4.10.10

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ

Ένας μήνας έμεινε αγαπητοί συμπολίτες μέχρι την ώρα της κάλπης που θα εκλέξει το νέο δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων και τα πράγματα αρχίζουν σιγά σιγά να ξεκαθαρίζουν . όχι όσον αφορά την έκβαση της μάχης αλλά όσον αφορά τις συμμαχίες που διαμορφώνονται πριν την τελική μάχη . Συμμαχίες οι οποίες έχουν οι κάθε μια τους την δική τους βαρύνουσα σημασία και χρίζουν κριτικής.


Και ποιες είναι αυτές οι συμμαχίες και που αποσκοπούν ?


Ας ξεκινήσουμε πρώτα από όλα από τον μεγάλο σωτήρα εξ Αθηνών τον Κο Θανάση Κανελλόπουλο  ο όποιος αποφάσισε μετά από πολλά χρόνια να ασχοληθεί και αυτός με τον Δήμο Καλαβρύτων και να γίνει ο Σωτήρας μας . Οι κύριος   συνεργάτης του σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι άλλος από τον Γιώργο τον Τσενε . ναι καλά ακούσατε. 


Είναι αυτός ο όποιος επί χρόνια τώρα έχει ηττηθεί επανειλημμένως σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχει λάβει μέρος ( βουλευτικές εκλογές, δημοτικές εκλογές, ). Και όμως αυτός πήρε από το χέρι τον σωτήρα εξ Αθηνών και του υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια λέγοντας του ότι μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές και να ‘’ αλλάξουν’’ το τοπίο. 

Όμως σκοπός αυτού του πανούργου ανθρώπου ήταν να σχηματίσουν ένα ψηφοδέλτιο ανάγκης το όποιο θα έπαιζε το κύριο ρόλο σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο στις εκλογές . Και ο ρόλος αυτού του ψηφοδελτίου θα ήταν η στήριξη του συνδυασμού του νυν Δημάρχου Γιώργου Λαζουρα . 

Δυστυχώς όμως για αυτούς οι μάσκες έπεσαν πιο νωρίς από ότι υπολόγιζαν. Και αυτό γιατί τελευταίες και έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά δεν θα μπορέσει να σχηματιστεί αυτός ο δημοτικός συνδυασμός . Και βέβαια το επιβεβαιώνει και η στάση του Τσενε ο όποιος μην χάνοντας καιρό έτρεξε να συναντηθεί με τον νυν δήμαρχο και να συζητήσουν την επικείμενη συνεργασία τους. Άγνωστο βέβαια τι θα κάνει ο Κος Σωτήρας εξ Αθηνών ο οποίος κρατά κλειστά τα χαρτιά του μέχρι τώρα.

O συνδυασμός του Γιώργου Λαζουρα, διορισμένου και εξαρτώμενου Δημάρχου από τον τέως δήμαρχο Καλαβρύτων και νυν βουλευτού Θανάση Παπαδόπουλου είναι ενας συνδυασμός ο οποίος αποτελείται από πολλούς και γνωστούς στην Καλαβρυτινή κοινωνία για τα έργα και ημέρες τους ανθρώπους.


Βενζινοπώλες  οι όποιοι περιμένουν στην γωνία για να αρχίσουν το πάρτι με τα πετρέλαια στον καλλικρατικο πλέον δήμο Καλαβρύτων και να συνεχίζουν να κόβουν τα εικονικά τους τιμολόγια όπως έκαναν και επί Δημαρχίας Παπαδόπουλου. Και κακά τα ψέματα το μερίδιο πλέον είναι πολύ μεγάλο.


Εργολάβοι οι ο οποίοι περιμένουν και αυτοί με την σειρά τους να αρχίσουν το πάρτι γύρω από τα δημόσια έργα  και να πάρουν και αυτοί τη μερίδα του λέοντος σε αυτόν τον ευάλωτο τομέα.


Ιδιοκτήτες συνεργειών οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν το πάρτι γύρω από τις επισκευές των μηχανημάτων και αυτοκινήτων του Δήμου χωρίς ούτε έναν υποτυπώδη  πλειστηριασμό.

 
Οι υπόλοιποι τώρα είναι αυτοί οι οποίοι αποτελούσαν και τον πυρήνα του Παπαδόπουλου . Ο γνωστός και αιώνιος αντιδήμαρχος καθαριότητας και έργων  ο όποιος κατάφερε να κάνει την πόλη μια ατελείωτη χαβούζα και από πάνω να ισχυρίζεται ότι η πόλη σε επίπεδο καθαριότητας ανταγωνίζεται πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.


 Ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου και τέως συνασπιστης  νυν  υποστηρικτές του Κουβέλη ο όποιος κατά την προεδρία του στην Δεπαποζ κατάφερε να χρεωστάει ακόμα και σήμερα η επιχείρηση σε μαγαζιά των Καλαβρύτων από το μεγάλο φαγοπότι που είχαν στήσει.


Υπάλληλος της Ε.Α.Σ. Καλαβρύτων και γνωστός Ταλιμπαν του Παπαδόπουλου ο όποιος από την θέση του κατάφερε να εκλεγεί στο Δημοτικό συμβούλιο και να εκτελέσει και χρέη αντιδημάρχου περνώντας ουσιαστικά απαρατήρητος τόσο από το έργο του όσο και για τις παρεμβάσεις του στο Δημοτικό συμβούλιο.


Ο γνωστός συνασπιστης και εφοριακός ο οποίος μέχρι πρότινος έβριζε Λαζουρα και Παπαδοπούλου καθιστώντας τους υπεύθυνους για την κατάσταση που επικρατεί στο Χ. Κ. Καλαβρύτων . τώρα είναι θερμός υποστηρικτής τους. Γιατί άραγε?


Υπάλληλος των δικαστηρίων ο οποίος εκτελεί και χρέη αντιδημάρχου ο οποίος  πρέπει να προσέρχεται στην δουλειά του κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα καθώς  έχει νοικιάσει το προσωπικό του τραπέζι σε κεντρική καφετέρια των Καλαβρύτων.


Άλλος εφοριακός ο οποίος κατάγετε από χωριό της περιοχής και πηγαινοέρχεται υπηρεσιακώς από Πάτρα-Καλάβρυτα και το αντίθετο . Η παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο ούτε καν υποτυπώδης.


Βέβαια μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί και στον αγώνα που κάνει και ο βουλευτής Παπαδόπουλος για να εκλέξει τον εκλεκτό του έτσι ώστε αν εκλεγεί να πάρει ένα σφουγγάρι και να σβήσει όλα αυτά τα οποία βαραίνουν τον Παπαδόπουλο.


Εκβιασμοί, υποσχέσεις διορισμών, χτυπήματα στην πλάτη, απειλές  και όλα αυτά τα γνωστά για τον βουλευτή αποτελούν την προσπάθεια να πείσει όσο μπορεί ανθρώπους να στελεχώσουν και να στηρίξουν τον εκλεκτό του σε αυτές τις εκλογές .


Και ανάμεσα σε  όλα αυτά τα αλισβερίσια και τις συναλλαγές κάτι νέο έρχεται να ταράξει τα νερά στα δημοτικά πράγματα και είναι η προσπάθεια που κάνει ο Χρήστος ο Παπαδάτος με το συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία . Μια προσπάθεια η οποία βρίσκει απήχηση από τους απλούς πολίτες. Τους πολίτες αυτούς οι οποίοι είναι μακριά από συμφέροντα και συναλλαγές . Τους πολίτες αυτούς οι οποίοι δεν ήταν ποτέ εκλεκτοί. Αυτοί που καθημερινά δίνουν την μάχη να μεγαλώσουν τα παιδιά τους . Που δίνουν την μάχη για το μεροκάματο . Οι απλοί πολίτες, οι καθημερινοί, η βάση και τα θεμέλια του δήμου . Αυτοί οι ο οποίοι αισθάνονται ξένοι στον ίδιο τους τον τόπο. Αυτοί οι οποίοι βρήκαν πολλές φορές την πόρτα του δήμου κλειστή  και έπρεπε να βάλουν μέσο για να δουν τον πλανητάρχη Παπαδόπουλο και να του εκθέσουν κάποιο πρόβλημα τους και στη συνέχεια αυτός να τους κοροϊδέψει όπως συνήθιζε.  

Με αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους μπορείς να χτισεις έναν ισχυρό δήμο. Τους απλούς πολίτες. Ένα δήμο υπηρέτη των πολιτών μακριά από συμφέροντα και δοσοληψίες έναν δήμο ανοιχτό για όλους .  


Αυτόν τον δήμο οραματίζετε ο Χρήστος Παπαδάτος και νομίζω ότι αυτό τον δήμο οραματιζόμαστε όλοι εμείς οι απλοί πολίτες . και ήρθε η ώρα να τον διεκδικήσουμε γιατί μας ανήκει .

Δεν υπάρχουν σχόλια: