22.12.10

Χιονισμένη Καλαβρυτινή ιστοριούλα Νο 2

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο Θύμιος. Τσιγκούνης, μηχανικός, κοντός  και Παναθηναϊκός. Μέτραγε τις δραχμές και τις δεκάρες  Γινόταν κολλιτσίδα  σε φίλους και γνωστούς για να τον κεράσουν, μήπως και γλυτώσει τα λεφτά του. Κι ο Θύμιος  μεγάλωνε και μεγάλωνε -  δεν ψήλωνε - ώσπου πήρε σύνταξη κι ήρθε στο χωριό του, ‘καταξιωμένος’ πια, για να διώξει νέους ανθρώπους από τη δουλειά τους και να πάρει τη θέση τους. Α του δώσανε και εξουσία, που ποτέ δεν είχε μέχρι τη συνταξιοδότησή του. 

Άρχισε λοιπόν ο Θύμιος να ‘οργανώνει’ το χιονοδρομικό με αέρα ‘ανανέωσης’. Πιλοτάρει τα ίδια αυτοκίνητα που είχαν τα φαντάσματα, χρησιμοποιεί τους ίδιους συνεργάτες των φαντασμάτων, πληρώνει τα ίδια λεφτά στα συμβόλαιά τους, ‘διευκολύνει ‘ τις πληρωμές σε συνεργάτες-φιλαράκια του, κάνει ιστιοπλοΐα με το κόκκινο κασκέτο, ανακοινώνει ‘πρωτοποριακές’ υπηρεσίες, σπαταλά χιλιάδες ευρώ σε αυστριακούς και γκαρσονιέρες, σε δημοσιογράφους και γκαρσονιέρες και για είναι ‘σίγουρος’ για την ασφαλή λειτουργία του χιονοδρομικού δίνει σε πιτσιρίκια που γκομενίζουν, ερωμένες και αγράμματους φίλους θέσεις κλειδιά . 

Ο πατρώνος  Κοκκότης  βέβαια χαμογελά και του κάνει το τραπέζι σε απομακρυσμένες ψησταριές. Τα σχέδια του Πατριάρχη πάνε μια χαρά. Όσο για τη μπάζα του, μέσα σε ένα χρόνο έχει βάλει στη τσέπη πάνω από 150.000 ευρώ με ‘νόμιμο’ τρόπο αλλά και όχι.Εις το όνομα των ‘τιμίων’ Ιεχωβάδων.

 ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ.  

Κι οι μήνες περνούν κι οι μέρες περνούν κι ήρθε ο χειμώνας. Αλλά χιόνι γιόκ. Και τώρα ο Θύμιος πληρώνει το προσωπικό για να ‘κοιτάει’ το βουνό, πληρώνει τους αυστριακούς, πληρώνει τις εταιρείες δημοσίων σχέσεων, πληρώνει τις γκαρσονιέρες, πληρώνει  τις ερωμένες, πληρώνει το γιατρό, πληρώνει τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, πληρώνει τα δάνεια, πληρώνει τους εργολάβους, πληρώνει τις ασφάλειες, πληρώνει τους προμηθευτές, υπογράφει μεταχρονολογημένες επιταγές. 

Ευτυχώς που, ‘ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ’, παραιτήθηκε ο δημοσιογράφος του και έτσι θα κάνει ‘οικονομία’. Ήρθε ΛΟΙΠΌΝ ο καιρός ΝΑ ΜΑΘΕΙ ο ‘σωτήρας’  Θύμιος  ότι κουμάντο στην επιχείρηση κάνει, πρώτος από όλους, ο ίδιος ο Χελμός. ‘Όσους  παρκαδόρους και  να μειώσει, όσα καλοριφέρ και να κλείσει, όσα κουπόνια κι αν μοιράσει, κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους, ο Χελμός έχει το τελευταίο λόγο.  Ήδη το έχει νιώσει στο πετσί του ο Θύμιος. Και όσους κολλητούς του και να βάλει να τον λιβανίζουν στη ‘Φωνή’, όσα δελτία τύπου και να στείλει η εταιρεία δημοσίων σχέσεων, όσους  προέδρους κι αν αλλάξει ο Παναθηναϊκός, το αποτέλεσμα θα το κανονίσει ΑΛΛΟΣ. 

Όπως ακριβώς γινόταν τόσα χρόνια. Ακόμα δεν κατάλαβε ο Θύμιος  ότι άλλο τα ορυκτέλαια και άλλο ο Χελμός? ‘Μικρός’ είναι ακόμα, θα μάθει. 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: