25.10.10

ΣΤΑΘΗΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Ο Στάθης όπως όλοι οι υποψήφιοι κουβαλάει και αυτός βάρη, λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος. Ουδείς αλάνθαστος εξάλλου. Αυτό που κατάφερε ήταν να ευθυγραμμιστεί και θεωρούμε ότι έστω και αργά είναι κάτι, με τους άλλους τρεις υποψηφίους (Παπαδόπουλο-ΠΑΣΟΚ, Τσουκαλά-ΠΑΣΟΚ, Μαυρουδή-ΣΥΝ) οι οποίοι προέρχονται από  διαφορετικούς κομματικούς σχηματισμούς. Είναι πρόοδος έστω και μικρή για την τοπική κοινωνία κάποιοι να παραμερίζουν τις εντολές από τα κομματικά επιτελεία που τους θέλουν όλους μαντρωμένους και κατευθυνόμενους και για έστω μια φορά να κατεβαίνουν πραγματικά ανεξάρτητοι και ενωμένοι. Πόσο πραγματικά μένει να το δούμε μετά τις εκλογές. Σημαντικό ρόλο βέβαια σε αυτη την συμπόρευση έπαιξε και ο παράγοντας Καλογερόπουλος ο οποίος υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις του και με υπερφίαλες δηλώσεις έφτασε να ονειρεύεται εκλογή από την πρώτη Κυριακή με 51%.

Εμείς εδώ όμως δεν είμαστε για να χαϊδέψουμε αυτιά και θα καταθέσουμε για ακόμα μια φορά τις προσωπικές απόψεις μας τις οποίες μπορεί ο οποιοσδήποτε είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί μαζί μας να σχολιάσει η να παρέμβει με δικό του κείμενο το οποίο θα αναρτηθεί.

Μεταξύ άλλων θεωρούμε ότι ο Λεωνίδας Μαυρουδής μάλλον αποτελεί λύση ανάγκης για τον συνδυασμό του Στάθη αφού και αυτός είναι που κατά την γνώμη μας φέρει μερίδιο ευθύνης για το χάλι που σήμερα επικρατεί στο κέντρο της πόλης λόγω της ανάπλασης. Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο συγκεκριμένο ζήτημα και ουδέποτε λάβαμε την παραμικρή απάντηση. Ποιος ο ρόλος που θα παίξει σε περίπτωση εκλογής του παραμένει άγνωστος.

Ο Μαυρουδής σχετικά με την παραλία συνειδητά επέλεξε να ταχθεί με τα συμφέροντα 2-3 επιχειρηματιών δίνοντας τον υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να μην εφαρμοστούν τελεσίδικες δικαστικές και διοικητικές αποφάσεις βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα των δημοτών. Ακόμα ένας σοβαρός λόγος για να αναρωτηθεί κάθε σκεπτόμενος πολίτης κατά πόσο ο συγκεκριμένος υποψήφιος  είναι διατεθειμένος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών.

Η Μαίρη Τσουκαλά άξια επιστήμονας και άνθρωπος στο καυτό ζήτημα των κατεδαφίσεων της παραλίας Αιγίου συντάχθηκε και αυτή κατά της κατεδάφισης ενισχύοντας και αυτή με την παρουσία της τους επιχειρηματίες την κρίσιμη ημέρα παρότι με την ψήφο της είχε ταχθεί υπέρ της ανάκλησης αδειών των συγκεκριμένων αυθαίρετων καταστημάτων. Ψηφοθηρία; λάθος πολιτική εκτίμηση; κεκτημένη ταχύτητα; Δεν γνωρίζουμε..

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος κατά την γνώμη μας από λάθος εκτίμηση προφανώς εναντιώθηκε εκείνη την εποχή στην κατασκευή του βιολογικού στην Μυρτιά ο οποίος ίσως είναι το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο της περιοχής. Εάν δεν κάνουμε λάθος αυτή του η διαφοροποίηση ήταν που τον έφερε σε πλήρη ρήξη με τον τότε δήμαρχο Αλέκο Μεγαρη και που τελικά τον οδήγησε και στην πολιτική του ανεξαρτοποιηση.

Ο Στάθης παρόλα αυτά θεωρούμε ότι ίσως είναι ο μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος ο οποίος φαίνεται να έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα με χρήματα προερχόμενα από την εργασία του.

Για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο τι να πούμε άλλο.. Κουτοπόνηρος, άνθρωπος του παρασκηνίου, άδηλοι οικονομικοί πόροι και γενικότερα άνθρωπος των εντυπώσεων και όχι της ουσίας. Τυπικός θεομπαίχτης ο οποίος προεκλογικά παρκάρει την δημαρχιακή Μερτσέντες, πετάει το κοστούμι και την γραβάτα και ντύνεται παιδί του λαού κυκλοφορώντας με αλμερα. Για την οικονομική διαχείριση τι να πει κανείς..δώδεκα χρόνια διοίκησης τέσσερα εκατομμύρια ευρώ χρέη..Αλλά από δήμαρχο ο οποίος προσβάλλει απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου το οποίο μειώνει το κόστος κατασκευής του δημαρχείου τι άλλο να περιμένει κανείς;;

Ως εκπρόσωπος βέβαια του σκληρού κομματικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τον ανεξάρτητο δρόμο έως τις εκλογές..Η κοινωνική δυσαρέσκεια θα εκφρασθεί και ο Καλογερόπουλος δεν είναι μαλάκας..Ξέρει ότι μόνο έτσι μπορεί να κόψει το νήμα πρώτος με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Ακόμα Καλογεροπουλε περιμένουμε να μας ενημερώσεις για την οικονομική σου κατάσταση..Έτσι για να μάθουν οι αυριανοί σου ψηφοφόροι με πόσα μπήκες στην πολιτική και πόσα έχεις σήμερα..Αντί απάντησης όμως εσύ φρόντισες να μας μηνύσεις νομίζοντας ότι θα σταματήσουμε να γράφουμε και ότι ο κόσμος θα παραμυθιαστει από ακόμα μια απελπισμένη κίνηση εντυπωσιασμού.

Το μεγαλύτερο λάθος του Δημήτρη Τριανταφυλλοπουλου ήταν η στήριξη που έλαβε από τον πλέον αποτυχημένο δήμαρχο της μεταπολίτευσης Αποστόλη Καραφωτια. Κληρονόμησε επίσης και τον βασικό κορμό στελεχών του τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καταβύθιση της πόλης. Τέτοια στελέχη Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλε έπρεπε να τα έχεις στείλει σπίτι τους από την πρώτη στιγμή.

Μέγα σφάλμα και η υποψηφιότητα πρώην καταδικασμένου εμπόρου ναρκωτικών ανάμεσα στα άλλα μπουμπούκια.

Η οικονομική κατάσταση ενός ακόμα επαγγελματία πολιτικού αποτελεί ερωτηματικό καθώς δεν είναι ξεκάθαρο από που συντηρείται μια τέτοιου είδους πολιτική καριέρα.

Για το Λυριντζη νομίζουμε ότι αποτελεί τυπικό παράδειγμα τυχοδιώκτη πολιτικού ο οποίος λίγο πριν ασχοληθεί με τα κοινά κινδύνευε με πτώχευση και σήμερα η οικονομική του κατάσταση είναι αυτή ενός ευκατάστατου επιχειρηματία. Είναι πράγματι αληθές ότι οι μπισνες με τα σκουπίδια είναι αρκετά επικερδείς..για τους επιχειρηματίες όμως..όχι για τους αντιδημάρχους..Για το εάν έχεις καταδικαστεί για λαθρεμπόριο κύριε Λυριτζή ακόμα δεν μας έχεις απαντήσει..

Σοβαρότατη παρουσία στα κοινά (ίσως η σοβαρότερη όλων) θεωρούμε ότι αποτελεί η υποψηφιότητα του ιατρού-νευρολόγου Τάκη Παπακωνσταντινοπουλου.

Με την σημερινή διαμορφωθείσα κατάσταση στα τοπικά πράγματα θεωρούμε ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά. Δυστυχώς όμως η ανανέωση σε πρόσωπα, απόψεις, πολιτικές δεν ήρθε ούτε αυτή τη φορά. Κανένας συνδυασμός κατά τη γνώμη δεν έχει εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που να μπορούν να εγγυηθούν ότι η πόλη θα βγει από το τέλμα, την απαξίωση, την υποβάθμιση. Η ψήφος μας στις ερχόμενες εκλογές είναι απαραίτητη όχι μόνο για να διαμαρτυρηθούμε κατά της κυβερνητικής πολιτικής η οποία αμέσως μετά τις εκλογές θα μπει σε νέα φάση φοροεισπρακτικών μέτρων αλλά για να επιλέξουμε τον λιγότερο ανίκανο, τον λιγότερο κλέφτη, τον λιγότερο ψεύτη. Η αποχή δεν είναι λύση..Είμαστε ότι ψηφίζουμε φυσικά..Οπότε ας μην διαμαρτυρόμαστε..Οι πολιτικοί που μας διοικούν είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας.

Δυστυχώς οι πολίτες του ενιαίου δήμου Αιγιαλείας στις επτά του μήνα δεν θα κληθούν να ψηφίσουν και να εκλέξουν τους ικανότερους υποψηφίους αλλά τους λιγότερο ανίκανους.

Aigio.org

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους ένα άρθρο που τα χώνει σε όλους. Εξακολουθεί βέβαια να υπάρχει η υποκειμενική διακριτική τοποθέτηση υπέρ του συνδιασμού "Στάθη", αλλά έστω...
Ας καταλάβουμε ότι καταρρέει το πολιτικό σκηνικό της χώρας και ότι ένα από τα θετικά αυτόν των εκλογών είναι η εκδίωξη των κομμάτων (τουλάχιστον εμφανώς) από τους δημοτικούς συνδιασμούς.
Για όσους επιμένουν ότι ψηφίζουμε κομματικά, υπέρ ή κατά του μνημονίου, θα τους πω ότι αν τα κόμματα καίγονταν για τη γνώμη μας θα έκαναν δημοψήφισμα για το μνημόνιο. Σ'αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τον τόπο μας. Οι εθνικές εκλογές έπονται.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και τυχοδιώκτης ο παρκαδόρος.Ήμαρτον πια. Η μόνη καταδίκη που έχει είναι για ένα τροχαίο!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΥΡΙΝΤΖΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΝ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΣ Η ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ....ΜΑΛΛΟΝ Ο ΛΥΡΙΝΤΖΗΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το post του διαχειριστή.
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι στην περίοδο που διανύουμε το πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποί του έχουν απαξιωθεί πλήρως.
Όταν κάποιος μου λέει ότι είναι υποψήφιος, σκέφτομαι κατευθείαν άσχημα για αυτόν. Χωρίς να το θέλω...
Σκέφτομαι ότι είναι εγκληματίας, ανεπάγγελτος, λάτρης της εξουσίας ή σε άλλη περίπτωση κάποιος εκφραστής των χρόνιων παθογενειών που κληρονόμησε η Ελλάδα από την αποτυχημένη και καταστροφική πολιτική των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Θα σας πω χωρίς να μακρυγορήσω και σας τρώω τόπο και χρόνο τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσω εγώ στις εκλογές:
1) Θα λάβει ψήφο κάποιος ο οποίος έχει επαγγελματική ταυτότητα και δράση που του έχει εξασφαλίσει το οικονομικό υπόβαθρο, ώστε να συντηρεί τον εαυτό του και την οικογένειά του.
Διότι αν κάποιος δεν είναι πετυχημένος στο επάγγελμά του και δεν εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή για το σπίτι του, πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί τις τύχες των πολιτών της Αιγιάλειας και να έχει μία πετυχημένη διακυβέρνηση; Αν την επομένη των εκλογών δεν έχει καμία δουλειά να γυρίσει, είναι απλά αποτυχημένος και (ευτυχώς) χαμένος των εκλογών.
2) Δεν θα ψηφίσω κάποιον καταδικασμένο που έχει εκτίσει ποινή ή εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον του. Ούτε κάποιον που χρωστάει ή έναν τζογαδόρο, μαφιόζο και απατεώνα. Αν βάλεις έναν άρπαγα και καταχραστή σε θέση εξουσίας απλά θα συνεχίσει τις κακές του συνήθειες με μεγαλύτερη ορμή.
3) Κάποιος πρώην αιρετός που στο παρελθόν με τις τακτικές του σε προηγούμενη Δημοτική Αρχή οδήγησε την πόλη του σε μαρασμό, κατέστρεψε την εικόνα της πόλης του, βόλεψε τους "άνομους" φίλους του εις βάρος άλλων και χρεοκόπησε τα ταμεία θα μαυριστεί κανονικά. Δεν δίνω δεύτερη ευκαιρία σε αποτυχημένους ή κληρονόμους αυτών. Ελπίδα για σωστή διακυβέρνηση και διαχείριση υπάρχει από κάποιον που αποδεδειγμένα έχει πετύχει στο παρελθόν. Γιατί η επιτυχία είναι συνήθεια, όπως δυστυχώς και η αποτυχία.
3) Υποψηφίοι που πλασάρονται με το ύφος 10 καρδιναλίων, κάνουν ακριβή ζωή και ζουν στη χλιδή θα μαυριστούν με έντονο μαύρο. Δε γουστάρω οποιονδήποτε έχει έπαρση, υπέρμετρη φιλοδοξία για αξιώματα και ακόμα χειρότερα όλους αυτούς των "τζακιών" ή της "ευγενικής" καταγωγής. Όλοι αυτοί πολύ απλά μας θεωρούν εξ'αρχής κατώτερους, σα πιόνια που μπορούν να κινούν και υπηρέτες τους στο σκοπό τους για περισσότερο πλουτισμό και δόξα. Δε θα τους κάνω τη χάρη. Αν κάποιος δεν αποδείξει ότι θα υπηρετεί και δεν θα υπηρετείται, δε πρόκειται να σταυρωθεί παρά μόνο σε ξύλο.
4) Όλοι οι άγνωστοι "γλύφτες" και απελπισμένοι που ενώ δε με ξέρουν έρχονται με ψεύτικο χαμόγελο και πλεύρισμα "κολλητού" να μου ζητήσουν να τους ψηφίσω. Σας γράφω εκεί χαμηλά όλους εσάς. Αν δε ξέρετε το όνομά μου...δε θα δω το δικό σας στο ψηφοδέλτιο.
5) Λιγούρηδες και γκομενιάρηδες που θα πουλούσαν και τη μάνα τους για μ... Λυπάμαι χάσατε. Δε θα σας ψηφίσω εγώ μήπως εσείς έχετε μία πιθανότητα να γαμ.... Αν ξέρω ότι όταν σας μιλά γυναίκα την κοιτάζετε στα βυζιά, σας τρέχουν τα σάλια και το εργαλείο σας έχει στουπώσει από την αφλογιστία μαντέψτε! θα παραμείνει έτσι και μετά τις εκλογές!Εκκολαπτόμενοι Ζαχόπουλοι ή πρώην φλομωμένοι στη χυλόπιτα θα απαξιωθούν.
Αυτά

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε της 26/10/10 6:02 μ.μ.:

Άρα για μαύρισμα σε όλους πας κι εσύ έ;

Ανώνυμος είπε...

Oxi apoxi!rixte ena leyko psifodeltio stin kalpi afou grapsete panw tou MAYRO...i apoxi pigainei yper tou prwtou!

Ανώνυμος είπε...

Αμάν με το κόλλημά σου στο Στάθη!Ξέχασες που έκανε τον πουρογκόμενο και γύρναγε με την δικαστικό και έκανε ρόμπα την αξιοπρεπή Αιγιώτισα γυναίκα του? Τόν μπέκρα αδελφό του τον κόπρα της ΕΒΟ που τον μοστράρει κάθε μέρα έξω απ΄ το εκλογικό κέντρο δεν τό βλέπεις? Τον υπόδικο για κλοπή του δημοτικού ταμείου μπατζανάκη του τον ξέχασες? Αυτόν προτείνεις για Δήμαρχο Αιγιάλειας? Έλεος πιά!

Ανώνυμος είπε...

Ναι έχεις ένα δίκιο. Με την αποχή ουσιαστικά ενδυναμώνεις τον πρώτο, ενώ με αυτό που προτείνεις πάει λευκό ή άκυρο, που είναι άλλο πράγμα.

Και με τα δύο ο σκοπός επιτυγχάνεται πάντως...θα φανεί ότι ο κόσμος έχει αγανακτίσει με τη συμπεριφορά των πεφωτισμένων μας...χαμένα κορμιά όλοι...

Δεν ξέρω φίλε...μπορεί να το ρίξω και λευκό ή άκυρο...αν και μάλλον για αποχή πάω...

Να ένα δίλημα:

Tι να ρίξω; Λευκό, Άκυρο ή καθόλου;

Και είναι σημαντικότερο πιστεύω από το δίλημα Καλογερόπουλος ή Στάθης ή λοιποί;

Ανώνυμος είπε...

Oσον αφορά στον Θεοδωρακόπουλο και στον αδελφό του , όλα είναι γνωστά όλα φαίνονται,διότι ζούμε σε μια μικρή πόλη όπου και αυτοί που θεωρείς φίλοι σου κάποτε μιλάνε για τις ενέργειες σου(δώρα,άνθη κλπ).Ας τα αξιολογήσουν αυτά οι Αιγιώτες.Ο μπατζανάκης του όμως ο Λάμπης είναι ένας έντιμος και αξιοπρεπέστατος άνθρωπος που η δικαιοσύνη θα δείξει κατά πόσον είναι ενοχος.Ας μη σπιλώνουμε και ας μη πετάμε λάσπη αναιτίως εναντίον όλων.Σημειωτέον ότι δεν είμαι με τον Θεοδωρακόπουλο.Επ ευκαιρία μέσω του μπλογκ θα ήθελα να τον ρωτήσω τον Λάμπη,μέχρι πότε θα ακολουθεί τον Στάθη σαυτές του τις πολιτικές ανωριμότητες και αστειότητες? Μήπως αντί να τον στηρίζει έπρεπε να τον νουθετεί γιατί η όλη του παρουσία στην κοινωνία του Αιγίου σε αντίθεση με πολλούς συνυποψηφίους του στον συνδυασμο είναι σώφρων.

Ανώνυμος είπε...

Ο γράφων σε πολλά με βρίσκει σύμφωνο, εξ όσων αναφέρει, αν και αυτά που αναφέρει, χρήζουν διασταυρώσης και τεκμηρίωσης για να ευσταθούν ακινδύνως.
Λίγο πολύ λοιπόν όλοι τα έχουμε ακούσει αυτά κι έχουμε τα σχετικά "ράμματα" για την "γούνα" του καθένα.
Το ζήτημα είναι αν αυτά τα "ράμματα", θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην απόφασή μας στις 7 του Νοεμβρίου ή πάλι θα προχωρήσουμε στην συνήθη οδό της αδιαφορίας, για την σημασία της ψήφου μας και θα ψηφίσουμε όποιον και ό,τι νά'ναι.
Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας, είναι οτι αυτές οι εκλογές, είτε το επιθυμούμε είτε όχι, έχουν και δημοψηφισματικό χαρακτήρα, εκτός του αμιγώς αυτοδιοικητικού, εκπεφρασμένο μάλιστα και δια στόματος του ιδίου του πρωθυπουργού.
Σήμερα καθαρότερα απο ποτέ, φαίνεται οτι το μνημόνιο, δεν είναι μονόδρομος και πληθαίνουν οι έγκυρες φωνές, που λένε οτι ακολουθήθηκε, μόνο και μόνο για να προστατευθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Στίς επερχόμενες λοιπόν εκλογές η ψήφος σε Καλογερόπουλο και Θεοδωρακόπουλο ξεκάθαρα επικυρώνει την μέχρι τώρα ακουλουθηθείσα κυβερνητική πολιτική του μνημονίου ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο την μεθοδολογία και την επικρατούσα καθεστωτική νοοτροπία που μας έφερε εδώ που μας έφερε,με δήμους χρεωμένους και άρχοντες βολεμένους.
Η ψήφος σε Τριανταφυλλόπουλο, είναι δείγμα αμνησίας τουλάχιστον, απλά γιατί δεν υποδηλώνει τίποτ'άλλο απο την επιβράβευση της πολιτικής της Ν.Δ. που μας οδήγησε στα μνημόνια και τα μνημόσυνα,μιάς κι ο συγκεκριμένος υποψήφιος κίνησε γή και ουρανό, για να λάβει το κομματικό χρίσμα ενω όσο περνάει ο καιρός ,τείνει να το υποβαθμίζει, αντιλαμβανόμενος αργά οτι μάλλον σαν βαρίδι λειτουργεί παρά σαν προσόν, δείγμα κι αυτό της πολιτικής του ευθικρισίας.
Η ψήφος σε Λυριντζή,θ'άξιζε αν μας είχε πείσει με στοιχεία και αλήθεια για το πόσο ευθύνεται ή όχι κι ο ίδιος για την οικονομική κατάντια του δήμου Αιγίου σήμερα με το τέλος της θητείας μιας αποτυχημένης κατά γενική ομολογία δημοτικής αρχής της οποίας υπήρξε σημαίνον στέλεχος και αντιδήμαρχος.Καμμιά πειστικά σοβαρή απάντηση δεν δόθηκε τουλάχιστον ως σήμερα πέρα από κάποιες αοριστολογίες,εξορκισμούς και "διαρρήξεις ιματίων" που μόνο για εφέ των εντυπώσεων λειτουργούν.
Η ψήφος σε Παπακωνσταντινόπουλο τουλάχιστον δεν αφήνει την εντύπωση του λάθους σ'αυτή τη δεδομένη στιγμή.Γιατί δεν είναι το θέμα αν ψηφίζουμε ΚΚΕ ή όχι αλλά αν είμαστε διατεθειμένοι ή όχι να βάλουμε και την υπογραφή μας σε σκληρότερα φοροεισπρακτικά μέτρα και αν θα επιτρέψουμε στο ίδιο χρεωκοπημένο συνάφι πολιτικάντηδων να διαχειρίζεται την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής,διαιωνίζοντας υποσχέσεις που δεν πραγματοποιούνται ποτέ.
Σ'αυτές τις οι εκλογές ας κάνουμε την ψήφο μας πέτρα κι ας σπάσουμε τη βρώμικη βιτρίνα της εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας, είναι οτι αυτές οι εκλογές, είτε το επιθυμούμε είτε όχι, έχουν και δημοψηφισματικό χαρακτήρα, εκτός του αμιγώς αυτοδιοικητικού, εκπεφρασμένο μάλιστα και δια στόματος του ιδίου του πρωθυπουργού.
