4.10.10

ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Αναφέρει ο κ. Βαρδακης σε δημοσίευμα στο πορταλ thebest.gr:


«Η συνεργασία Δήμου και επαγγελματιών της Συμπολιτείας υπήρξε άψογη. Απόδειξη είναι η κατακόρυφη άνοδος σε όλες τις παραλίες του δήμου και η μεγάλη επισκεψιμότητα κυρίως από την έδρα του νέου δήμου, το Αίγιο. Ακόμα κι αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για την συνεργασία Δήμου – επαγγελματιών, όλα αυτά τα χρόνια επισκέπτονται τις παραλίες της Συμπολιτείας για διασκέδαση, ψυχαγωγία ή έναν απλό περίπατο στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον που διαθέτει σήμερα ο δήμος. Το παράδειγμα του δήμου Συμπολιτείας θα πρέπει να είναι η πυξίδα μας για το Αίγιο και κυρίως για την παραλία του. Όπως έγινε η Συμπολιτεία πόλος έλξης επισκεπτών απ’ όλα τα μέρη, έτσι και η παραλία του Αιγίου θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και να βρει την θέση που της αξίζει στην ισόρροπη ανάπτυξη του ενιαίου δήμου Αιγιάλειας. Η εγγύηση για να το πετύχουμε αυτό είναι η σιγουριά, η ικανότητα και η εργατικότητα που εμπνέει ο καταξιωμένος δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος και η παράταξη «Αυτοδιοικητική Δράση Αιγιάλειας».

Προφανώς κ. Βαρδακη έχετε μπερδέψει τα παραδείγματα.. Κακό παράδειγμα άναρχης και επιβαρυντικής ανάπτυξης για το περιβάλλον και τους κατοίκους αποτελεί η παραλία της Αβυθου στην οποία δραστηριοποιείστε.  

Είναι πασίγνωστο ότι το 90% των καταστημάτων της Αβυθου είναι αυθαίρετα κατά ένα μεγάλο μέρος και παρανόμως οι επιχειρηματίες μισθώνουν από τον δήμο τον αιγιαλό προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων. 

Ειδικά στην αριστερή μεριά της Αβυθου όπου βρίσκετε και η επιχείρηση του κ. Βαρδακη οποιαδήποτε ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων στον αιγιαλό απαγορευεται αφού το εύρος του είναι κατά πολύ μικρότερο των έξι μέτρων που προβλέπει ο νόμος.

Οπότε ίσως είναι καιρός να παραδειγματιστείτε εσείς και ο αρχηγός της παράταξής σας από το παράδειγμα της παραλίας του Αιγίου όπου όλες οι αυθαίρετες κατασκευές αποξηλωθηκαν και επήλθε ισορροπία.

Εσείς λοιπόν είστε που πρέπει να ακολουθήσετε το παράδειγμα της παραλίας Αιγίου απελευθερώνοντας και παραδίδοντας τον αιγιαλό στους πολίτες και αποξηλωνοντας τις αυθαίρετες κατασκευές και επεκτάσεις.

Aigio.org

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε sleeper..
Διαφωνώ κάθετα μαζί σου, παρ΄ότι γνωρίζεις καλά το Νόμο.
Και για να μην παρεξηγηθώ, σε κάποιες άλλες δημοσιεύσεις συμφωνώ μαζί σου.
Θα αντιπαρατεθώ ενα προς ένα.
"Είναι πασίγνωστο ότι το 90% των καταστημάτων της Αβυθου είναι αυθαίρετα κατά ένα μεγάλο μέρος και παρανόμως οι επιχειρηματίες μισθώνουν από τον δήμο τον αιγιαλό προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων."
αυτό αφορά την ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ξέρεις, αυτήν με τα πανάκριβα αυτοκίνητα, όπου βλέπω πολύ γαργάρα να κάνει το αγαπημένο μου blogg και οι εν αυτό μόνιμοι γράφοντες. Αν υπάρχουν στοιχεία, στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ αύριο πρωι!
Πως εξάγεις -λίγο δημαγωγικά, όρα:πασίγνωστο, τι τέλεια λέξη!!- το συμπέρασμα ότι παρανόμως μισθώνουν...επειδή έχουν ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ παραβάσεις??!! -κατ΄εσέ??!!-

Ανώνυμος είπε...

