει σας ήταν η νομιμοφάνεια και όχι η νομιμότητα των συγκεκριμένων επενδύσεων αφού εξαρχής γνωρίζατε ότι είχαν βασιστεί σε πολιτικές αποφάσεις.

Σε όλους αυτούς που για ψηφοθηρικούς ή άλλους λόγους παρέβησαν τα καθήκοντα τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα πρέπει να αποδοθούν οι ποινικές και αστικές ευθύνες που τους αναλογούν.

Η επόμενη μέρα θα είναι ακριβώς ίδια με την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία του Τουριστικού, θα είναι ίδια για όλους τους επιχειρηματίες και άμεση αφού εντός μιας εβδομάδας θα μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Κανένας δεν θέλει η παραλία να γίνει μπαζότοπος όπως κάποιοι σκοπίμως προπαγανδίζουν. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μπει μια τάξη και να επικρατήσει ισονομία για τους πάντες.

Γνωρίζετε ότι "νομιμοποίηση" της υπάρχουσας κατάστασης είναι ανέφικτο νομικά να γίνει καθώς και η μελέτη στην οποία αναφέρεστε είναι πρακτικά άχρηστη αφού δεν έχει εγκριθεί από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του δήμου Αιγίου.

Μην ξεχνάτε επίσης ότι οι δημότες του Αιγίου για αυτήν την ιστορία έχουν χρεωθεί με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να χρεώνονται μηνιαίως με 25.000 ευρώ για να έχετε μαγαζιά στην παραλία, επί κοινόχρηστων χώρων, εσείς και οι δυο συνάδελφοί σας.

Ευθύνες υπάρχουν και θα αναζητηθούν αφού πρώτα μπει ένα τέλος σε αυτήν την οικονομική αιμορραγία.

Aigio.org

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το θέμα σας, θα ήθελα να απευθύνω ένα ερώτημα-προβληματισμό στους γνωρίζοντες αναγνώστες σας: τα δεκάδες άτομα που εργάζονται καθημερινά στις εν λόγω επιχειρήσεις (κυρίως φοιτητές από όσo γνωρίζω...)πόσες ώρες εργάζονται, πόσο αμοίβονται και πόσα ενσημά τους κολλάνε(αν τους κολλάνε...) τον μήνα ;;;

Ανώνυμος είπε...

το θεμα αυτο ειναι αν περνανε ενσημα τα παιδια ???ή τωρα που δεν θα περνουν τπτ!!!!!κατι τετοια κολλημενα μυαλα σαν και εσενα τον μλκ και αυτον που εχει το blog που καλα του εκανε ο καραφωτιας μηνυση και αντι να πηγαινουμε μπροστα παμε πισω μα πολυ πισω τι σας πειραζανε ρε τα μαζαγια ????αν δεν γουσταρες μην πηγαινες!!!!!να δω τωρα που δεν θα παταει ποδι στην παραλια και θα λες (γενικα αναφερομαι)παλι δεν εχει κοσμο το αιγιο δεν εχει δουλειες δεν εχει το ενα δεν εχει το αλλο!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΘΥΝΙΣΩ ΣΤΟΝ Κ, ΜΑΣΤΡΟΚΥΡΙΑΚΟ ΟΤΙ ΑΠΟ 1-1-2009 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 2% ΑΛΛΑ 0,5 %

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ......

Η ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμη την αθλια εικονα που παρουσιαζει η παραλια εχω να πω τα εξης
αυτοι που παιρνουν τις αποφασεις παρτε το χαμπαρι δεν ντρεπονται που φερνουν την πολη 50 χρονια πισω το μονο που τους νοιαζει ειναι το δικο τους συμφερον.
Συμπολιτη παρε το αμαξι σου και πηγαινε σε οποια πολη θες για να δεις σε ποσο αθλια και πανακριβη πολη ζουμε.
Συμπολιτη εχεις δυο λυσεις η να εγκαταληψεις τουτη την πολη η να ενεργοποιηθεις!Κανε ΤΩΡΑ ενα απο τα δυο καντο για τα παιδια σου!Πεταξε τωρα την κομματικη σου μασκα τις συμπαθειες σου και τις..αναστολες σου και...φτυστους τους αλητες,μην τους αφηνεις να σε κοροιδευουν ακομα!Φτιαξαν και οι προγονοι μας δρομο με πετρες και δεν εχει φυγει εδω και δεκαδες χρονια ουτε μια πετρα!!
Μην πληρωνεις στην πλατεια(που τετοια αθλια κιτς πλατεια δεν υπαρχει ουτε στο πιο μικρο εγκαταλελημενο χωριο)1,90 για ενα καλαμακι σουβλακι!!!Ξ Υ Π Ν Α !!
Αυτα δεν υπαρχουν πουθενα.
Οσο για σενα ξενε αλημονο σου αν εισαι στο αιγιο και θες να...κατουρησεις!!Τα ουρητηρια του π.χ αιωνα ειναι συνηθως κλειστα!!!
Δεν τους λεω ντροπη τους γιατι δεν ντρεπονται λεω μονο !!!ΞΥΠΝΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο 16/06/2010 1:42 μ.μ.:
Το ποιος είναι κολλημένος και μλκς αφήνω τον κόσμο να το κρίνει από τον τρόπο έκφρασής σου...
Βέβαια να υπενθυμίσω στον κόσμο ότι εσύ υποστηρίζεις τον απερχόμενο δήμαρχο, ότι μπορεί και να σημαίνει αυτό!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!! ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ, ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ Η ΟΧΙ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ??ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ?? ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ??

