13.6.10

Προπηλάκισαν και τον Δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Φούρα χθες στην Πάτρα!


Στον απόηχο του ....παραλίγο χθεσινού λιντσαρίσματος (πίσσα και πούπουλα δηλαδή) των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Πάτρα, αναφέρουμε ότι , από τα τέσσερα τοπικά κανάλια μόνο το Patra tv (και μπράβο του) έδειξε στιγμιότυπα από το χθεσινό πανηγύρι.... (παρακαλούμε το κανάλι να μην ενδώσει σε απειλές - όπως μαθαίνουμε - οικονομικού κυρίως χαρακτήρα ....από δημαρχείο μεριά - μιας και από εκεί διακινούνται διαφημιστικές δαπάνες - και να δώσει εικόνα έστω και μέσω youtube).
Όσο αφορά τις τοπικές εφημερίδες το θέμα μάλλον το περνούν πολύ χαλαρά ! ( ίσως και λόγω του ότι το κλείσιμο της ύλης των εφημερίδων κάθε Σάββατο γίνεται πολύ νωρίς το μεσημέρι).
Πάντως η έγκριτη "Πελοπόννησος" γράφει μεταξύ άλλων: « Ο Αχαιός βουλευτής (Θ. Παπαδόπουλος) μαζί με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Απόστολο Κατσιφάρα και τον βουλευτή Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να παραστούν σε εκδήλωση. Κατά την εξοδό τους, οι νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην πλατεία Γεωργίου όταν εντόπισαν τους βουλευτές άρχισαν να τους απευθύνουν υβριστικά συνθήματα........... Το περιστατικό αναστάτωσε το κέντρο της Πάτρας λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι. Τα υβριστικά συνθήματα και οι φωνές διαμαρτυρίας για το πολιτικό σύστημα έκαναν πολλούς να σηκωθούν από τις καφετέριες αλλά και καταστηματάρχες να πεταχθούν έξω από τα μαγαζιά τους. Αλλά και να δημιουργήσει μια εικόνα επιθετικότητας σε βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου με πρόθεση λιντσαρίσματος σε βάρος όποιου διαθέτει θεσμική ιδιότητα και να θεωρούνται ότι όλοι είναι υπαίτιοι για την κατάσταση της χώρας.»

Συμπληρώνοντας τόσο την χθεσινή όσο και την σημερινή μας ανάρτηση για τα χθεσινά γεγονότα της Πάτρας, τα οποία και εμείς σαν online-press δεν τα επικροτούμε, θα αναφέρουμε ότι εκτός από τους τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος την μήνη του κόσμου την τράβηξε και ο Δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Φούρας. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι η πράσινη τοπική εφημερίδα "Αλλαγή" αναφέρεται στο γεγονός με πρωτοσέλιδο και με τίτλο "Προπηλάκισαν τον Ανδρέα Φούρα", χωρίς να αναφέρει καθόλου τους τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος!
Μεταξύ άλλων η συγκεκριμένη εφημερίδα γράφει: « Την Άννα Διαμαντοπούλου περίμεναν ξέσπασαν όμως στο… δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα και στους άλλους δημάρχους και αντιδημάρχους των άλλων πόλεων, φοιτητές και εκπαιδευτικοί που είχαν συγκεντρωθεί το Σάββατο το πρωί, έξω από το Θέατρο Απόλλων στην πλατεία Γεωργίου.


Οι συμπολίτες είχαν ετοιμαστεί να τα «ψάλλουν» στην Υπουργό Παιδείας, η οποία είχε αρχικώς ανακοινωθεί πως θα συμμετάσχει στην εκδήλωση κατά την διάρκεια της οποίας ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες όλοι οι απόφοιτοι του ΑΕΙ και του ΑΤΕΙ της πόλης που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση
Όμως η υπουργός την ψυλλιάσθηκε και έτσι ανέβαλε την παρουσία της. Οι συγκεντρωμένοι όμως ήταν "φτιαγμένοι". Αποφάσισαν να παραμείνουν στην πλατεία και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς, κάποια στιγμή, "μπούκαραν" στο θέατρο.
Προκλήθηκε αναστάτωση και ένταση. Τελικά, άγνωστο πώς, ο θυμός τους ξέσπασε στο πρόσωπο του δημάρχου και των δημάρχων και αντιδημάρχων από άλλες περιοχές της χώρας...... ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: