26.7.10

ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ CLOPY/PASTE

Μοναδικός λόγος που αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τον συγκεκριμένο “κύριο” που νομίζει ότι είναι και δημοσιογράφος, δεν είναι τόσο η ουσία του θέματος αλλά για να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε για όποιον το νομίσει έστω και για λίγο η ότι συνδεόμαστε καθ'οποιονδήποτε τρόπο μαζί του.

Χρησιμοποιώντας σχεδόν αυτούσιο το περιεχόμενο της ανάρτησή μας “Φυγομαχία η αποχώρηση Σπηλιόπουλου” στην ουσία παρουσιάζει ως δικής του έμπνευσης το συγκεκριμένο κείμενο στο σημερινό φύλλο (26/7/10) της γνωστής φυλλάδας “Πρώτη της Αιγιαλειας” όπου εργάζεται.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι απόψεις μας έχουν τέτοια διείσδυση ώστε κάποιοι να προσπαθούν να τις περάσουν ως δικές τους. Οφείλουμε όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τις συγκεκριμένες τσόντες της παραδημοσιογραφιας που αγνοούν βασικές αρχές του λειτουργήματός τους όπως η αναφορά στην πηγή.

Aigio.org

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έκανες μεγάλο λάθος και υπονόμευσες την οξύτητα της ανωνυμίας σου μόνος σου.
Ήδη πρέπει να κυκλοφορεί στην πιάτσα πως είσαι γαρφικός.

Διότι και να σου έγινε κλοπή, τι κλοπή τώρα σε πράγματα που καταλαβαίνουν και παιδιά του δημοτικού στα τεκταινόμενα στο Δήμο, έπερεπε να αντιδράσεις ειρωνικά και με άλλο ύφος.

Αλλά από κεκτημένη ταχύτητα μπανιστηριτζή της ζωής έκανες αυτό που θα έκανε ο κάθε ανεύθυνος.

Σου σήκωσαν το φουστάνι καλέ μου και φάνηκε το καλτσόν και φωνάζεις.

Το πρόβλημα είναι ένα στο Δήμο Αιγίου. Τα χρέη είναι πολλά και όποιος βγει θα πρέπει να πληρώσει το κόστος να πάρει αντιδημοτικές αποφάσεις, απέναντι σε ένα εκλογικό σώμα που από αδράνεια δεν έχει πάρει χαμπάρι τί τρέχει και περιμένει από το Δήμο να του καλύψει όσα έχασε από το κεντρικό κράτος.

Αυτό είναι ο λόγος που ο βουλευτής, με γνωστό παρελθόν και πολιτικό ύφος, το έβαλε στα πόδια.

Αυτός ψάχνει τίποτε υπόλοιπα για μοιρασιά, όχι να κάνει πολιτική σοβαρή και υπέυθυνη. Η ανεύθυνη ασημαντότητα στο κοινουβούλιο είναι προτιμότερη.

Η πλειοψηφία του Δήμου είναι ας πούμε κεντροαριστερή και όχι κεντροδεξιά. Όποιος την έχει μαζί του και δεν έχει δεσμεύσεις να πάρει τις αποφάσεις για το νοικοκύρεμα του Δήμου θα βγάλει αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Τα υπόλοιπα θυμίζουν εκείνη την ταινία του Περάκη Εταιρία Γυναικών.

Και η πρώτη σου φροντίδα, αν δεν θέλεις να γελάνε μαζί σου στις ανηφόρες κορνάροντας, είναι να δείξεις ότι δεν συμμετέχεις με όρους κομωδίας και τοπικού κουτσομπολιού στα τεκταινόμενα.

Βοστιτσιώτης

Sleeper είπε...

ΟΥΔΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

ΕΑΝ ΤΩΡΑ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δεύτερο λάθος.

Η αφιλοκέρδεια είναι ύποπττη.

Εγώ, που λέει ο λόγος, τα παίρνω από συγκεκριμένο παράγοντα στο Αίγιο για να σε αναβαθμήσω και την κρίσιμη ώρα να σε χρησιμοποιήσω για να μεταφέρω τη λογική των συμφερόντων αυτού που με πληρώνει. Προφανώς έχω πειστεί ότι τα συμφέροντα του δεν είναι παράνομα, και συμφωνούμε πολύτως και στις λεπτομέρειες.

Εσύ γιατί το κάνεις; Για τη χαμένη Ατλαντίδα του Αιγίου;

Μια και προβλέπω να γίνουμε φιλαράκια, θα σου πω μια ωραία κουβέντα: Στη μέση της κόλασης βρες ένα σημείο που δεν είναι κόλαση, κι άφησέ το να υπάρχει. Αν μπορείς διεύρυνέ το κιόλας.

Ή κατεβαίνεις υποψήφιος, ή διάλεξε έναν από τους πράγματικούς που αναμένονται Και βοήθα να βγει.

Και όταν βγει πες του ότι αν δεν κάνει αυτά που είπε θα τον ξεσκίσεις.

Άσε τους εν δημοσιογραφία συναδέλφους. Αν μπορείς κάνε τη διαφορά. Τα όσα έγραψες θα μπορούσα να τα προσυπογράψω, αλλά κοίτα: Τους ξηγιέμαι φυστίκι αράπικο, να λένε άυριο το πρωί, αυτός ο πούστης ο Βοστιτσιώτης ποιός να είναι. Και να γλείφονται.

Προχώρα θετικά. Η μεγαλύτερη νίκη σου θα είναι να σε αντιγράφουν καθημερινά.
Τριανταφυλλόπουλους έχουμε πολλούς.
Να σου είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Και όχι χαρακτηρισμούς.
Δεν χρειάζεται να πεις λαμόγιο. Μπορείς να πεις αυτός που εμπορεύεται τις χειραψίες στα Ψηλά Αλώνια...:)

Ενημερωνέ με καλά και στο τέλος θα φάμε ψαράκι στο λιμάνι, απ' αυτό για τους φτωχούς ντε.

Και μη μιλάς για όσα συμβαίνουν στο Αίγιο σαν να γκρεμίζεται ο κόσμος.

Ήρεμη δύναμη σε θέλω.

( Αύριο θα κουβεντάζουν όλοι τη συνομιλία μας...)

Έχεις ήθος, αλλά δεν είσαι δημοσιογράφος και δεν ξέρεις ακόμα τη δύναμη του μπλογκ σου. Τέλειωνε με τον αγανακτισμένο πολίτη μέσα σου. Μην καταστρέφεις τον κόπο σου ως εδώ.

Φιλικά, Βοστιτσιώτης

Y.Γ. Δεν σου υπαγορεύω τρόπους. Σου λέω πως μπορείς να επωφεληθείς από την πείρα μου.Το ότι το κάνεις με το δικό σου τρόπο είναι που μου αρέσεις ως εδώ...:)Αλλά αφού σε διαβάζουν που σε διαβάζουν, αξιοποίησέ το το ρημάδι για το καλό του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Παίδες αυτό το νούμερο η Τσουκαλά που την είχε βάλει ο μέγας Αιγιώτης Σπηλιόπουλος (να δείτε πώς κλαίνε κάτι παρατρεχάμενοί του στη Μητροπόλεως να μη σου μείνει άντερο!) να του φυλάει την θέση, τί θέλει, να βγεί δήμαρχος? Έλεος! Αυτή δεν είναι άξια να σκουπίσει τα ματομπούκαλα της! Τον Σαρτζετάκη πρόεδρο μου θυμίζει! Άντε κυρά μου!

Ανώνυμος είπε...

mister administrator, τι θα γινει θα το φτιαξεις το ρολογακι, εχασα ενα ραντεβου με τη παρτη σου.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Βοστιτσιώτη δεν θα διαφωνήσω γενικά με τα γραφόμενά σου.

Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι εντός του φόρουμ δεν είναι ένας...είμαστε πολλοί... Και να βρεθεί κάποιος που θα "αναβαθμίσει και την κρίσιμη στιγμή θα χρησιμοποιήσει", πρέπει να το κάνει σε πολύ κόσμο. Αι Αιγιώται φημιζόμαστε για την πονηριά βέβαια, αλλά είναι δύσκολο να παραπλανηθεί όλος ο κόσμος...

Επιπλέον η αρχική δημοσίευση δεν ήταν τόσο τραγική...αναμενόμενα πράγματα ήταν...απορώ κι εγώ γιατί τσαντίστηκε ο Sleeper. Δηλαδή τι περίμενε;

Εκεί που θέλω να εστιάσω όμως είναι ότι "Το πρόβλημα είναι ένα στο δήμο Αιγίου. Τα χρέη...", "Αντιδημοτικές αποφάσεις" κτλ.
Πράγματι...έρχονται τα χειρότερα μετά τις εκλογές...θα τα υπομείνουμε κι αυτά όπως όλα τα υπόλοιπα...ή μήπως όχι;

To πολιτικό κόστος στο οποίο αναφέρεσαι...γιατί σε απασχολεί; Μήπως επαναλαμβάνουμε τα τεκτενόμενα της κεντρικής πολιτικής σκηνής; Κόστος... Όταν από αυτούς που κατασπατάλησαν την δημοτική περιουσία τέσσερα και πλέον χρόνια τώρα κανένας δεν έχει υποστεί κόστος...γιατί να γίνει τώρα;

Sleeper είπε...

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ.

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟ Aigio.org..

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε είναι θέμα πολιτικής κουλτούρας, και αυτό εμπλέκει αναγκαστικά την κεντρική πολιτική σκηνή.
Γιατί οι επόμενοι θα υποστούν κόστος.
Έχει τελειώσει ο χρόνος για αναβολές.
Αυτό είναι ο ένας λόγος που έκανε τον βουλευτή να κάνει πίσω.

Το δεύτερο είναι η διασπασμένη πλειοψηφία του δήμου.

Αυτό που σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο φαίνεται σαν θεμελιώδης αντίφαση, ένα μέρος δηλαδή των κλεπτών του παρελθόντος να προσπαθεί να κάνει εξυγίανση,έχει την απεικόνησή του και στην τοπική κοινωνία.

Η πρόβλεψή μου είναι πως αλλιώς θα αρχίσει ο πολιτικός συσχετισμός στο Δήμο και αλλιώς θα τελειώσει.

Πάντως η πολυτέλεια να διτηρείται αντιπολίτευση στα πλαίσια του πλειοψηφικού κεντροαριστερού χώρου, έχει παρέλθει.
Το εσωτερικό λαμόγιο είναι που πιέζεται τώρα. Και για την ώρα απολαμβάνω την πίεσή που νιώθει...:)

Μην κοιτάς που ο Σλίπερ δεν σκαμπάζει από πολιτική και θέλει να κάνει και το Τρωκτικό της περιοχής...:)

Όλα είναι ανοιχτά και η θητεία των επομένων δεν θα είναι απρόσκοπτη.

Και η πονηριά του Αιγιώτη μπρος στο χρεός που πρέπει να πληρωθεί όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να φάει τις σάρκες του.

Τα γεγονότα πρέπει να επανατοποθετηθούν.Άλλο να μοιράζεις αληθινές και μη υποσχέσεις, κι άλλο να πρέπει να επιλέξεις εκπρόσωπο που θα διαθέτει τη λογική των ημερών.

Και η λογική των ημερών θέλει ανθρώπους που θα βλέπουν πιο μακριά από το γεγονός οτι η πολιτική όπως γινόταν μέχρι χτές έχει τελειώσει, και πως πρέπει η δράση τους να τρέχει πιο πολύ από την αδράνεια του εκλογικού σώματος, που πιστεύει ότι είναι μια ακόμη λιτότητα Σημίτη που θα τη βγάλει όπως πριν εφτά ή οχτώ χρόνια.

Απέναντι σ'αυτό το έλλειμμα της κοινής γνώμης για την πραγματική κατάσταση, το έβαλε στα πόδια ο βουλευτής, μαθημένος στις παροχές και τις δημόσιες σχέσεις.

Κι απέναντι σ'αυτό το έλλειμμα θα τοποθετηθεί ή θα φάει τα μούτρα του ο ερχόμενος Δήμαρχος.

Αυτά για την ώρα. Ως συνομιλητή σας βρίσκω καλό.

Βοστιτσιώτης.

Υ.Γ.Έχω και κάτι φούστες...για τους πολύ άντρες εξ Αγίου...:)
Οι Αιγιώτισσες και ερωτικές είναι και αξιοσέβαστες. Δεν μπορούν να το αντέξουν μάλλον αυτό...:)
Τους γνώρισα όλους καλά στο καράβι των σεισμών.
Αλλά φταίει κι ο διαχειριστής που ψοφάει για σχόλιο...:)

Sleeper είπε...

Αγαπητέ Βοστιτσιωτη, αυτός που πραγματικά ήταν ο ο διαχειριστής του τρωκτικού είχε αφεντικά, χρηματοδότηση και συγκεκριμένη γραμμή να ακολουθήσει. Όλοι είδαμε την κατάληξη του.

Εσύ παρόλα αυτά θεωρείς ύποπτη την αφιλοκέρδεια μας και σου κάνει προφανώς εντύπωση που διατηρούμε το Aigio.org καθαρό από πάσης φύσεως συμφέροντα. Την ίδια στιγμή ρίχνεις και το απαραίτητο δόλωμα περί αναβάθμισης και εξυπηρέτησης συμφερόντων. Έχεις σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να είμαστε υπεράνω χρημάτων;

Δεν έχουμε ταχθεί με το μέρος κανενός υποψηφίου μέχρι σήμερα γιατί πολύ απλά θεωρούμε ότι κανένας δεν έχει τα απαραίτητα διοικητικά προσόντα για να βγάλει την πόλη από το τέλμα. Οι επαγγελματικες πορείες σχεδόν όλων είναι αδιάψευστος μάρτυς.

Σεβόμαστε τις απόψεις σου, σε κάποια συμφωνούμε σε πολλά άλλα διαφωνούμε.

Σε εμας τους πτωχούς τω πνεύματι και γενικότερα μη ειδικούς και μη έμπειρους με την πολιτική οι πολιτικές σου τοποθετήσεις ακούγονται στην καλύτερη περίπτωση ως φληναφήματα και αμπελοφιλοσοφίες που ουδεμιά λύση δίνουν στο υπαρκτό πρόβλημα των χρεών του δήμου Αιγίου και όχι μόνο.

Τα θεωρήματα σου δε περί διασπασμένων πλειοψηφιών και αντιδημοτικών αποφάσεων παραπέμπουν περισσότερο σε μεταμεσονύκτια συζήτηση στα Ψηλά Αλώνια με παρόντες τους γνωστούς υπόπτους παρά σε γνήσια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων και δημοσίευσης συγκεκριμένων προτάσεων.

Η ουσία είναι ότι τα λεφτά που λείπουν έχουν πάει σε κάποιες γνώστες τσέπες. Πρέπει να ξαναμπούν στο δημοτικό ταμείο..είτε με το καλό είτε με το άγριο.. Οι Αιγιωτες δεν πρόκειται να ανεχτούμε ακόμα μια πενταετία διασπάθισης δημοτικού χρήματος και καταλήστευσης.

Για το καλό του τόπου λοιπόν βοήθα και εσύ να βγούνε στη δημοσιότητα οι διαδρομές του δημοτικού χρήματος και άσε τις θεωρίες.

ΥΓ. Τα διαγράμματα του Ε1-Ε9 ορισμένων υποψηφίων είναι αυστηρά ανοδικά πάντως..Ειδικά τις περιόδους ενασχόλησής τους με την πολιτική. Μετά το Δεκαπενταύγουστο θα τα δούμε όλα...

ΥΓ2. IT'S THE ECONOMY STUPID!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου διαχειριστή, το πρόβλημα με το οικονομικό έγκλημα που έχει διαπραχθεί μαζικά, δεν είναι ότι είναι δύσκολο να αποδειχτεί,είναι ότι αυτοί που έρχονται να το σταματήσουν είναι και οι ίδιοι ένοχοι.
Αρχίζοντας από τον Γιώργάκη και τα λεφτά που μοίρασε στις μη κυβερνητικές οργανώσεις, για τις οποίες δεν μιλάει κανείς!!!.

Υπάρχει ένα ζήτημα. Ή θα φάμε τα επόμενα χρόνια ζητώντας χρήματα που όλοι ξέρουμε πως είναι δύσκολο να επιστραφούν ή θα πρέπει να επιλέξουμε μια φυγή προς τα μπρος αρχίζοντας από το τοπικό επίπεδο και υπερβαίνοντας αν χρειαστεί και την κεντρική εξουσία.

Οι σήμερα κυβερνώντες μου δίνουν διαρκώς την εντύπωση ότι έφεραν το ΔΝΤ στη χώρα, επειδή ήταν ανίκανοι ως κόμμα να αναλάβουν από μόνοι τους το πολιτικό κόστος για κάποια μέτρα που όντως θα έπρεπε να έχουν ληφθεί από καιρό.

Αποφύγαμε να σπάσουμε τα αυγά και τώρα τα σπάμε υπό δυσκολότερες για μας συνθήκες.

Ο κόσμος είναι εγλωβισμένος και δεν ξέρει ποιούς κλέφτες να εμπιστευτεί για να σταματήσει η κλοπή.

Αυτοί που φέρνουν το ΔΝΤ σε μια χώρα υπογράφουν και την πολιτική τους καταδίκη.

Οπότε οι Δημοτικές εκλογές περιέχουν το δίλημμα:Θα είναι η αρχή του ξηλώματος του κράτους πασόκ ή θα πάρει παράταση και η σύγκρουση θα γίνει στο πεζοδρόμιο;

Αυτό πρέπει να εξειδικευτεί στο Δήμο Αιγίου. Και κυρίως και περισσότερο η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους που δεν έκανε η κεντρική εξουσία πρέπει να γίνει πρώτο μέλημα για τα χρέη του Δήμου.

Αλλά όχι μόνο αυτό. Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο που δεν θα είναι διαχείρηση με αύξηση του χρέους. Πρέπει όχι μόνον να κλείσουν οι μαύρες τρύπες του Δήμου, αλλά γρήγορα να ληφθούν αποφάσεις και να γίνει εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων, και υπάρχουν, που θα δείχνουν ότι στο πεδίο του δήμου εμφανίζεται ο πολίτης. Γυμνός και ανώνυμος και όχι πίσω από την κομματική του ταυτότητα.

Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος Αιγίου μπορεί να φτάσει στο ιδανικό αυτό. Μπορεί όμως να γίνει πρωτοπόρος.

Και να σας πω και τι με απασχολεί περισσότερο: Ότι στο μεσοδιάστημα που η νοοτροπία αλλάζει, θα χρειαστεί μεγάλη πολιτική βούληση και πολλή κοινή λογική, για να διορθωθούν και παράλογες γραμμές που θα κατεβαίνουν από την κεντρική εξουσία στους Δήμους.

Κανείς δεν φαντάζεται συσσίτια στο Αίγιο, ούτε και σχολεία χωρίς θέρμανση και χωρίς ηλεκτρικό, αλλά τέτοια φαινόμενα είναι πολύ πιθανά στα επόμενα χρόνια.

Γι αυτή την πιθανότητα τι άραγε έχουν να πουν οι υποψήφιοι;

Ξέρετε με τι θα μοιάζει ο επόμενος Δήμαρχος Αιγίου, κατά την άποψή μου:Με αρχηγό κλιμακίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε αφρικανικό χωριό.

Αυτή είναι η καυτή πατάτα. Ποιός θα την πάρει στα χεράκια του, και ποιός θα την κρατήσει με τον πολίτη στην άκρη;

Τα γράφω όλα αυτά καλέ μου διαχειριστή για να σου εκσυγχρονίσω λίγο τις απόψεις.
Γι αυτό είναι αστείο να διαμαρτύρεσαι για το αρθράκι που σου πήραν.

Γιατί ο κόσμος που ξέραμε γκρεμίζεται και θα φανεί καλά το χειμώνα που έρχεται.

Ο καινούριος πούντος; Και ποιός θα αναλάβει την ευθύνη και να αμυνθεί και να ψάξει διεξόδους;

Αν υπάρχει αγώνας, εκτός από την τιμωρία των κλεπτών, είναι η προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας και σθένους για την άμυνα και την προετοιμασία διεξόδου.

Με την ανακύκλωση γνωστών ονομάτων αυτό δεν γίνεται. Και τα ίδια να βγούν όλα θα κριθούν στο πόσο θα αντιδράσουν στις νέες συνθήκες.

Δες λοιπόν που μπορεί να βοηθήσει ο χώρος σου, υπενθυμίζοντας στα λαμόγια που θέλουν τερτίπια επικοινωνίας ποιό είναι το αληθινό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών.

Το να ρίχνεις ματιές στο εσώρουχο της Αιγιώτικης κοινωνίας ή να το ανέχεσαι, δείχνει το δικό σου έλλειμμα απέναντι στην ώρα.

Η ευθυξία είναι αντιστρόφως ανάλογη της αυτοεκτίμησης.
Και μάλλον δεν έχεις πολλή,
και γέρνεις και προς θεωρίες συνομωσίας...:)

Βοστιτσιώτης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Sleeper είσαι λίγο ονειροπόλος μου φαίνεται...Μου φαίνεται αδύνατο χρήματα που έχουν βγει από το ταμείο του Δήμου να ξαναγυρίσουν...μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αυτά για τα τυπικά...τώρα ελέγχους, καταλογισμούς ευθυνών κτλ μάλλον θα κάνουν, αλλά αμφιβάλλω αν θα πετύχουν κάτι...τουλάχιστον κάτι ουσιαστικό.

Ας πάρουμε όμως ένα παράδειγμα από την κεντρική πολιτική σκηνή...

Η κρίση στην Ελλάδα ήρθε απότομα. Εν μέσω απίστευτων σκανδάλων και γενικά καταστάσεων που μόνο κωμικοτραγικές και γελοίες μπορούν να χαρακτηριστούν, το "κράτος" μένει από λεφτά. Ο πρωθυπουργός της χώρας, απών γενικά εκείνη την περίοδο, αναγνωρίζει την κατάσταση και αποφασίζει να δράσει (προφανώς σπρωχτός από τους νταβαντζήδες, που έβλεπαν τα κέρδη τους να μειώνονται). Και πάμε σε εκλογές...

Βρίσκεται λοιπόν ένας άνθρωπος που λέει ότι τα λεφτά υπάρχουν...και με το πρόγραμμα των 100 ημερών θα σωθούμε. Ε, τι να κάνει ο αδαής ο κόσμος τον ψήφισε...και ψάχνει τώρα να βρει τα λεφτά.

