6.11.10

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αύριο αλλά και την επόμενη Κυριακή οι πολίτες αναμένεται να δώσουν την ετυμηγορία τους. 

Ο αυριανός δήμαρχος Αιγιαλείας σαν ελάχιστο δείγμα πολιτικής αξιοπιστίας και πολιτικού σεβασμού απέναντι σε όλους τους Αιγιαλεις οφείλει να παραγγείλει και να διενεργήσει (από τις αρμόδιες υπηρεσίες) εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο σε όλους τους δήμους. Είναι προαπαιτούμενο μια τέτοια ενέργεια για όποιον ευαγγελίζεται την όποια οικονομική ανάπτυξη η οποία είναι δυνατόν να συντελεσθεί υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.

Η αρχή μιας νέας αναπτυξιακής πορείας πρέπει να βασιστεί σε υγιή και σαφή οικονομικά δεδομένα.

Η όποια υγιής ανάπτυξη του νέου δήμου μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσω μιας ολοκληρωτικής κάθαρσης προσώπων και κυρίως αντιλήψεων.

Πέρα από αυτό όμως όλοι οι Αιγιαλεις πρέπει επιτέλους να μάθουν ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της πολιτικής ελλειμμάτων. Ελλειμμάτων πάνω στα οποία οικοδομήθηκαν προσωπικές περιουσίες, πολιτικές επαγγελματικές πορείες αλλά και πραγματοποίηση κομματικών επιδιώξεων.

Οι υπεύθυνοι του υπερδανεισμου για κατασκευή υπερτιμολογημενων έργων, διαχείρισης των απορριμάτων με αδιαφανείς διαδικασίες, επιβάρυνσης  του δήμου με υπέρογκα πολεοδομικά πρόστιμα, των αδιαφανών δημοσίων σχέσεων, των υπερτιμολογημενων πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και των εκατοντάδων απευθείας αναθέσεων πρέπει κάποια στιγμή να αποκαλυφθούν και εφόσον προκύπτουν ποινικές και αστικές ευθύνες να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη αλλά και στο περιθώριο της πολιτικής ζωής του τόπου.

Οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης και συμψηφισμού από τον αυριανό δήμαρχο τέτοιων φαινομένων θα μας βρει απέναντι του.

Γι'αυτό τον λόγο οι Αιγιαλεις πρέπει να στείλουν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ανθρώπους με διάφανη επαγγελματική πορεία και ξεκάθαρες πηγές εισοδήματος. Μόνο τέτοιοι άνθρωποι είναι ικανοί να ελέγξουν και να αντιπαραραταχθουν σε δημάρχους και πολιτικές συγκάλυψης.

Καλή ψήφο ευχόμαστε σε όλους τους Αιγιαλεις.

Aigio.org

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα φίλε ου είναι ότι οι ίδιοι και οι ίδιοι κυβερνανε εδώ και καιρό και είναι και οι ίδιοι που τα έχουν φάει ....είναι δυνατόν να κάνουν εξεταστική για τον εαυτό τους ποτέ .... είναι δυνατόν να κατηγορήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό ...... είναι δυνατόν να πει ο καλογερόπουλος ότι έκανε κακοδιαχείρηση στο δημαρχείο ..... είναι ποτέ δυνατόν να πει ο ρουσόπουλος ότι έφαγε λεφτά από το βατοπέδι .....καλα θα ήταν αλλά δεν μου φαίνεται πολύ εφικτό .....για αυτό τον λόγο ας τουσ μαυρίσουμε προκαταβολικά γιατί αυτοί για ακόμα μια φορά θα κάνουν την δουλεία τους
δηλαδή θα βγούν δήμαρχοι θα πάνε το αίγιο 10 χρόνια πίσω θα φάνε και θα πλουτήσουν και εμέις θα συζητάμε πάλι μετά από 4 χρόνια τα ίδια και θα ψαχνουμε να βρούμε κανένα καλό άνθρωπο να μασ κυβερνήσει και να είναι νόμιμος ....... για αυτό επειδή το έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό ασ φύγουμε μόνοι μας από την αίθουσα του θεάτρου πριν κάνουμε εμετό.........

style drummatic είπε...

Eυχής έργον θα ήταν αυτό που ευαγγελίζεται ο συγραφέας του άρθρου,δυστυχώς όμως η ακεραιότητα του χαρακτήρα,η τιμιότητα,η υπευθυνότητα και η μετροέπεια δεν θεωρούνται προσόντα για τους ασχολούμενους με τα κοινά.Η θεώρηση δε αυτή προέρχεται απο τους ίδιους τους ψηφοφόρους,που μπορεί να διαμαρτύρονται και να φωνασκούν για την έλλειψη αυτών των γνωρισμάτων απο τους υποψηφίους, τους ψηφίζουν όμως, επικυρώνοντας μ'αυτον τον τρόπο την αήθη ηθική τους.
Η αλλαγή λοιπόν πρέπει να επισυμβεί, στον καθένα απο εμάς πρώτα απ'όλα,αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα κι υπευθυνότητα σαν πολίτες, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας(να τα μάθουμε βρε αδελφέ γιατί πολλοί απο εμάς εχουν και πλήρη άγνοια)και μετά να ζητήσουμε ν'αλλάξει ο καθρέπτης, που απεικονίζει το είδωλό μας, δηλ.η πολιτική και οι πολιτικοί.