8.9.10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΑΣΙΚΟΙ   ΣΤΟΧΟΙ  ΤΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ


Πρωταρχικός στόχος της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών είναι η δημιουργία Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας. Επειδή όμως ο Δήμος Αιγιάλειας είναι μία πραγματικότητα την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, θεωρούμε αναγκαίο και χρήσιμο να πάρουμε θέση μάχης μέσα στα νέα δεδομένα. Έχουμε χρέος να υπερασπίσουμε την περιοχή μας και να διεκδικήσουμε ότι δικαιωματικά και ιστορικά της ανήκει, αλλά και να παρεμβαίνουμε σε όσα διαδραματίζονται στο Δήμο – γίγαντα, που δημιουργήθηκε χωρίς τη συναίνεση όλων.

Θα αγωνιστούμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου : 

-  Για δίκαια, ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη όλης της Αιγιάλειας.
-  Αποφυγή υποβάθμισης των περιφερειακών Καποδιστριακών Δήμων.
- Την αποκέντρωση λειτουργιών μέσα στο Δήμο, την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και της ιστορικότητας κάθε περιοχής. Κυρίως την αυτοδιάθεση κάθε περιοχής.
- Την ανάδειξη και συμμετοχή νέων ανθρώπων που ενστερνίζονται τη διαφορετική προσέγγιση, την απαλλαγή από κομματικούς μηχανισμούς, που έχουν διακριθεί για την ανιδιοτελή συμμετοχή τους σε συλλογικές διαδικασίες.
- Άμεση σύνδεση του Δήμου με κινήματα και οργανώσεις της περιοχής, κάθε είδους συλλογικότητες κοινωνικού, πολιτιστικού, οικολογικού, περιβαλλοντικού, συνεταιριστικού χαρακτήρα και δράσεις που υπηρετούν τους καταναλωτές, το λόγο και τη τέχνη, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα.
- Την με κάθε τρόπο υπεράσπιση του δημοσίου χώρου και του φυσικού περιβάλλοντος. Την αειφόρο ανάπτυξη, τις ήπιες δραστηριότητες , την υποστήριξη κάθε είδους εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
-  Η υποστήριξη και η ενίσχυση προσώπων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και όσων πλήττονται σοβαρά από τα νέα οικονομικά δεδομένα της χώρας, καθώς και η  προώθηση πολιτικής ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού
-  Την αντιμετώπιση των ζητημάτων παιδείας, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, ανεργίας, πολιτισμού σαν βασικά ποιοτικά στοιχεία της καθημερινότητας των πολιτών – δημοτών.
- Να μην επιβαρυνθούν όλοι οι πολίτες της Αιγιάλειας με τα υπέρογκα χρέη ορισμένων Δήμων. Κυρίως να μην επιβαρυνθούν οι Δημότες της Ανατολικής Αιγιάλειας που συνολικά αποτελούν το 32% του πληθυσμού του Δήμου Αιγιάλειας ενώ το σύνολο των χρεών των Δήμων τους αποτελεί το 17,45% του συνολικού χρέους.
-  Ορθολογική χρήση του ΧΥΤΑ Ανατολικής Αιγιάλειας και αποφυγή αποδοχής απορριμμάτων από άλλους Δήμους πλην της Ανατολικής Αιγιάλειας.
- Διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερη προσπάθεια έντιμης πληροφόρησης όλων των πολιτών για όσα διαδραματίζονται στο Δήμο , συμμετοχή στις αποφάσεις και επιδίωξη ευρέων συναινέσεων.

 Πιστεύουμε σε μία Τοπική Αυτοδιοίκηση που να στοχεύει στην κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
8 Σεπτέμβρη  2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε παιδιά τώρα σοβαρευτείτε...

Τραβάτε κάντε καμιά πορεία έξω από τη βουλή πάλι...να έχετε και πανώ και να φωνάζετε Free Diakopto

Δεν το πιάνω...γιατί να σας ψηφίσω;

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρότης μηδέν...