23.7.10

Φυγομαχία η αποχώρηση Σπηλιόπουλου

Έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο και αφήνοντας εκτεθειμένους δεκάδες συμπολίτες οι οποίοι πίστεψαν σε αυτόν και τον στήριξαν ανοικτά ο Κώστας Σπηλιοπουλος επέλεξε την εύκολη λύση της φυγομαχίας.

 Τι τον οδήγησε σε αυτήν την αψυχολόγητη μεταστροφή είναι κάτι που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Εμείς οι υπόλοιποι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. 


Ίσως οι τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης στην Αχαΐα και η σημαντική πτώση των ποσοστών του Κινήματος, ίσως η μη εξασφάλιση της απαραίτητης στήριξης από τα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος λόγω της “εκνευριστικής” του συμμετοχής στην ομάδα των δεκαπέντε με επικεφαλής την Βάσω Παπανδρέου, ίσως η υπόσχεση μια ενδεχόμενης συμμετοχής του στο κυβερνητικό σχήμα σε επόμενο ανασχηματισμό με αντάλλαγμα την αποχώρηση του από τα δημοτικά πράγματα και την “αναίμακτη” επικράτηση του Δημήτρη Καλογερόπουλου. 


Πέρα από την σεναριολογια όμως αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι Αιγιωτες ένιωσαν προδομένοι από αυτήν την ανεξήγητη μεταστροφή και πραγματικά πληγώθηκαν που ο μόνος πολιτικός στον οποίο είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους να διεκδικήσει με αξιώσεις τον νέο διευρυμένο δήμο απέναντι στον δημοσιοσχεσίτη Καλογερόπουλο, τους άφησε στα κρύα του λουτρού. Ένα διευρυμένο δήμο τον οποίο στήριξε ο Σπηλιοπουλος όταν κάποιοι άλλοι μιλούσαν για δυο δήμους. Τέτοιες ανεξήγητες πολιτικές συμπεριφορές που ενδεχομένως κρύβουν σκοπιμότητες θα λάβουν τις απαραίτητες πολιτικές και κοινωνικές απαντήσεις από τους πολίτες.

Οι Αιγιωτες επομένως οφείλουμε να συστρατευθούμε απέναντι στο φαινόμενο Καλογερόπουλου και να δώσουμε την μάχη παρατασοντας ότι καλύτερο έχει απομείνει σε αυτήν την πόλη. Ο σκληρός πυρήνας του κέντρου δεν έχει ακόμα διασπασθεί δείχνοντας ισχυρά σημεία αντίστασης στα κελεύσματα Καλογερόπουλου ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να τάζει διορισμούς και θέσεις σε όποιον προσκυνήσει.


Μοναδική εναλλακτική πρόταση η οποία προβάλλει αυτή την στιγμή ως σανίδα σωτηρίας για την πόλη είναι η Μαίρη Τσουκαλά. Πάρα τις όποιες αντιρρήσεις μας λόγω της ανεύθυνης στάσης της στο ζήτημα των αυθαιρέτων της παραλίας θεωρούμε ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος και επιτυχημένη επαγγελματίας χωρίς “σκιές” στην επαγγελματική της δραστηριότητα. Οι προθέσεις της είναι αγαθές δεν αρκούν όμως για να επιβληθεί στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό είτε στηριχτεί από τους υπόλοιπους αρχηγούς παρατάξεων είτε όχι. Η διοικητική απειρία της είναι ένα ακόμα μείον το οποίο θα εκμεταλλευθούν στο έπακρο οι πολιτικοί αντίπαλοι της.


Ο μοναδικός άνθρωπος ο οποίος κατά την γνώμη μας μπορεί να δώσει μια νέα πνοή και να ανατρέψει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό προς όφελος της πόλης εφόσον συντρέξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις όπως η άνευ όρων στήριξη του από όλους τους αρχηγούς παρατάξεων είναι ο Τάκης Ανδρικοπουλος.


Όλες οι υγιείς, δημοκρατικές δυνάμεις αυτού του τόπου οφείλουν να αντιπαραθέσουν στο σάπιο σύστημα διοίκησης, πελατειακών σχέσεων και διασπάθισης δημοσίου χρήματος Καλογερόπουλου, έναν πραγματικό αγωνιστή της ζωής και γνήσιο δημοκράτη.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Aigio.org

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΛΛΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ. ΤΟΝ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΟΠΩΣ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΟΝ ΦΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ. ΒΟΑ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΙΣΜΟΔΑΝΕΙΑ! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ.ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ! ΣΙΓΑ ΜΗ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΟΝ ΓΥΦΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να βρω ενα λόγο να ψηφίσω στις δημοτικές εκλογές.
1)Ο Σπηλιώπουλος έφυγε... καλύτερα. Είμαι από την Αματολικά...
2)Καλογερόπουλος? Δεν αλλάζει κάτι. Όλο το κατεστημένο εδω είναι.
3)Τσουκαλά; Γιατί? Δενε είμαι ΠΑΣΟΚ και μαλιστα τωρα δεν θέλω να γίνω.
4) Δημήτρη Τριανταφυλλοπουλο? Γιατί? Κακό πραμα η υπεροψία.
5) Γρηγόρη? Όταν τον ήθελα με πολέμησε.
test

Ανώνυμος είπε...

6) To KKE? Γιατί όχι...ΌΠΩς ΠΑΜΕ ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΝΕΥΡΟΛΌΓΟ ΕΊΜΑΣΤΕ.

mauros_skulos είπε...

ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ..
ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ..
ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ..
ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ..
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ BLOG..

ΜΑΥΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ
http://maurosskulos.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Μήπως δεν είναι μόνο τα σεισμοδάνεια; Μήπως είναι και οι επισκευές των σχολείων που έγιναν μετά το σεισμό με απευθείας αναθέσεις από τον τότε αντινομάρχη κ. Σπηλιόπουλο όπως η επισκευή του 4ου Δημοτικού σχολείου (σήμερα Λαογραφικού Μουσείου) στους κ. Τάκη Καλαμιώτη και Σάκη Αποστολόπουλο με το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ οι εργασίες που έγιναν δεν άξιζαν ούτε 10 εκατομμύρια. Επίσης με πόσα χρήματα ανατέθηκε από τον τότε Αντινομάρχη το σχολείο της Ροδιάς στον κ. Καλαμιώτη και πόσες εργασίες έγιναν τελικά; Μήπως και αυτό είναι ένας από τους λόγους απόσυρσης του κ. Σπηλιόπουλου;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει πιθανότητα τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί όνομα έκπληξη που θα θέσει υποψηφιότητα από τον κεντροδεξιό χώρο.....

Ανώνυμος είπε...

Απλά όταν βγει αυτό το όνομα έκπληξη...να μας πουν και ποιους νταβατζήδες έχει από πίσω...για τους άλλους ξέρουμε.

Το λόγο για να ψηφίσω σε αυτές τις εκλογές κι εγώ τον ψάχνω...που θα πάει... θα τον βρω :)

Σεισμοδάνεια, σχολεία, απ' ευθείας αναθέσεις... μια στιγμή... οι αναπλάσεις που είναι;

Στον Τζίμη τον roses, η υπεροψία είναι το λιγότερο...η μακακία είναι σημαντικότερο.

Ανώνυμος είπε...

Μα στο Στάθη αναφερόμουν. Και η έκπληξη είναι αυτοί που τον στηρίζουν.