6.9.10

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης ολοκλήρωσε τη διαμόρφωση του πάρκου στον Φλοίσβο με 280.000 ευρώ έναντι εγκεκριμένων 679.000 ευρώ και είναι άξιος συγχαρητηρίων καθώς απέδειξε στην πράξη ότι ο καλός ο νοικοκύρης στην διαχείριση φαίνεται.

Στον αντίποδα ο δήμαρχος Συμπολιτείας Δημήτρης Καλογερόπουλος προσπάθησε να ολοκληρώσει την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στο νέο δημαρχείο Συμπολιτείας με 600.000 ευρώ όσο δηλαδή περίπου στοίχισε και η κατασκευή του κτιρίου!!!

Συν τοις άλλοις την “χρηστή” διαχείριση των οικονομικών του δήμου του ύστερα από δώδεκα έτη διοίκησης έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο οικονομικών σύμφωνα με το οποίο τα χρέη του δήμου Συμπολιτείας προς τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ανέρχονται σε 1.715.236 ευρώ, δίχως σε αυτά να υπολογίζονται τα χρέη και οι οφειλές των διαφόρων δημοτικών επιχειρήσεων, τα χρέη  προς ασφαλιστικά ταμεία αλλά και οι οφειλές προς κατασκευαστές και προμηθευτές.

Δηλαδή σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς το συνολικό χρέος- κληρονομιά του Καλογερόπουλου για τον διευρυμένο δήμο μπορεί να αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Εδώ λοιπόν τίθεται για εμάς ένα πολύ σοβαρό ζήτημα οικονομικής διαχείρισης. Ύστερα από τόσα έτη διοίκησης δεν τίθεται ζήτημα παρερμηνειών, λαθών η παραλείψεων.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά την γνώμη μας πρέπει να βγει δημόσια και να ενημερώσει όλους τους Αιγιαλεις για την περιουσιακή του κατάσταση διότι για εμάς δυο τινά συμβαίνουν:

Είτε η ικανότητα διαχείρισης επί δώδεκα συναπτά έτη ενός δήμου ήταν ανύπαρκτη από μέρους του και γι'αυτό έχουν συγκεντρωθεί τέτοια υπέρογκα χρέη, είτε ένα σημαντικό μέρος αυτών των ποσών έχουν κατευθυνθεί σε κανάλια στήριξης του πολιτικού του προφίλ και συστηματικής κάλυψης της κακοδιαχείρισης σημαντικών κεφαλαίων.

Είναι πολύ εύκολο για τον δήμαρχο να ξεκαθαρίσει το τοπίο τη στιγμή μάλιστα που πολιτικοί του αντίπαλοι κάνουν λόγο για σημαντική τουριστική επένδυση που πραγματοποίησε ο δήμαρχος στο νησί καταγωγής της συζύγου του. Σε συνδυασμό με την απροκάλυπτη στήριξη που του παρέχεται από συγκεκριμένη αιγιωτικη εφημερίδα - φυλλάδα και πατρινού ειδησεογραφικού πορταλ (που εκπροσωπεί συγκεκριμένη πασοκικη κλίκα) τα ερωτήματα χρηματοδότησης του προεκλογικού του αγώνα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Μην έχοντας λοιπόν δώσει και τα καλύτερα δείγματα διαχείρισης δημοτικού χρήματος όσο το συντομότερο ξεκαθαρίσει τη θέση του τόσο το καλύτερο για όλους.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Aigio.org

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προηγούμενο σχολιαστή και όντως τη σήμερον ημέρα κιόλας που ζητείται από τον κόσμο να κάνει θυσίες, να περιορίσει τις δαπάνες του υποτίθεται για το καλό της χώρας και να βλέπεις από την άλλη ανθρώπους σαν τον Καλογερόπουλο να πλουτίζουν και να ζουν εις βάρος των πολιτών που υποφέρουν καθημερινώς είναι κραυγαλέο και επιτέλους πρέπει να δοθούν απαντήσεις και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Που είσαι Γιώργο Παπανδρέου; Πότε θα έρθει η ώρα να πληρώσουν οι Καλογερόπουλοι και σια για την κατάντια της χώρας; Μήπως τελικά μόνο βαρύγδουπα λόγια είναι το ΠΑΣΟΚ και να τρώνε με χρυσά πιρούνια και κουτάλια οι ημέτεροι; Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ανακοινώνονται από τον πληρωμένο τύπο - εφημερίδες, ράδιο, τηλεόραση - καθώς όπως είναι λογικό έχουν σπρωχθεί χοντρά πακέτα. Ερώτημα: Πόσο ακόμη θα τρώει με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ και πόσο ακόμη θα πληρώνουν τις ατασθαλίες άλλων οι πολίτες; Πόσο ακόμη θα μας προβάλλουν ως ιδανικό και κατάλληλο ως Δήμαρχο αυτόν για τον οποίοιον μεταξύ άλλων οδηγήθηκε η χώρα μας στο τέλμα; Είναι λογικά αυτά τα χρέη για τη Συμπολιτεία και τόσο εύκολο είναι να τα πληρώσουν πάλι τα αθώα θύματα όπως πάντα, οι πολίτες;

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 'ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ'ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ.ΑΛΛΙΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ....Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ

Η ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Διανύουμε μια εποχή οικονομικής κρίσης και ανεργίας όπου συμπολίτες με πανεπιστημιακά πτυχία, μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες δεν μπορούν να βρουν εργασία. Και από την άλλη ο Καλογερόπουλος όντας Δήμαρχος και με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ προϊστάμενος υπηρεσιών και πληρώνεται δυο μισθούς χωρίς στην εργασία του να είναι ποτέ παρών και να προσφέρει. Αντί το κράτος να φροντίσει κύριε ή το ένα ή το άλλο αυτός έχεις και τις δυο θέσεις και μισθούς και άλλοι πολίτες με ότι προσόντα και να διαθέτουν δεν μπορούν να βροουν εργασία ούτε με το βασικό μισθό. Τι να σου ξέρει ο σύγχρονος "βασιλιάς" από φτώχια αφού και δυο μισθούς παίρνει και ο δήμος του πληρώνει όλα; Γι' αυτό βάζει συνεχώς φόρους χωρίς να μπορεί να αισθανθεί τους απλούς συμπολίτες μας που μετράν και το σεντς για να περάσουν το μήνα τους. Αίσχος και αν φυσικά υπάρχει επιτέλους κράτους δικαίου και όχι των ολίγων πρέπει να επιληφθεί. Από απλός υπάλληλος προϊστάμενος υπηρεσιών και άλλος πολίτης με περισσότερα προσόντα και σπουδές δεν αξιοποιείται πουθενά με αβέβαιο και σκοτεινό για τον ίδιο μέλλον. Αίσχος και πάλι και ντροπή για αυτούς που με τη ψήφο του λαού ζούνε "βασιλικότερα του βασιλέως" χωρίς να υπολογίζουν κανένα και τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

φίλοι μου, το μόνο χειρότερο του ψέματος είναι η μισή αλήθεια...
1)Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στοίχισε 329.178 ευρώ, περιλαμβάνονται δε, τοιχία, ηλεκτροφωτισμός, φυτεύσεις, ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ, κιγκλιδώματα και άλλα πολλά τα οποία είναι στη διάθεσή κάθε πολίτη... έτσι απλά και νόμιμα.
2) οι οφειλές είναι 1.715.000 ευρώ στα οποία περιλαμβάνεται η κατασκευή του Δημαρχείου και του περιβάλλοντος χώρου... τα οποία είναι περίπου τόσα (1.700.000) και θα αποπληρωθούν σε 25 έτη!!! έλεος!!! το έργο (κτίριο) είναι κόσμημα και θα μείνει στους Αιγιαλείς!! αναγόμενο δε κατ έτος το εξωφρενικό!!! (έλεος Νο 2) χρέος είναι 68.609,44 ευρόπουλα για την κατασκευή 1000 τμ Δημαρχείου και αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου και αποθηκευτικού χώρου και γκαράζ και διαμόρφωση παραλιακής ζώνης (ΑΚΟΛΗ) και κατασκευή οδού από κυβόλιθο (ΛΟΓΓΟΣ) και όχι σαν τον κυβόλιθο της ανάπλασης που οι έντιμοι νυν Δημ. Σύμβουλοι Αιγίου και νυν υποψήφιοι για εκατοστή φορά, την έκαναν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ γαργάρα και κανείς δεν ξέρει τι έφταιξε και θα το πληρώσουμε 10 φορές... και είναι το ίδιο χρέος που αφορά επεκτάσεις ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού και ασφαλτοστρώσεις σε όλα τα χωριά.. αμάν πια, γνωρίζετε μόνο για ενοίκια τι δίνουν γενικά οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι??? μιλάμε για τρώγλες, πολλές φορές ακατάλληλες ακόμα και στατικά... μιλάμε όμως στη Συμπολιτεία για κτίριο που έχει τις καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για υπαλλήλους και για την εξυπηρέτηση των δημοτών!!!
3) όσο για καφριλίκια του τύπου "με πρόχειρους υπολογισμούς το χρέος ΜΠΟΡΕΙ και να αγγίζει..." και " οι πολιτικοί του αντίπαλοι κάνουν λόγο για τουριστική επένδυση" και επειδή πίσω από την ανωνυμία ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να γράφει ότι του κατέβει, προκαλώ τον οποιονδήποτε έχει στοιχεία για "επενδύσεις" να τα καταθέσει ΕΠΩΝΥΜΩΣ.
Και επειδή γνωρίζω προσωπικά κάποια πράγματα, προκαλώ με στοίχημα, ενώπιον συμβολαιογράφου οποιονδήποτε επιθυμεί ΕΠΩΝΥΜΑ, να ψάξουμε μαζί, όχι μόνο το θέμα της τουριστικής αλλά και οποιασδήποτε άλλης επένδυσης λέτε ότι έχει κάνει ο Καλογερόπουλος... αμάν πια. Στην Ελλάδα των Blogs και του internet δεν μένει τίποτα κρυφό…
ευχαριστώ πολύ.
Άλλος ένας ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

