19.6.10

ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ Drummatic Style

Εγώ γνωρίζω ότι για χρόνια η παραλία της πόλης μας ήταν στα αζήτητα,σε κατάσταση μαρασμού,ίσως γιατί τα συμφέροντα κάποιων δεν συνδέονταν με αυτήν.Η μόνη συντονισμένη και με όραμα, προσπάθεια για αναβάθμιση της παραλίας προς όφελος όλων των Αιγιωτων κι όχι μόνο μιας μερίδας άμεσα εμπλεκόμενων επιχειρηματιών, ήταν αυτή του αείμνηστου δημάρχου Παναγοπουλου με την δημιουργία του "Άλσους του Ομαγειρείου Διός" που δεν τελεσφόρησε γιατί κάποιων τα συμφέροντα δεν συνεπλεαν με το συγκεκριμένο project.

Από εκεί και πέρα το χάος, ο,τι έγινε, έγινε όπως πάντα χωρίς σχεδιασμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προοπτική, δηλαδή είχε ημερομηνία λήξης όπως όλες οι "αρπαχτές".

Οι επιχειρηματίες ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους,οι πολιτικοί την δική τους,τώρα όλοι εμείς οι υπόλοιποι, ο,τι και να πούμε σαν κριτική, ένα είναι το σίγουρο και επιβεβαιωμένο, ότι και τους μεν και τους δε τους στηρίξαμε με την προτίμησή μας, κατακλύζοντας τα καταστήματα των μεν,πληρώνοντας όχι μόνο τους φανερούς λογαριασμούς εκεί αλλά και τους κρυφούς των προστίμων, μέσω των αυξήσεων των δημοτικών τελών, κατά την αναλογία μας, χωρίς όμως να το γνωρίζουμε και ψηφίζοντας τους δε για να προωθήσουν υποτίθεται τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών της.

Με σχεδιασμό όμως και όραμα "αρπαχτής" δεν πάμε πουθενά και όπως έγινε και εθνικά έτσι και τοπικά φτάσαμε στο αδιέξοδο αποτέλεσμα της 15/6.Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ήταν αυτό,που σύντομα αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία σαν πολίτες και συνεχίσουμε με τις ίδιες επιλογές,θα εξαπλωθεί σε όλη την πόλη και το διευρυμένο δήμο του "Καλλικράτη".

Ήδη οι περισσότερες των επιλογών που μας παρουσιάζονται είναι εν τη γεννέσει τους χρεοκοπημένες και δεν μας αφορούν. Η πόλη δεν έχει ανάγκη ούτε από ψωνισμενους ερασιτέχνες ούτε από "σάπιους" δήθεν δοκιμασμένους επαγγελματίες.

Έχει ανάγκη από αγάπη, στοργή και μεράκι. Ας αναρωτηθούμε υπάρχουν αυτά τα στοιχεία που προϋποθέτουν αυταπάρνηση;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι...
Είμαι όμως περίεργος, γιατί τόσα πολλά, με σχεδιασμό, με όραμα και προοπτική απέτυχαν παταγωδώς...
Και το ίδιο θα ξαναγίνει, όσο συνεχίζεται το καθεστώς ατιμωρισίας, όσο δεν πάει κανένας φυλακή...