11.8.10

Ρέππας, Κατριβάνος και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπέρμαχοι της "Χούντας"Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως οι: Αντώνης Στρατής, Ηλίας Κατριβάνος, Λυμπέρη Λυμπεράκη, και Δημήτρης Ρέππας έστελναν συγχαρητήρια στον Γεώργιο Παπαδόπουλο και ήταν υπέρμαχοι της επταετίας ή "χούντας" όπως οι ίδιοι την αποκαλούν τώρα. Λέτε να είναι τυχαίο που τα ιστολόγια μιλάνε για "χούντα του ΠΑΣΟΚ"; Μάλλον κάποια στελέχη έχουν ασχοληθεί πολύ με το θέμα και ήταν υπέρμαχοι της "χούντας".


Διαβάζουμε στην Βραδυνή του 1981 πριν τις εκλογές (βλέπε φωτογραφίες):


* Εξυμνούσαν την "Εθνοσωτήριο" σε συγκεντρώσεις
* Αρθρογραφούσαν υπέρ του χουντικού συντάγματος
* Αξίωναν συμβιβασμό των φοιτητών με την καθεστηκυία τάξι
* Έστελναν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Παπαδόπουλο


Διαβάζουμε για τον κ. Ρέππα:


Εξ΄άλλου ο νυν αναπληρωτής γραμματέας ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στον νομό Αρκαδίας κ. Δημ. Ρέππας σαν τριτοετής φοιτητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Νοέμβριον 1972, δηλ, την εποχή που το φοιτητικό κίνημα είχε απλωθεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έγραφε σε επιστολή του σε αθηναική εφημερίδα:


"Εν όψει των αρχαιρεσιών εις τους φοιτητικούς συλλόγους, οι δια ζώσης αντεγκλήσεις μεταξύ των σπουδαστών και οι μέσω των εφημερίδων οξείαι ερωταπαντήσεις, δημιουργούν ατμόσφαιραν απτομένην της καταστάσεως απώλειας της φοιτητικής αξιοπρέπειας και κλίμα ασύμφορορον δια την φοιτητικήν υπόθεσιν. Αι διορισμέναι διοικήσεις, βαλλόμεναι πανταχόθεν, αντιδρούν δι' ανακοινώσεων - καυχησιολογιών και όχι δια της αποστοματικής πράγματι απαντήσεως των συνετών πράξεων, τας οποίας τους υποδεικνύει η λογική του δικαίου και το αίσθημα συνεπείας εις την εκτέλεσιν του έργου. Οι αντιδικούντες πρέπει ν' αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά την καθεστηκυίαν τάξιν εις τας φοιτικάς διοικήσεις όχι ανεχόμενοι συμβιβασμού αλλά προς γενικόν όφελος προσαρμοζόμενοι. Η ιδεολογία ενός εκάστου να παύση να δηλητηριάζη την συμπεριφορά του στον σπουδαστικόν χώρον, την στιγμήνπου καυτά αναμένουν την λύσιν των πλείστα φοιτητικά αιτήματα. Ας σταματήσει ο θόρυβος απ' όπου κι άν προέρχεται, ώστε οι δημιουργοί του να μη χαρακτηρισθούν αξίες που σαν τους ποταμούς κάνουν μεγάλον θόρυβον, επειδή ακριβώς στερούνται βάθου.


Οι φοιτηταί μόνον ηνωμένοι θα επιτύχουν τους σκοπούς των. Η διχόνοια που κρυφολαχταρά να κατοιήση στις κάλπες της .... Συνάδελφοι, αν τώρα διχασθούμε ποτέ πια δεν θα είμαστε ισχυροί. Η φοιτητική μας ιδιότης ας μη εξυπηρετήσει σκοπούς που απέχουν, των φοιτητικών συμφερόντων και μεταβάλουν το σπουδαστικόν χώρον εις πολιτικήν κονίστρον...."


Έτσι, λοιπόν ο σημερινός "αρχινεολαίος" του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της δικτατορίας ήταν απολογιτής των διορισμένων διοικήσεων και υπέρμαχος του συμβιβασμού...


Να τι τονίζουν στην σχετική επιστολή τους οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, την οποίαν απηύθυναν στην Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας όταν εγίνοντο τα μαγειρέματα για την επιλογή των υποψηφίων του κόμματος.


"Το κείμενο αφιερώνεται εξαιρετικά σ΄όλους εκείνους που πέρασαν από την Ασφάλεια και την ΕΣΑ, βασανίστηκαν, αγωνίστηκαν για να δούν μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική και σοσοαλιστική.... Το κέιμενον το υπογράφει ο Δ. Ρέππας τότε φοιτητής Οδοντιατρικής, σήμερα αναπληρωτής γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Αρκαδίας. Τί λένε άραγε για τα γραφόμενά του οι συναγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος και η ηγεσία του Κινήματος;


Το κείμενο που ακολουθεί παρετίθετο στην επιστολή, μην νομίσετε ότι το έγραψε κανένας φασίστας, χουντοβασιλικός χουντίσας, ακροδεξιός ή κανένας απολίτικος ακροδεξιός. Το έγραψε ο σημερινός αναπληρωτής γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Σάββατο 11 Νοέμβρη 1972 - όταν όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, όταν τα μπουντρούμια της ΕΣΑ και της Ασφάλειας ήταν γεμάτα από αγωνιστές φοιτητές, όταν πλέον οι φοιτητές είχον στρατευθή για την αντιδικτατορική τους δράση και πολλοί άλλοι καταλάμβαναν την Νομική διαδηλώνοντας έμπρακτα την αντίθεσή τους στο φασιστικό καθεστώς.


(Ακολουθεί το κείμενο που παραθέσαμε)


Βέβαια τα πάντα χωρεί και ουδέν μένει. ¨Ετσι δεν είναι απίθανο ο πρώην οπαδός του πλατωνικού αριστοκρατισμού να έχη μεταβληθή σε τωρινό υπέρμαχο του μαρξιστικού σοσιαλισμού. Τούτο όμως δεν είναι προσωπικό του ζήτημα και δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ ούτε το λαικό κίνημα. Άλλωστε ίδιο της Δημοκρατίας είναι το συγχωρείν όχι όμως το λησμονείν. Το ζήτημα Δ. Ρέππα είναι θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης και γι αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί από το ΠΑΣΟΚ με κριτήριο πιθανόν τη συγγνώμην αλλά ποτέ τη λήθη εκτός κι άν το κίνημα έχει χάσει την ιστορική μνήμη του. Φίλοι του ΠΑΣΟΚ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΣΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ "THERMOPILAI.ORG" ΣΤΟ AIGIO.ORG

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2010


Προς
Aigio.org

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ


    Οι προσωπικές επιθέσεις που δέχομαι είναι προφανές που αποσκοπούν, ιδίως αυτήν την περίοδο.
    Η αλήθεια δίνει την απάντησή της:
    Είμαι μεταξύ των Ελλήνων που διώχθηκαν την επταετία. Άλλωστε για την αντιδικτατορική στάση μου με τίμησαν οι συμφοιτητές μου, ψηφίζοντάς με στις πρώτες ελεύθερες φοιτητικές εκλογές ως Πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής και ως μέλος στο πρώτο Κεντρικό Συμβούλιο της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ.
    Πράγματα γνωστά.
    Αν κάποιους ενοχλεί η παρουσία μου στην πολιτική, ας διαλέξουν μέσα από την πολιτική τρόπους να αντιπαρατεθούν.
    Οι συκοφαντίες βλάπτουν τους συκοφάντες και μόνον.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα το ΠΑΣΟΚ είχε ανοιχτούς διαύλους με τη χούντα. Οι χουντικοί έναν εχθρό είχαν,τον Κ. Καραμανλή. Το 1981 πολλά στελέχη της πανηγύριζαν την αλλαγή.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα διαφωνήσω με το παραπάνω σχόλιο.
Αλλά για να μη δημιουργούμε εντυπώσεις πρέπει να τονίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών της χούντας εντάχθηκε στη Ν.Δ. Πλέον βέβαια οι πιο πολλοί έχουν πάει με το ΛΑΟΣ.

Και για να ευθυμήσουμε: Φαντάροι μπορεί να μην πήγανε...αλλά στο ΛΑΟΣ πήγανε...

Aπό κει και πέρα ρε παιδιά έχουμε σημαντικότερα προβλήματα να ασχοληθούμε...με τη χούντα θα ασχολιόμαστε καλοκαιριάτικα;

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη δημισίευση της επιστολής...δεν θα το έκανα πολλά blog...Από κει και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του