28.10.10

Χωρίς Φιλαρμονική έγινε η σημερινή παρέλαση στο Αίγιο


Συνεχίζεται ο πολιτιστικός μαρασμός της πόλης


Μάταια περίμενε ο κόσμος να εμφανιστεί και να δώσει ρυθμό στην σημερινή παρέλαση του Δήμου Αιγίου η Φιλαρμονική της πόλης. Αιτία…οι αντικειμενικές δυσκολίες του σωματείου και η μη χρηματοδότηση από το Δήμο με τα προβλεπόμενα κονδύλια. Όπως ανέφερε στα «Νέα της Αιγιάλειας» ο μαέστρος και πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Αιγίου, Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, δεν είναι δυνατόν να συντηρηθεί το σωματείο χωρίς οικονομική στήριξη από το Δήμο, τα έξοδα της είναι δυσβάσταχτα ενώ στέλνει μήνυμα προς τη δημοτική αρχή ότι αν δεν αντιμετωπιστεί όπως πρέπει και της αξίζει, η Φιλαρμονική θα απέχει από κάθε είδους δραστηριότητα.


«Η Φιλαρμονική Αιγίου αντιμετωπίζει αντικειμενικές δυσκολίες. Έχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Δεν έχουμε ενισχυθεί καθόλου το 2010 από το Δήμο, δεν έχουμε πάρει από πουθενά κάποια επιχορήγηση, ούτε καν τα προβλεπόμενα. Μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, λόγω κρίσης. Παράλληλα και η Χορωδία Αιγίου έχει να πάρει χρήματα από το 2008! Τα έξοδα είναι πάρα πολλά, τα μουσικά όργανα θέλουν συντήρηση και χρειάζεται να αγοραστούν και κάποια άλλα καινούργια που μας λείπουν. Αν δεν ενισχυθεί η Φιλαρμονική εμείς θα απέχουμε από κάθε είδους δραστηριότητα».


Να επισημάνουμε ότι τόσο η Φιλαρμονική όσο και η Χορωδία Αιγίου, αποτελούν δύο καταξιωμένα πολιτιστικά σωματεία της πόλης, με εκατοντάδες εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων και πλήθος εντυπωσιακών κριτικών. Δυστυχώς μετά το πρωτοφανές γεγονός να μην μπορεί να λειτουργήσει ο δημοτικός κινηματογράφος λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών(ΝΑΙ το Αίγιο δεν έχει φέτος κινηματογράφο!), ο πολιτιστικός μαρασμός φαίνεται ότι δεν έχει τέλος!

ΣΧΟΛΙΟ AIGIO.ORG 

ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΙΓΙΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ..ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΦΗ ΘΩΔΗ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ" ΜΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 200.000 ΕΥΡΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ρώτησα στίς προηγούμενες εκλογές ηλικιωμένο συμπολίτη μας γιατί στην πρόθεση ψήφου είχε βάλει τον Καραφωτιά αυτός μου απάντησε "γιατί είναι καλός άνθρωπος".
"Καλός άνθρωπος μπορεί να είναι,καλός δήμαρχος θα είναι;"του ανταπάντησα εγώ και αυτός μούγκα,δεν μου είπε τίποτα.
Και βέβαια το "Καραφωτιάς,καλός άνθρωπος" δεν επιβεβαιώθηκε κι απο το καλός δήμαρχος,με όλους όσους τον επικρότησαν και τον ανέδειξαν να παίρνουν αποστάσεις τώρα που φάνηκε το μεγαλείο του συνοθυλεύματος Καραφωτιά που διοίκησε επί μια τετρετία τον δήμο με τόση αποτυχία.Να τούς χαιρόμαστε και να τους επιβραβεύσουμε κιόλας με την ψήφο μας μιας και πλείστοι εξ αυτών είναι κι υποψήφιοι σε άλλα συνοθυλεύματα έτοιμα για το γιουρούσι της εξουσίας.Εύγε κυρίες και κύριοι που μας καταντήσατε...ΑΙΓΙΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ma ti mporwi na pei kapoios? i katantia mas den exei telos

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ένας καλός άνθρωπος μπορεί να γίνει κακός δήμαρχος.... Ένας κακός άνθρωπος μπορεί να γίνει καλός δήμαρχος;