Ο πολίτης τι να κάνει; Υπομένει...δικαιώματα δεκαετιών χάνονται στο βωμό της κρίσης...τι να κάνουμε; Τουλάχιστον περάσαμε καλά τόσα χρόνια...

Από το παράδειγμα του κέντρου, πλέον ξέρουμε και το μέλλον του δήμου. Σίγουρα πράγματα. Ο επόμενος δήμαρχος θα είναι αυτός που θα πείσει τον κόσμο ότι έχει τις μαγικές λύσεις...ότι πάμε καλά και δεν χρειαζόμαστε κανένα. Και μετά από κανά δυό βδομάδες θα ξεκινήσουν τα προβλήματα...

Και θα στηθούν και "εξεταστικές επιτροπές" και θα γίνουν και λαϊκά δικαστήρια. Κανείς δεν θα την πληρώσει...κανείς δεν θα φταίει...γιατί οι πραγματικοί φταίχτες κινούνται στο παρασκήνιο και είναι υπεράνω...

Υ.Γ. 1. Sleeper συνέχισε να γράφεις με μικρά...είναι δυσανάγνωστα τα κεφαλαία.

Υ.Γ. 2: Τα Υ.Γ. που γράφετε και οι δύο δεν σας τιμούν, καταστρέφουν ένα κατά τα άλλα καλό διάλογο...σταματήστε τα...φιλικά πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι υπολογισμοί και σε όλα τα επίπεδα παρατηρώ ότι εκλαμβάνουν μια μεταβλητή κρίνοντας από το παρελθόν της. Κι εννοώ τη μεταβλητή του λαού.

Όλοι μιλάνε από τη θέση της 14ης Νοεμβρίου του 73, αλλά υπάρχει και η 17...:)

Και η δική μου έγνοια είναι ακριβώς αυτό. Έχω γίνει αργεντινολόγος, για δω ποιές παπαριές ανάγκασαν τον σοσιαλιστή ηγέτη της χώρας αυτής να φύγει με το ελικόπτερο...

Η παράμετρος αυτή είναι δεδομένη ως αδρανής στο βαθμό που όλοι βλέπουν μέσα από την προπαγάνδα των αμορτισέρ που είναι τα κανάλια και οι φυλλάδες. Η καθημερινή μου βόλτα άλλα μου δείχνει.

Ας πούμε το γεγονός ότι η Κρατική Ραδιοφωνία ταπώνει τις συχνότητες των ιδιωτικών σταθμών, καθώς και οι μηχανόβιοι αστυνομικοί, είναι ήδη προληπτικά μέτρα γενικευμένης σύγκρουσης. Όταν η αδράνεια του κόσμου τελειώσει, θα φανεί το αληθινό δίλλημα:Χάος με το πασοκικό λαμόγιο να μας χλευάζει από τις τηλεοράσεις ή χάος καθαρό.

Όσο για τα υστερόγραφα.
Για κάτι τέτοιες μαλακίες έπιασαν κι έκλεισαν τον άλλον στο Αγρίνιο.

Επιμένω ότι δεν ξέρει ακόμα τη δύναμη που έχει στα χέρια του.
Όταν κατεβάζει το επίπεδο στην κωλοφυλλάδα και με τη μία,αυτός νομίζει ότι θα πάρει επισκεψιμότητα. Δεν καταλαβαίνει ότι αποθαρρύνει ανθρώπους σαν εσένα για να τοποθετηθούν.

