24.12.10

Χιονισμένη Καλαβρυτινή ιστοριούλα Νο 3

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα blog που το έλεγαν Aigio.org   Εκεί  για μήνες γράφονταν  πράματα και θάματα για τη γνωστή παρέα του χιονοδρομικού. Τον Θανάση, τον Γιώργη, τον Ηλία, τον Φώτη, τον Θύμιο, το Νίκο και την κόρη του, τον Πάνο, τον Σωτήρη, τον Δημητράκη, τον Κωστάκη και άλλους.

Μόνο για τον δικηγόρο από την Καλαμάτα δεν έχει γραφτεί κάτι ακόμα. 

Κι όλα αυτά τα διάβαζαν ΟΛΟΙ  παντού. Στα βενζινάδικα, στο δημαρχείο, στο πίσω μέρος του καφέ στο σταθμό, στο πολιτικό γραφείο, στο Χελμό, στα δημοσιογραφικά γραφεία, στο ξενοδοχείο, στην γειτονική εφορία, στη ταβέρνα, στο σοκολατοκαφέ, στο σπίτι δίπλα στις γραμμές. ΠΑΝΤΟΥ. 

Κι όλοι μέσα τους ήξεραν ότι ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. 

Ό,τι γράφτηκε ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ. 

Και ανησυχούσαν. Άλλοι για το τομάρι τους κι άλλοι για τις επιταγές τους και τις επιχειρήσεις τους. Κάθε λέξη, κάθε πρόταση ήταν ΑΛΗΘΕΙΑ. Κι η αλήθεια πόναγε. Πόναγε πολύ. Κι έτσι η παρέα τα έβαλε με το blog. Της ‘έφταιγε’  δήθεν η ανωνυμία. Ε βέβαια. Πώς θα μπορούσε να θολώσει τα νερά. Η παρέα ήταν η πρώτη που γνώριζε και μάλιστα από μέσα ότι όσα γράφονταν ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Και η παραμικρή λεπτομέρεια που γράφτηκε ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΙΝΗ. Άρα λάσπη για τη δήθεν ανωνυμία. Να παραπλανήσουμε, για ακόμα μια φορά, τον κόσμο. 

Κι όταν άρχισαν οι παραιτήσεις ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, που γράφονταν στο blog. Κι οι αλήθειες αυτές γράφτηκαν ΕΛΕΥΘΕΡΑ στο blog. Δυστυχώς για τη παρέα αυτό σημαίνει blog στη σύγχρονη εποχή. Οι γνωστές λογοκρισίες και το θάψιμο της αλήθειας ΠΕΘΑΝΑΝ οριστικά. Όσο για την περιβόητη ανωνυμία, φίδι που τους έφαγε. 

Όταν αποκαλυφθεί, τότε οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ θα πέσουν ακόμα πιο βαριές στα κεφάλια της παρέας. Γι’ αυτό φεεεεεετααααα. Καλά Χριστούγεννα. 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: