17.9.10

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ;


 Η στιγμή που θα κριθεί η αξιοπιστία των επιλογών πλησιάζει για τα κόμματα, αφού σε πολλές περιπτώσεις και ιδίως στις μεγάλες πόλεις η πρακτική του κομματικού χρίσματος δοκιμάζει τις αντοχές της ενώ τα κόμματα δεν απέφυγαν τα λάθη στις επιλογές αρκετών προσώπων.

Σε δήμο της βορειοδυτικής Πελοποννήσου επελέγη από τη ΝΔ για υποψήφιος ένας πολιτευτής που δηλώνει μάλιστα και …κουμπάρος του ιδίου του προέδρου της ΝΔ. 
Στις 12 Οκτώβρη κάθεται κατηγορούμενος στο σκαμνί του Πλημμελειοδικείου για...

 ακάλυπτες επιταγές καθώς φέρεται ότι δανειζόταν χρήματα, εκδίδοντας ως εγγύηση επιταγές. Λέγεται δε ότι διαβεβαίωνε τους δανειστές του ότι θα έβγαινε σίγουρα βουλευτής και θα τους επέστρεφε τα δανεικά. 


Και κυκλοφορεί ευρύτατα, ότι ακάλυπτες επιταγές του βρίσκονται στα χέρια δανειστών του. Κάποιοι αναμένουν τώρα βροχή αποκαλύψεων, καθιστώντας υπόλογη τη ΝΔ και τα πρόσωπα που τον επέλεξαν για υποψήφιο δήμαρχο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ:

Σε απάντηση ανάρτησης - σχολίου σας, που αφορά «σε ακάλυπτες επιταγές του υποστηριζόμενου από την ΝΔ Υποψηφίου Δημάρχου Αιγίου» με ερωτηματικό (!),  υπονοώντας δηλαδή τον κ. Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, με συντάκτη άγνωστο προς εμάς άτομο, από το Γραφείο Τύπου του υποψηφίου δημάρχου δίδεται η εξής απάντηση.

«Ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος ως υποψήφιος βουλευτής από το 2004 έως και το 2009, ούτε δανειστές είχε ποτέ, ούτε δανείζονταν ποτέ χρήματα εκδίδοντας ως εγγύηση επιταγές. Πρακτικές τέτοιου ή παρόμοιου είδους δεν τις ακολούθησε ποτέ και δεν τον αφορούν. Σε ότι έχει να κάνει με δικαστική υπόθεση της 12ης Οκτωβρίου, πρόκειται  για τυπική νομική διαδικασία που αφορά σε διαφωνία του κ. Τριανταφυλλόπουλου με άλλο φυσικό πρόσωπο και η οποία έχει λήξει προ πολλού με αμοιβαίο και φιλικό τρόπο και καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την πολιτική του δράση. Λανθασμένη η πληροφόρηση και κακοηθέστατη. Η  λάσπη σε μια τέτοια προεκλογική περίοδο είναι αναμενόμενη, και πάγια η άποψη του κ. Τριανταφυλλόπουλου για την ελευθερία των blogs, μέχρι του σημείου που να μην ευτελίζεται  η ύπαρξή τους και να μην βλάπτεται ανεπανόρθωτα η υπόληψη των αναγνωστών τους.

Το γεγονός όμως ότι το περιεχόμενο του σχολίου σας είχε προαναγγελθεί σε προσωπική σελίδα του  fecebook, μας επαληθεύει την κακοήθεια και θα διερευνηθεί πλέον η νομική προσφυγή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Aigio.org:

Αγνοείται επιδεικτικά το γεγονός ότι το περιεχόμενο της παραπάνω ανάρτησης προέρχεται από το ιστολόγιο "PRESS-GR" στο οποίο υπάρχει και σχετική παραπομπή (http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_5659.html).

Ειλικρινά δεν κατανοούμε γιατί μας εμπλέκεται με προσωπική σελίδα στο φεησμπουκ με την οποία ουδεμία σχέση έχουμε.

Εάν πίσω από κάθε ανάρτηση βλέπεται συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτό είναι κάτι που δεν μας αφορά και θα σας παρακαλούσαμε να μην συγχέεται πράγματα και καταστάσεις βάσει των προσωπικών σας διαφορών.

Υποθέτουμε ότι την ίδια απάντηση έχετε στείλει και στο PRESS-GR...

Σχετικά με την συμμετοχή καταδικασμένου εμπόρου σκληρών ναρκωτικών στον συνδυασμό σας θα δώσετε κάποια απάντηση η δεν θεωρείται το ζήτημα τόσο σοβαρό;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2η ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ:

«Αναδημοσιεύσατε μεν …αλλά με διαφορετικό τίτλο
που πλήττει άθελά σας τον Δημ. Τριανταφυλλόπουλο»!

Σε ανταπάντηση νέας ανάρτησης - σχολίου σας, στην οποία  υπογραμμίζετε το γεγονός της αναδημοσίευσης του κειμένου σας (που έμμεσα με αφορούσε), από το «Press.gr»  και κατά συνέπεια δεν ήταν δική σας «αποκάλυψη», από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «Αιγιάλεια- Νέα Εποχή» του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, αναφέρονται τα εξής:

«Προφανώς και η αναδημοσίευση που κάνατε  από το Blog «Press.gr»
έγινε από μας αντιληπτή εξ αρχής, με τη μόνη διαφορά ότι ο τίτλος που εσείς χρησιμοποιήσατε ήταν διαφορετικός από τον γενικόλογο του συντάκτη του «Press» και πολύ δεικτικός και φωτογραφικότατος προς το πρόσωπο του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, που να επαναληφθεί πως ουδεμία σχέση είχε ή έχει με δανειστές και ακάλυπτες επιταγές στην όλη του πολιτική πορεία.

