6.10.10

Κανένα νέο σκουπίδι στο ΧΥΤΑ Αιγείρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Ανατολικής Αιγιάλειας» χαιρετίζει τις εξαγγελίες όλων των υποψηφίων Δημάρχων Αιγιάλειας περί μη μεταφοράς νέων απορριμμάτων (από άλλους δήμους) στο ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Η «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών» με σαφή τρόπο είχε από την ιδρυτική της διακήρυξη (Αύγουστος 2010), εξαγγείλει : « Θα είμαστε καθημερινά παρόντες , με φωνή ανεξάρτητη και δράσεις τεκμηριωμένες… Θα μετέχουμε, θα προτείνουμε και θα διεκδικήσουμε..»
Με το δελτίο τύπου της 23ης Σεπτεμβρίου 2010, ζητούσαμε από όλους τους υποψηφίους δημάρχους να πάρουν ξεκάθαρη θέση σχετικά με το θέμα του ΧΥΤΑ Αιγείρας και τη ρητή δέσμευσή τους ότι δεν θα έρθει ούτε ένα σκουπίδι παραπάνω στο ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι και αποδεικνύουμε ότι η συμμετοχή στα κοινά και η διάθεση προσφοράς στον τόπο μας δεν εξαντλείται σε κλασσικές μεθόδους (πχ. κατάρτιση συνδυασμού) αλλά μπορεί να προέλθει και με συντονισμένες δράσεις, κινητοποιήσεις πολιτών, συλλογικές προσπάθειες και διαρκή αγώνα, χωρίς υστεροβουλίες,, πολιτικά τεχνάσματα και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ευελπιστούμε ότι οι δεσμεύσεις των υποψηφίων Δημάρχων είναι ειλικρινείς και δηλώνουμε ότι σε αντίθεση περίπτωση θα μας βρουν μπροστά τους, ενωμένους και με αποφασιστικότητα. Υπενθυμίζουμε δε, ότι θα είμαστε παρόντες και μετά τις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου.

Τέλος, αναμένουμε τις τοποθετήσεις των υποψηφίων και για τα υπόλοιπα κρίσιμα θέματα και ερωτήματα που αναφέρονται στο δελτίο τύπου της 23/9.. Από αυτές τις τοποθετήσεις θα εξαρτηθεί και η τελική στάση της κίνησης στις προσεχείς εκλογές και το ενδεχόμενο στήριξης κάποιου συνδυασμού ή όχι
 
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
7 Οκτωβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: