3.9.10

Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ, Ο ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΓΟΥΣΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ο υπόδικος δήμαρχος Αιγίου Αποστόλης Καραφωτιάς για μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες στον Άρειο Πάγο και ο υποτακτικός τοπικών επιχειρηματικών και επισκοπικών συμφερόντων αντιδήμαρχος Γούσας για ακόμη μια φορά υποτιμούν την νοημοσύνη όλων των Αιγιωτών θεωρώντας ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς με μνήμη χρυσόψαρου.

Αυτή τη φορά αποφάσισαν με απευθείας ανάθεση την εκπόνησης Αρχιτεκτονικής Πρότασης διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων της οδού Ζ. Πηγής της πόλεως του Αιγίου. Η ανάθεση έγινε στην Αναστασία Καντιδάκη, Διπλωματούχο Αρχιτέκτονα Μηχανικό, εντεταλμένη Διδάσκουσα στο βαθμό του Λέκτορα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών έναντι τιμήματος 10.142,00 ευρώ (συν 23% ΦΠΑ).

Η συγκεκριμένη ανάθεση εγείρει πολλά ερωτηματικά αφού οι ίδιοι είχαν φροντίσει να φέρουν προς ψήφιση και τελικά να υπερψηφίσουν μελέτη την οποία είχαν πληρώσει οι θιγόμενοι επιχειρηματίες της παραλίας και η οποία ήταν παράνομη αφού δεν είχε την απαραίτητη έγκριση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.

Αφού λοιπόν μεταξύ της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία Αιγίου (15/6/2010) και της σημερινής ημέρας πραγματοποιήθηκαν εργασίες (τσιμεντοστρώσεις, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κλπ)  επί του κοινόχρηστου χώρου στην Ζ. Πηγής εύλογα αναρωτιέται κανείς βάσει ποιας μελέτης και ποιας οικοδομικής άδειας πραγματοποιήθηκαν οι συγκεκριμένες εργασίες.

Προφανώς σε μια  απόπειρα απόκρυψης των παρανομιών τους οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ακόμα μια απευθείας ανάθεση δίχως να συμβουλευτούν τους επιστημονικούς φορείς της πόλης και δίχως να προχωρήσουν σε μια πανελλαδικής εμβέλειας προκήρυξη.

Με λίγα λόγια για ακόμα μια φορά οι διοικούντες φέρονται να εξυπηρετούν ιδιώτες μη λαμβάνοντας υπόψιν τους το κοινό συμφέρον.

Aigio.org

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε όλα...εδώ παίζονται λεφτά ρε...

Ναι, πρέπει να γίνει μελέτη

Ναι, η παλιά δεν ήταν καλή...δεν μας άρεσε βρε αδερφέ...τη δώσαμε εκεί, πήρε αυτός τα δικά του πήραμε κι εμείς τα δικά μας...τώρα θέλουμε άλλη...πλερώνουμε δεν πλερώνουμε; Τζάμπα δουλειά δεν γίνεται...

Ναι, η τεχνική υπηρεσία του δήμου δεν γίνεται να την κάνει...τι να πρωτοκάνουν 20 νοματέοι που δουλεύουν σαν τα σκυλιά 6ωρο καθημερινά;

Ναι, θα το κάνουμε με απ'ευθείας ανάθεση...ποιος να τράχει με διαγωνισμούς και τα λοιπά τώρα;

Και τέλος:

ΝΑΙ θα το κάνουμε ανάπλαση κι ακόμα χειρότερα...και σ'όποιον αρέσει.