Επιπλέον αναδημοσιεύσατε (και δικαίωμά σας) ένα κείμενο με τίτλο απρόσωπο, μετατρέποντάς σε πολύ προσωπικό, υιοθετώντας σε κάθε περίπτωση – αβασάνιστα - αναλήθειες που με αφορούν, χωρίς τον εκ μέρους σας έλεγχο, αφού αποτελείται αναμφισβήτητα πηγή τοπικής ενημέρωσης με άλλη βαρύτητα από αυτή του «Press.gr» , που απ΄ ότι φαίνεται παρασύρεται από ντόπιους κακούς πληροφοριοδότες .Θα πρέπει δε να σας αναγνωρίσουμε την προβολή θέσεών μας που αν μη τι άλλο δεν δείχνει την παραμικρή εμπάθεια στο πρόσωπο του επικεφαλής μας.  
Ακόμα, το γεγονός ότι το περιεχόμενο της αρχικής ανάρτησης (που αναδημοσιεύσατε)   είχε προαναγγελθεί σε προσωπική σελίδα του  fecebook από την πόλη του Αιγίου , μέρες πριν,  δεν αφορά εσάς σε καμία περίπτωση – και ορθώς ζητάτε να σας διαχωρίσουμε – σας ενημερώνω όμως πως για εμάς επαληθεύτηκε η κακοήθεια και ήδη ετοιμάζεται η νομική προσφυγή προς το άτομο αυτό. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά το δημόσιο ερώτημά σας - αν και ανώνυμα - για υποψήφιο σύμβουλό μου με βεβαρημένο - ποινικά – παρελθόν, σας ενημερώνω πως η ιστορία αυτή είναι γνωστή (επί όλων τω πτυχών της) στην  τοπική κοινωνία η οποία και θα κρίνει εν τέλει, από τη στιγμή που συνταγματικά η συμμετοχή είναι κατοχυρωμένη και πάγια η άποψή μας, πως δικαίωμα στην επανένταξη, την συμμετοχή και την προσφορά έχουν όλοι κι αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστό, ειδάλλως η «καταδίκη ή η απομόνωση » θα ήταν καταστροφικός μονόδρομος».


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2η Aigio.org
Πράγματι αναδημοσιεύσαμε με διαφορετικό τίτλο καθώς είναι αυτονόητο πως υποψήφιοι της ΝΔ για τον δήμο Αιγιαλείας δεν είναι και πολλοί...

Η επιλογή του πρώην εμπόρου ναρκωτικών για τον συνδυασμό σας αποτελεί κόλαφο για την πολιτική ζωή του τόπου και είναι μια σαφώς κατάπτυστη πολιτική πράξη. Για επανένταξη εμπόρου κοκαΐνης μέσω του πολιτικού στίβου πρώτη φορά ακούμε. 

Αντί λοιπόν να κάνετε υπαινιγμούς για την ανωνυμία μας ενημερώστε τους δημότες και πιθανούς ψηφοφόρους σας ποια είναι εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που σας οδήγησαν σε μια, κατά την γνώμη μας, χείριστη πολιτική επιλογή.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω η Ελλάδα των αξίων και των αξιών. Να τον χαίρεστε κύριε Καραφωτια και κύριε Παπαγιαννακόπουλε. Τέτοια Ν.Δ. θέλετε;

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι διαχειριστές
αγαπητοί αναγνώστες του blog,

ειλικρινά, δε με παραξένεψε αυτή η νέα αποκάλυψη-σκάνδαλο για τον "εκλεκτό" της Ν.Δ στο δήμο Αιγειάλειας αν βέβαια είναι διασταυρωμένη και έγκυρη είδηση.Η απορία μου, εφόσον η είδηση είναι αληθής, έχει να κάνει με τον λαό της Αιγειάλειας, δηλ. πώς θα αντιδράσει και πώς θα επηρρεάσει την ψήφο του. Προσωπικά πιστεύω ότι το να ψηφίσει κάποιος έναν υποψήφιο που εναντίον του εκκρεμεί δίκη για τέτοια υπόθεση είναι σαν τουλάχιστον να έχει συνενοχή. Αφήνουμε και ένα παραθυράκι γιατί σε προεκλογικές περιόδους η αλίευση ανύπαρκτων σκανδάλων και οι απόπειρες επίτευξης πλήγματος σε υποψηφίους με κάθε μέσο είναι συνηθισμένη τακτική. Αλλά αν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη, πώς θα διαχειριστεί στην περίπτωση που εκλεγόταν Δήμαρχος, κονδύλια για το Δήμο; Γιατί δε νομίζω ότι στη συνέχεια θα άλλαζε μέθοδο.
Και κάτι άλλο; Άραγε η Ριγήλλης να γνωρίζει το θέμα; Θα κάνει κάτι για αυτό ώστε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα; Κρίμα για την παράταξη. Εκτίθεται και σύντομα ίσως θα πρέπει να απολογηθεί για την ακαταλληλότητα και ενδεχομένως την ποινικά κολάσιμη δραστηριότητα των στελεχών που προορίζει για πολιτικά αξιώματα.
Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και να πάρει και τι έγινε; Πάλι θα εκκρεμεί η υπόθεση και πάλι υπόλογος θα είναι αν το δημοσίευμα είναι αληθές. Θα πρέπει εκείνος που γνωστοποίησε την υπόθεση να θέσει στη διάθεση των πολιτών και του εκλογικού σώματος στοιχεία της υπόθεσης, όπως τον αριθμό πρωτοκόλλου της,ποιο είναι ακριβώς το αδίκημα και ποιοι κάνουν την αγωγή.