3) όσο για καφριλίκια του τύπου "με πρόχειρους υπολογισμούς το χρέος ΜΠΟΡΕΙ και να αγγίζει..." και " οι πολιτικοί του αντίπαλοι κάνουν λόγο για τουριστική επένδυση" και επειδή πίσω από την ανωνυμία ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να γράφει ότι του κατέβει, προκαλώ τον οποιονδήποτε έχει στοιχεία για "επενδύσεις" να τα καταθέσει ΕΠΩΝΥΜΩΣ.
Και επειδή γνωρίζω προσωπικά κάποια πράγματα, προκαλώ με στοίχημα ενώπιον συμβολαιογράφου οποιοδήποτε επιθυμεί ΕΠΩΝΥΜΑ, να ψάξουμε μαζί, όχι μόνο το θέμα της τουριστικής αλλά και οποιασδήποτε άλλης επένδυσης έχει κάνει ο Καλογερόπουλος... αμάν πια.
ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι του Aigio.org

Τελικά φαίνεται οτι στοχοποιήτε και ξεφτιλίζετε όποιον γουστάρετε, κρυμμένοι πίσω απο την ανωνυμία σας.Παραθέτετε αβάσιμα στοιχεία, συγκρίνεται ανόμοια μεγέθη και οδηγείτε τον επισκέπτη σας σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Εύγε δημοκράτες.
Μάστορες της προπαγάνδας και της πολιτικής αλητείας.
Τώρα σας φταίει ο Καλογερόπουλος. Δεν μας λέτε όμως εσείς ποιον στηρίζεται;
Να ελεγχθεί σαφώς η περιουσία του Καλογερόπουκου αλλά όχι μονό. Και τον άλλων υποψηφίων Δημάρχων. Και κάποιων βουλευτών τους οποίους κεκαλυμμένα χαϊδεύετε. Καιαν διαθέτει κανείς από εσάς ίχνος δημοκρατικής συνείδησης ας υπογράψει το επόμενο λιβελογράφημά σας.

Sleeper είπε...

Αυτος που στοχοποιει και ξεφτιλιζει την νοημοσυνη του κοσμου ειναι ο δημαρχος Συμπολιτειας που νομιζει οτι επειδη εχει εξαγορασει την σιωπη καποιων τοπικων φυλλαδων θα καταφερει να στρεψει την κοινη γνωμη μακρια απο ενοχλητικα ερωτηματα και παρουσιες.

Ως γνησιος μαστορας της προπαγανδας και της πολιτικης αλητειας εχει την εντυπωση οτι χρηματοδοτωντας δημοσιογραφικες φιλιππινεζες οικοδομει το προφιλ ενος λαοπροβλητου δημοκρατικου πολιτικου. Την απαντηση του κοσμου θα την παρετε πολυ συντομα..

Οψιμο το ενδιαφερον σας αγαπητε ανωνυμε για το δημαρχειο μιας και σε αυτο το καυτο ζητημα ειχαμε αναφερθει αρκετους μηνες πριν και δεν ειχατε εκδηλωσει την παραμικρη αντιδραση.

Τι αλλαξε;

Θεωρουμε οτι οι δημοτες εχουν δικαιωμα να γνωριζουν την περιουσιακη κατασταση καθε πολιτικου και να θετουν ερωτηματα για αυτη.

Το ποια ηταν η περιουσιακη κατασταση του δημαρχου Συμπολιτειας πριν ασχοληθει με τα κοινα και ποια ειναι σημερα ειναι κατι που μενει να απαντηθει απο τον ιδιο.

Εξαλλου μια τετοια δημοσιοποιηση θα ηταν και σημαντικο πολιτικο ατου εναντι των του αντιπαλων του.

Καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται..

Ετσι δεν ειναι αγαπητε;

Ανώνυμος είπε...

ο ανωνυμος 6/9/2010 7:44 εχει απαντησει σωστα στο τι θα πρεπει επιτελους να γίνει οχι μονο στους δημους αλλα ΠΑΝΤΟΥ και να καταργηθουν ολοι οι κουτσονομοι που εγκλωβιζουν την ιδια τη δικαιοσυνη να αποφανθει ευννοώντας τους εμπειρους,ικανους,καταξιωμενους υποψηφιους μακρυχερηδες,οι οποιοι ερχονται φτωχοι και εξερχονται πλουσιοτεροι,αυτοι και τα παιδια τους μαζί.Ο λαος πληρωνει σήμερα τα ελλειμματα και τα περιττωματά τους.......

Ανώνυμος είπε...

Τα παρτέρια και γενικα τα εργα της αναπλασης στην Παλαιά εθνική οδό αφού ήξερε ότι ήταν απαλλοτροιωμένα για την νέα γιατί τα έφτιαξε? Πόσες χιλιάδες ευρώ πέταξε? Αλλά κύριε Καλογερόπουλε ο Ρακιντζής είναι όχι μόνον για τους άλλους αλλά και για σένα δίπλα σου.Περίμενε τον και καλά ξεμπερδέματα.

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να γράφετε εσείς οι σχολιαστές που θέλετε να καλύψετε τις πομπές του Καλογερόπουλου τα γεγονότα και τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Ένας απλός υπάλληλος ήταν και τώρα τη σήμερον ημέρα είναι προύχοντας. Μήπως με το μισθό του; Έλεος δήλαδή να υποτιμάτε τόσο πολύ τη νοημοσύνη του πολίτη. Μήπως τον προεκλογικό του αγώνα τον κάνει με δικά του χρήματα; Μήπως τον κάνει με τα χρήματα του πολίτη που τα καπηλεύεται; Οι άλλοι υποψήφιοι τουλάχιστον βάζουν από τη δική τους τσέπη και σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύνουν τον πολίτη. Ότι και δικαιολογία να προβάλλετε κανένα επιχείρημα σας δεν είναι πειστικό. Ο κόσμος βλέπει και ξέρει να κρίνει. Και στο τέλος θα αποδείξει ότι όσα και τρυκ να κάνει, όσες εφημερίδες και αν αγοράσει στο τέλος θα τιμωρηθεί. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλες βδέλες να του απομυζούν το αίμα.

Ανώνυμος είπε...

Για καθήστε ρε παιδιά...δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα τον Καλογερόπουλο, αλλά:

1. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν έφτιαξε και τίποτα...και όσες πλακοστρώσεις έκανε κρατάνε...δεν χαλάσαν σε μια βδομάδα μέσα...

2. Το φιάσκο με τις εργασίες στην Εθνική είναι γεγονός...αλλά κάπως πρέπει να βολέψουμε και τον εργολάβο...και όλους αυτούς που ταϊζει ο εργολάβος βέβαια...

3. Τουλάχιστον ο Καλογερόπουλος είναι εκεί...τον βρίσκεις ρε παιδί μου...τον Καραφωτιά τον ψάχνεις στο εξωτερικό

4. Ελπίζω αυτό να γράφτηκε για αστείο "Οι άλλοι υποψήφιοι τουλάχιστον βάζουν από τη δική τους τσέπη και σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύνουν τον πολίτη." Αν γράφτηκε σοβαρά, τότε φίλε μου, έχεις πρόβλημα...

Ανώνυμος είπε...

Οι άλλοι υποψήφιοι συνδυασμοί δεν είναι δημοτική αρχή ή Δήμαρχος και δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο. Τα χρήματα τα βάζουν από την τσέπη και δεν πληρώνει ο πολίτης σε καμία περίπτωση τον προεκλογικό τους αγώνα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό δεν αντιλαμβάνεται τίποτα και για το λόγο αυτό συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα πιστεύοντας για ακόμη μια φορά στη ψήφο του πολίτη που δεν ξέρει να αξιολογεί, να επιβραβεύει και να τιμωρεί όταν χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΣΕΛΙΑΝΗΤΙΚΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΟ ΣΟΥ.ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ. ΨΑΧΤΟ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.