Σήμερα καθαρότερα απο ποτέ, φαίνεται οτι το μνημόνιο, δεν είναι μονόδρομος και πληθαίνουν οι έγκυρες φωνές, που λένε οτι ακολουθήθηκε, μόνο και μόνο για να προστατευθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Στίς επερχόμενες λοιπόν εκλογές η ψήφος σε Καλογερόπουλο και Θεοδωρακόπουλο ξεκάθαρα επικυρώνει την μέχρι τώρα ακουλουθηθείσα κυβερνητική πολιτική του μνημονίου ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο την μεθοδολογία και την επικρατούσα καθεστωτική νοοτροπία που μας έφερε εδώ που μας έφερε,με δήμους χρεωμένους και άρχοντες βολεμένους.
Η ψήφος σε Τριανταφυλλόπουλο, είναι δείγμα αμνησίας τουλάχιστον, απλά γιατί δεν υποδηλώνει τίποτ'άλλο απο την επιβράβευση της πολιτικής της Ν.Δ. που μας οδήγησε στα μνημόνια και τα μνημόσυνα,μιάς κι ο συγκεκριμένος υποψήφιος κίνησε γή και ουρανό, για να λάβει το κομματικό χρίσμα ενω όσο περνάει ο καιρός ,τείνει να το υποβαθμίζει, αντιλαμβανόμενος αργά οτι μάλλον σαν βαρίδι λειτουργεί παρά σαν προσόν, δείγμα κι αυτό της πολιτικής του ευθικρισίας.
Η ψήφος σε Λυριντζή,θ'άξιζε αν μας είχε πείσει με στοιχεία και αλήθεια για το πόσο ευθύνεται ή όχι κι ο ίδιος για την οικονομική κατάντια του δήμου Αιγίου σήμερα με το τέλος της θητείας μιας αποτυχημένης κατά γενική ομολογία δημοτικής αρχής της οποίας υπήρξε σημαίνον στέλεχος και αντιδήμαρχος.Καμμιά πειστικά σοβαρή απάντηση δεν δόθηκε τουλάχιστον ως σήμερα πέρα από κάποιες αοριστολογίες,εξορκισμούς και "διαρρήξεις ιματίων" που μόνο για εφέ των εντυπώσεων λειτουργούν.
Η ψήφος σε Παπακωνσταντινόπουλο τουλάχιστον δεν αφήνει την εντύπωση του λάθους σ'αυτή τη δεδομένη στιγμή.Γιατί δεν είναι το θέμα αν ψηφίζουμε ΚΚΕ ή όχι αλλά αν είμαστε διατεθειμένοι ή όχι να βάλουμε και την υπογραφή μας σε σκληρότερα φοροεισπρακτικά μέτρα και αν θα επιτρέψουμε στο ίδιο χρεωκοπημένο συνάφι πολιτικάντηδων να διαχειρίζεται την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής,διαιωνίζοντας υποσχέσεις που δεν πραγματοποιούνται ποτέ.
Σ'αυτές τις οι εκλογές ας κάνουμε την ψήφο μας πέτρα κι ας σπάσουμε τη βρώμικη βιτρίνα της εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Στίς επερχόμενες εκλογές η ψήφος σε Καλογερόπουλο και Θεοδωρακόπουλο ξεκάθαρα επικυρώνει την μέχρι τώρα ακουλουθηθείσα κυβερνητική πολιτική του μνημονίου ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο την μεθοδολογία και την επικρατούσα καθεστωτική νοοτροπία που μας έφερε εδώ που μας έφερε,με δήμους χρεωμένους και άρχοντες βολεμένους.
Η ψήφος σε Τριανταφυλλόπουλο, είναι δείγμα αμνησίας τουλάχιστον, απλά γιατί δεν υποδηλώνει τίποτ'άλλο απο την επιβράβευση της πολιτικής της Ν.Δ. που μας οδήγησε στα μνημόνια και τα μνημόσυνα,μιάς κι ο συγκεκριμένος υποψήφιος κίνησε γή και ουρανό, για να λάβει το κομματικό χρίσμα ενω όσο περνάει ο καιρός ,τείνει να το υποβαθμίζει, αντιλαμβανόμενος αργά οτι μάλλον σαν βαρίδι λειτουργεί παρά σαν προσόν, δείγμα κι αυτό της πολιτικής του ευθικρισίας.
Η ψήφος σε Λυριντζή,θ'άξιζε αν μας είχε πείσει με στοιχεία και αλήθεια για το πόσο ευθύνεται ή όχι κι ο ίδιος για την οικονομική κατάντια του δήμου Αιγίου σήμερα με το τέλος της θητείας μιας αποτυχημένης κατά γενική ομολογία δημοτικής αρχής της οποίας υπήρξε σημαίνον στέλεχος και αντιδήμαρχος.Καμμιά πειστικά σοβαρή απάντηση δεν δόθηκε τουλάχιστον ως σήμερα πέρα από κάποιες αοριστολογίες,εξορκισμούς και "διαρρήξεις ιματίων" που μόνο για εφέ των εντυπώσεων λειτουργούν.
Η ψήφος σε Παπακωνσταντινόπουλο τουλάχιστον δεν αφήνει την εντύπωση του λάθους σ'αυτή τη δεδομένη στιγμή.Γιατί δεν είναι το θέμα αν ψηφίζουμε ΚΚΕ ή όχι αλλά αν είμαστε διατεθειμένοι ή όχι να βάλουμε και την υπογραφή μας σε σκληρότερα φοροεισπρακτικά μέτρα και αν θα επιτρέψουμε στο ίδιο χρεωκοπημένο συνάφι πολιτικάντηδων να διαχειρίζεται την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής,διαιωνίζοντας υποσχέσεις που δεν πραγματοποιούνται ποτέ.
Σ'αυτές τις οι εκλογές ας κάνουμε την ψήφο μας πέτρα κι ας σπάσουμε τη βρώμικη βιτρίνα της εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Με όλη αυτή τη συζήτηση είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Ελλάδα έχει έλλειψη Δημοκρατίας. Γιατί όλη η συζήτηση γίνεται για Δημάρχους και πουθενά δεν γίνεται μια νύξη για δημοτικούς συμβούλους. Με άλλα λόγια η δημοκρατική διαδικασία εντός ενός Δημοτικού Συμβουλίου ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ. Όλοι έχουν ως δεδομένο - και το χειρότερο: ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ - ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι αν όχι μαριονέτες, τουλάχιστον διακοσμητικά στοιχεία και ότι ο κάθε Δήμαρχος αποφασίζει για όλους και για όλα. Το πρόβλημα λοιπόν είναι πιο βαθύ και γι' αυτό δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση να αλλάξουν τα πράγματα. Από τη στιγμή που θεωρούμε τους δημοτικούς συμβούλους άβουλα όντα, τότε βάζουμε οποιονδήποτε μέσα χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε. Βάζουμε σταυρό στον πρώτο τυχόντα, αρκεί να κατεβαίνει με τον δήμαρχο που "γουστάρουμε", όχι απαραίτητα τον κατάλληλο. Έτσι μετά αναρωτιόμαστε πως βγήκε το α ή το β λαμόγιο. Γιατί αν όντως όλοι τους είναι λαμόγια, όπως αφήνει το κείμενο να εννοηθεί, τότε το λογικό θα ήταν να ψάχνουμε ανάμεσα στους συμβούλους να βρούμε ποιοί έχουν δώσει δείγματα ότι μπορούν τουλάχιστον να ασκήσουν κριτική στον υποψήφιο Δήμαρχο με τον οποίο κατεβαίνουν. Το λογικό θα ήταν να βρούμε υποψηφιότητες οι οποίες να έχουν παρελθόν στο να επεμβαίνουν. Υπάρχουν τέτοιες υποψηφιότητες. Σε όλους. Αντί λοιπόν να κλαίμε για τους υποψήφιους Δημάρχους, ας βάλουμε μέσα με την ψήφος μας ανθρώπους που να μπορούν να τους πάνε κόντρα. Το ξαναλέω: υπάρχουν. Και το κυριότερο: τους ξέρουμε όλοι. Απλά δεν μας ενδιαφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Ολο το Αιγιο συμφωνει πως ο νευρολογος ειναι ο σοβαροτερος υποψηφιος. Συμφωνω και επαυξανω, και μαλιστα θα τον ψηφισω κιολας. Οι καθαροι ανθρωποι φαινονται με μια ματια, ελα ομως που δεν βγαινουν δημαρχοι. Και ξερετε γιατι? Γιατι η κοινωνια μας στην πλειοψηφια δεν ειναι καθαρη, και για δημαρχο θελουμε αυτον που θα ικανοποιησει τη λαμογια μας. Πολλοι θα πουν, τι μας λεει τωρα το κομμουνι. Οχι ρε παιδια δεν ειμαι,ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ειμαι.
ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ.

JOHNY