..συνέχεια..
Στην επόμενη παράγραφο έπρεπε να το εξάγεις, όπου όμως... δεν γίνεται ΟΥΤΕ εκεί..
"Ειδικά στην αριστερή μεριά της Αβυθου όπου βρίσκετε και η επιχείρηση του κ. Βαρδακη οποιαδήποτε ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων στον αιγιαλό απαγορευεται αφού το εύρος του είναι κατά πολύ μικρότερο των έξι μέτρων που προβλέπει ο νόμος."
Σωστά κάνεις link στην εγκύκλιο των κ.κ. ΝΑΚΟΥ και ΜΠΕΖΑ, υφυπουργών της θαυμάσιας και καταρτισμένης κυβέρνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - με ΣΑΜΑΡΑ υπουργό, όπου..δεν ξέρανε μωρε... άλλοι φταίνε... Αναγράφεις λοιπόν για τα έξι μέτρα. ΑΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ της κεντρικής διοίκησης δεν γνώριζαν και νομοθετούσαν, φταίει ο κάθε Δήμαρχος??! Πράγματι, κάποιες μέρες ΔΕΝ είναι έξι μέτρα, λόγω κύματος, Μαίστρου, φάσεων της Σελήνης και του ανάδρομου Ερμή. ΚΑΠΟΙΕΣ άλλες είναι Αρκετα μεγαλύτερο των έξι μέτρων. Πασίγνωστο. Τί κάνεις εκεί? ερμηνεύεις νόμο μονόπλευρα?? και ο καταστηματάρχης μπορεί - και είναι δημοκρατικό, να πράξει ομοίως... και να πει: γιατί δεν μου νοικιάζετε τον χώρο ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ τις ΜΙΣΕΣ μέρες του μήνα που το φεγγαρι είναι στη χάση του...
- άρα: διαφυγόντα -

Ανώνυμος είπε...

...συνέχεια..
Και last - but not least - "Οπότε ίσως είναι καιρός να παραδειγματιστείτε εσείς και ο αρχηγός της παράταξής σας από το παράδειγμα της παραλίας του Αιγίου όπου όλες οι αυθαίρετες κατασκευές αποξηλωθηκαν και επήλθε ισορροπία.

Εσείς λοιπόν είστε που πρέπει να ακολουθήσετε το παράδειγμα της παραλίας Αιγίου απελευθερώνοντας και παραδίδοντας τον αιγιαλό στους πολίτες και αποξηλωνοντας τις αυθαίρετες κατασκευές και επεκτάσεις."
Ενώ συμφώνησα το καλοκαίρι, μαζί σου, ότι καλά έκαναν και αποξήλωσαν τις κατασκευές - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΙΑ ΙΔΙΩΤΗ - ο οποίος το έκανε βέβαια, και θεμιτά, για λόγους δικού του συμφέροντος - διαφώνησα και ΔΙΑΦΩΝΩ με το τακτ(!) που η πράξη έγινε. Πολύς κόσμος - φτωχός κόσμος - έμεινε ταπί...
Άσχετα από αυτό, η παραλία ΑΙΓΙΟΥ δεν είναι αιγιαλός, ανήκει στο Λιμενικό ταμείο, αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με, και μισθώνεται όμοια αλλά με διαφορετική διαδικασία. δεν είναι βέβαια αυτό το πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

...συνέχεια..
Το τελευταίο: παράδειγμα το ΑΙΓΙΟ(??!!) και οι εν αυτό δημοτικοί σύμβουλοι, πως το εξάγεις αυτό??, εκτός και είσαι τυφλός!! ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΜΟΝΙΜΕΣ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΚΥΒΟΛΙΘΟ ΒΛΕΠΕΙΣ??!!! ΟΥΤΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΜΠΡΕΛΕΣ???!!! ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΙΓΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ??!! Υπάρχει μελέτη? εγκεκριμένη? και αυτήν εφάρμοσαν??
Σε θέλω αντικειμενικό, δε λεω ότι ο Καλογερόπουλος είναι ο καλύτερος, ο μοναδικός, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ -καλοί είναι και ελόγου τους-
Κρίνε την τωρινή Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση του Δήμου Αιγίου, όπου όλοι ενωμένοι - σε μία παραταξη(!!) - κλείνουν τα μάτια ΠΑΛΙ σε ΟΦΛΑΜΟΦΑΝΕΙΣ παρανομίες, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ φίλε μου(δοσοληψία ή ασχετοσύνη, το ίδιο μου κάνει) ΚΑΙ ΕΣΥ για τις οποίες κάποτε φώναζες.. θέλω και τώρα να σε δώ να τα καταγγέλεις... αναμενω και ευχαριστώ για την φιλοξενία.
(έστειλα 4 μηνύματα, αν μπορείς βάλε τα μαζί)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ιδιοκτήτες του Aigio.org,
Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Πάλι υποστηρίζετε ότι μετά την κατεδάφιση ο κοινόχρηστος χώρος απελευθερώθηκε και παραδόθηκε στους πολίτες. Δεν βλέπετε ότι ξαναγέμισε τσιμέντα, κυβολιθάκια, ομπρέλες, τραπέζια, καθίσματα, φωτιστικά, ηχεία, τηλεοράσεις κλπ και όμως εσείς σιωπάτε. Ούτε μια αναφορά για την καταπάτηση του κοινόχρηστου χώρου και την απόδοσή του πάλι μέσα σε δυο μήνες στις ορέξεις των καταστηματαρχών.
Στις 04/05/10 με θέμα «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ» γράφατε:
«Όταν η ίδια η τεχνική υπηρεσία του δήμου Αιγίου απορρίπτει την εκπόνηση μιας τέτοιας μελέτης βασιζόμενη στο γεγονός ότι η νομοθεσία απαγορεύει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοινόχρηστους χώρους οι οποίοι είναι χώροι πρασίνου»

Ανώνυμος είπε...

Τα έχουμε χαμένα και ειδικά όσο εσείς δεν μιλάτε. Τελικά τι προβλέπει ο νόμος για τους κοινόχρηστους χώρους; Δυο περιπτώσεις υπάρχουν:
1) Ή ότι όλα αυτά που γίνονται σήμερα είναι νόμιμα (άρα και τα προηγούμενα), αφού δεν άλλαξε τίποτα λειτουργικά ούτε και αισθητικά (Η τέντα του Rosa Negra ήταν πολύ καλύτερη από τις παλιοομπρέλες που υπάρχουν τώρα). Άρα κακώς έγινε τόση φασαρία, τόσα πρόστιμα και ξοδεύτηκαν τόσα λεφτά για να γίνει κάτι χειρότερο. (Η σημερινή κατάσταση μου θυμίζει λίγο την πλατεία του χωριού μου). Οπότε έχετε αποτύχει σαν blog καταγγελιών και έχετε την ευθύνη ότι παρασύρατε την πόλη σε μια ολέθρια ενέργεια και πρέπει να ζητήσετε ταπεινά συγγνώμη και να πάτε σπίτια σας.
2) Ή ότι όλα αυτά εξακολουθούν να είναι παράνομα και εσείς σιωπάτε. Γιατί όμως; Ποιον καλύπτετε; Για ποιον λόγο σταματήσατε να γράφετε; Μήπως τα συμφέροντα που υποστηρίζετε και που σας υποκινούν σταμάτησαν να ενοχλούνται από την παρούσα κατάσταση; Θα τρελαθούμε εντελώς! Πρέπει να βγείτε και να μας πείτε κάτι, γιατί εμείς που υποστηρίζαμε αυτό που εσείς μας πείσατε ότι είναι το σωστό, κινδυνεύουμε να φάμε ξύλο από τον κόσμο που αντιπαρατεθήκαμε…!

Sleeper είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Όταν γράφουμε ότι

"Είναι πασίγνωστο ότι το 90% των καταστημάτων της Αβυθου είναι αυθαίρετα κατά ένα μεγάλο μέρος και παρανόμως οι επιχειρηματίες μισθώνουν από τον δήμο τον αιγιαλό προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων."

εννοούμε ότι είναι παράνομο να μισθώνουν οι επιχειρηματίες από τον δήμο αιγιαλό λόγω του ότι αυτός έχει μικρότερο πλάτος από έξι μέτρα και όχι επειδή τα καταστήματα έχουν τις όποιες πολεοδομικές παραβάσεις.

Ίσως η διατύπωση να μην ήταν σωστή εάν και κάποιος διαβάσει ολόκληρο το κείμενο πιστεύουμε ότι βγάζει το σωστό συμπέρασμα.

Σχετικά με το εύρος του αιγιαλού θεωρούμε ότι ο αιγιαλός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τουλάχιστον, όπου υπάρχει και ενδιαφέρον για ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων, είναι κατά πολύ μικρότερος των έξι μέτρων εάν λάβει κανείς υπόψιν του ότι αυτός ξεκινά από εκεί που τελειώνει ο δρόμος.

Παραλειπεις να αναφερθείς στις παρατηρήσεις σου στο γεγονός ότι κάποιοι επιχειρηματίες έχουν ρίξει και μπετά.

Σχετικά με την παραλια Αιγίου τώρα..

Δεν γνωρίζουμε τις θέσεις σας γύρω από το θέμα μιας και γράφετε ως ανώνυμος μη κατανοώντας ότι η χρήση ψευδωνύμου διευκολύνει κατά πολύ τον διάλογο.

Το κομμάτι της παραλίας από την διασταύρωση της Μιχαλοπούλου με Ζ. Πηγής έως τη διασταύρωση της Ζ. Πηγής με την οδό που οδηγεί στην Αλυκή και με εξαίρεση την πλατεία Τουριστικού ανήκει στον δήμο Αιγίου και είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου. Σχετικό διάγραμμα θα βρείτε εδώ.

Στη δικαιοδοσία του λιμενικού ταμείου ανήκει το Τουριστικό και ο Φάρος.

Από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε ότι οι αυθαίρετες κατασκευές έπρεπε να κατεδαφιστούν και οι κοινόχρηστοι χώροι να παραδοθούν στους πολίτες όχι σαν οικόπεδα αλλά σαν ήπιας μορφής και εκμετάλλευσης χώροι (χαλίκι, ομπρέλες κλπ) έως ότου υλοποιηθεί μια συνολική μελέτη για τον συγκεκριμένο χώρο.

Υλοποιήθηκε εν μέρει αφού οι κατεδαφίσεις πραγματοποιήθηκαν αλλά με την πολιτική προστασία του επίορκου αντιδημάρχου Γουσα οι επιχειρηματίες έβαλαν τις βάσεις για νέες αυθαιρεσίες (σταθερές ομπρέλες, κυβόλιθους, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, μεταλλικές κατασκευές κλπ.). Η νέα κατάσταση σαφώς και δεν είναι 100% νόμιμη. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θυμίζει το προηγούμενο χάλι μιας και ένα σημαντικότατο ποσοστό του θαλάσσιου μετώπου απελευθερώθηκε. Σχετικό άρθρο μπορείς να βρεις εδώ.

Είναι άδικο λοιπόν να μας κατηγορείτε ως υποκινουμενους από συμφέροντα μιας και έχουμε ήδη αναφερθεί στο ζήτημα σε ανύποπτο χρόνο. Σας πληροφορούμε επίσης ότι αναμένουμε με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον την νέα μελέτη ώστε να τοποθετηθούμε.