Ανώνυμος είπε...

"ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ" πατα αυτο στο search του facebook που μεσα σε μια μερα γεμισε 1000+ Αιγιωτες και δες και τις φωτο και μετα πες μου εμενα οτι υποστηριζω εγω τον καραφωτια που αυτο καταλαβες αυτο που εννοουσα ηταν δεν ειναι δυνατον να κραζεις(βριζεις) καποιον και πολλους αλλους απο το internet και μαλιστα ανωνυμα!!!!!!!

moonfairy είπε...

Το ''ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ" γεμισε απο αιγιωτες που δεν γνωριζουν την αληθεια.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα πρεπει να στεναχωριθουμε για ατομα που τοσα χρονια πλουτιζαν εις βαρος μας???Οσο για τον κυριο που εγραψε για τα ενσημα.....οτι και να πω ειναι λιγο....δεν καταλαβα δηλαδη.....οι εργαζομενοι πρεπει να λενε και ευχαριστω που τους προσφερεται δουλεια χωρις ασφαλεια????Ποιος σου τα ειπε εσενα αυτα?????ΝΤΡΟΠΗ που εχεισ το θρασσος και τα γραφεις αυτα δημοσια.Κατι τετοιοι σαν και σενα εχουν φτασει την Ελλαδα εδω που ειναι.Μαθε κυριε οτι του εργαζομενου δεν του κανεις χαρη που δουλευει....σου προσφερει εργασια και υποχρεουσαι να τον πληρωσεις!!!30000 χρονια να παει η παραλια του Αιγιου πισω αν ειναι πανω στη δικη μας πλατη καποιοι να πλουτιζουν και να το παιζουν επιχειρηματιες και αφροκρεμα αυτης της πολης....

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχάς να σας καλησπερίσω όλους!
Το θέμα κ.Ανώνυμε 16/06/2010 1:42 μ.μ. είναι αν παίρνουν τα παιδιά ΙΚΑ και τα σχετικά!
Εσένα σου αρέσει να δουλεύεις ανασφάλιστος? Επίσης αν δεν γουστάρεις οι άλλοι να γράφουν ανώνυμα, εσύ γιατί δεν μπαίνεις με Ονοματεπώνυμο ή έστω με ένα παλιοψευδώνυμο?
Εσύ κ.Ανώνυμε 16/06/2010 10:38 μ.μ. τι ακριβώς κάνεις για να προχωρήσει η πόλη μας κάποια χρόνια μπροστά? Θα σου απαντήσω εγώ ευθύς αμέσως!!!
Τ Ι Π Ο Τ Α !!!
Επίσης όσον αφορά το Group στο Facebook, το έφτιαξε κάποιος πανηλίθιος και σας μάζεψε εσάς τους 1000+ ακόμα ποιο ηλίθιους για έναν απλό λόγο.....Νομίζετε οτι ξέρετε τα πάντα ενώ στην ουσία δεν ξέρετε τίποτα, ανόητοι!!!!
Γιατί παληκάρια μου δεν μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί την περιουσία του δημοσίου για να πλουτίζει, επιτέλους ξυπνήστε λίγο, γίνετε λίγο αξιοκρατικοί, αποκτήστε δική σας άποψη, μην σας ταϊζουν κουτόχορτο οι κάθε μουράτοι καραγκιόζηδες που το παίζουν επιχειρηματίες!
Αν θέλαν να φτιάξουν ένα στολίδι για την πόλη έπρεπε να το φτιάξουν παράνομα? Αν ήσαν μάγκες θα το έφτιαχναν νόμιμα, και επιτέλους μην ξεγελιόμαστε, όχι και στολίδια αυτα τα καραγκιοζιλίκια που είχαν φτιάξει, έλεος.......!!!
Κ. Μαστροκυριάκο θα έπρεπε να ντρέπεσαι που έχεις τα θράσος και γράφεις την πανηλίθια αποψή σου επώνυμα εδω μέσα, πήγαινε στον φούρνο για δουλειά και άσε τις καφετέριες και τις βλακείες...Αϊντε που πήραν τα μυαλά σας αέρα μόλις πιάσατε 5 δεκάρες στα χέρια σας, χωρίς δουλειά και μυαλό, δεν βγάζεις χρήματα!
Τέλος θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου γιατί από εδώ μέσα κατάλαβα ότι έχουμε και κανα 2 ξύπνιους στο Αίγιο που έχουν δική τους άποψη και λένε τα πράγματα με το όνομά τους

klafton.gr