Υπάρχει αμφιβολία ότι τα πιο σοβαρά πράγματα για την κατάσταση στο Αίγιο, είναι τα σχόλια εδώ;

Αν δε υπάρχουν συνθήκες εδώ να εκφραστεί ο διαδικτυακά αλφαβητισμένος και να υπερβεί τη λογοκρισία του τοπικού τύπου που ετσι κι αλλιώς εἰναι γνωστό ότι υπάρχει γιατί να υπάρχει το ιστολόγιο. Για να μη μας λείψει η κακή πλευρά των Αθηνών;

Υπάρχει μια δικαιολογία και γι αυτόν που βρίζει. Γιατί ο μαύρος έχει φάει κλάσιμο και υποτίμηση και ψευτιά και στημένα πράγματα για χρόνια.
Αλλά είναι χρεός του διαχειριστή να του δείξει ότι έχει μια δυνατότητα να μιλήσει ισότιμα με τον τοπικό τύπο.
Το ιστολόγιο και η εφημερίδα είναι ισότιμα στο διαδίκτυο. Και τα λόγια είναι εδώ γραμμένα. Και κρίνονται από το περιεχόμενο κι όχι από το ποιός τα υπογράφει.

Με τη δικιά μας κουβέντα δέυτερε Ανώνυμε έχουμε κάνει ένα δώρο στο διαχειριστή. Έχουμε κάνει διαφορά από τον γύρω τρέχοντα λόγο.

Μεγαλύτερη πίεση στον τοπικό τύπο δεν έχει ξαναγίνει.
Σε λίγο θα γράφουν όπως εδώ, γιατί με τις μαγκιές που γράφουν ως τώρα θα τους κράζει ο κόσμος.

Δεν του ζητάω να μην είναι διαχειριστής. Του ζητάω να καταλάβει ότι διαθέτει ένα χώρο αρκετά γνωστό και να τον βάλει ως παράγοντα θετικό στις εξελίξεις.

Και την υπάρχουσα δεοντολογία του τύπου να εφαρμόζει καλά, πάλι έχει περιθώριο να μιλάει με μεγαλύτερη αλήθεια για τα πράγματα.

Κι όχι αυτό το ύφος συνταξιούχου χωροφύλακα...:)
ΟΥΔΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτοντας ότι η δημοσίευση 30/07/2010 4:02 μ.μ. είναι από τον Βοστιτσιώτη (δεν έχει υπογραφή μάλλον εκ παραδρομής), έχω να σχολιάσω τα εξής:

1. Γενικά συμφωνώ πάλι...Κι εγώ προτιμώ χαμηλούς τόνους με λόγια ουσίας και όχι υπερβολές. Το ύφος του φόρουμ είναι γενικά πιο "σκληρό" από ότι θα ήθελα κι αυτό πράγματι με έχει αποθαρρύνει αρκετές φορές να σχολιάσω. Γράφουν και με κεφαλαία...και είναι δυσανάγνωστα :)

2. ΟΜΩΣ, το ύφος καθορίζεται από τον διαχειριστή...δικό του είναι το μαγαζί...όποιος θέλει συμμετέχει...και έτσι πρέπει να είναι.

3. Οι διαφωνούντες (βάζω μέσα και τον εαυτό μου μερικώς) μπορούν να επιλέξουν να μην μπουν στην ιστιοσελίδα καν ή να μπουν και να προσπαθήσουν να ρίξουν τους τόνους, όπως κάνω κι εγώ.

4. Μπορούμε πάντα να στέλνουμε και άρθρα στις τοπικές εφημερίδες...xe.xe.xe.lol. Θα στείλω κι εγώ ένα να συγχαρώ την κόρη μου που δουλεύει σε καλοπληρωτή, 100% βυσματική ΑΕ του δημοσίου...προφανώς με προσόντα άλλα αντί άλλων...

5. Με το θέμα της Αργεντινής δεν το έχω ψάξει...ακούω ότι μου λένε κάτι φίλοι μου, αλλά είναι κομματόσκυλα και δεν τους πολυ-πιστεύω... Πιστεύω πάντως ότι αν και μιλάμε για παρόμοια οικονομική κατάσταση, μιλάμε σίγουρα για μια πολύ διαφορετική περίπτωση. Δύσκολο μου φαίνεται να μπορούμε να παραδειγματιστούμε από αυτούς. Πάντως, αν το έχεις ψάξει και έχεις περισσότερα στοιχεία, θα ήθελα να τα ακούσω.