10.12.10

Σημάτης Παναγιώτης: «Συνέδριο στη Βουλγαρία εμπόδισε τον Καλαβρύτων να παραστεί στην εναντίον του δίκη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, είχε ορισθεί η δίκη, με κατηγορούμενο τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται αφορούν τα αδικήματα «α) της ψευδούς καταμήνυσης, β) της συκοφαντικής δυσφήμησης, γ) της εξύβρισης και δ) της απειλής, οι οποίες προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 12, 14 παρ.1, 16, 18, 26 παρ. Ια, 27 παρ.1, 94 παρ. 1, 229 παρ. 1, 363-362, 361, 333 ΠΚ» (Βούλευμα υπ’ αριθ. 12/2010, 26 Μαρτίου).
Κάποια από τα αδικήματα παραγράφηκαν, διότι ως μηνυτής απέφευγα να καταθέσω την μήνυση, οπότε, όταν κατατέθηκε, είχε περάσει το τρίμηνο.
Η μήνυση τελικά υποβλήθηκε, γιατί ο κ. Αμβρόσιος, όχι μόνον μου επέβαλε ένα παράλογο, παράτυπο και παράνομο αφορισμό, (επειδή αντιτάχθηκα σε ενέργειές του για λόγους Πίστεως), αλλά και γιατί, στην συνέχεια, δεν ικανοποιήθηκε η «πατρική» του αγάπη από την εξοντωτική-πνευματική ποινή του αφορισμού, αλλά προχώρησε και σε καταγγελία στο Υπουργείο Παιδείας, (κατά το Βούλευμα): «με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή» μου και στον εργασιακό μου χώρο.
Η καταγγελία συνοδεύτηκε από συκοφαντίες και ακολούθησαν απειλές, αφού με δημοσίευμα στον τύπο ο Μητροπολίτης δήλωσε εκφοβιστικά, ότι τα «χειρότερα έπονται για το Σημάτη».
Δυστυχώς η Ιερά Σύνοδος, αρχικά αδιαφόρησε και στην συνέχεια δεν θέλησε να αποδώσει δικαιοσύνη, αντίθετα «κάλυψε» συναδελφικά τον κ. Αμβρόσιο, όπως έκανε πρόσφατα και με άλλο Μητροπολίτη.
Έτσι, υποβλήθηκε η μήνυση, μήπως και φρενάρει την «διωκτική μανία» (όπως χαρακτήρισε τις ενέργειές του ο Τύπος) του κ. Αμβρόσιου.
Το Βούλευμα δια του οποίου παραπέμπεται ο Μητροπολίτης να δικασθεί διαλαμβάνει και τα εξής:
«Παραπέμπει τον κατηγορούμενο (Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Λενή Αμβρόσιο) να δικαστεί ως υπαίτιος του ότι στο Αίγιο, ενεργώντας με πρόθεση, με περισσότερες από μια πράξεις, διέπραξε περισσότερα εγκλήματα και συγκεκριμένα: καταμήνυσε άλλον ψευδώς ενώπιον της αρχής ότι τέλεσε πειθαρχικές παραβάσεις, με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή του γι' αυτές και ειδικότερα, συνέταξε και απηύθυνε προς την τότε Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων το με αριθ. πρωτ. 269/5-5-2006 έγγραφο, στο οποίο διατύπωσε γραπτώς ψευδείς ισχυρισμούς και αιτιάσεις για το πρόσωπο του εγκαλούντος, ενώ τελούσε εν γνώσει της αναλήθειάς τους, …που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του».
Ο κ. Αμβρόσιος, αν και γνώριζε από τον Αύγουστο την ημερομηνία εκδικάσεως της υποθέσεως, δεν θέλησε να προσέλθει στο δικαστήριο, δηλώνοντας δια του δικηγόρου του ότι απουσιάζει στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, συμμετέχων σε κάποιο συνέδριο που γίνεται εκεί. Με αυτή την δικαιολογία ζήτησε αναβολή.
Και πάντα θα υπάρχει κάποιο συνέδριο για τις εξέχουσες προσωπικότητες της κοινωνίας μας, που κατά τύχη θα συμπίπτει με την ημερομηνία εκδικάσεως υποθέσεών τους από την δικαιοσύνη! Κι ως τότε, αυτοί, με την ανοχή μας, θα εκφράζουν το δεσποτικό τους ήθος προς τους υπηκόους τους.

Σημάτης Παναγιώτης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτούς τους Φαρισσαίους Υποκριτές, αποκλειστικούς αντιπροσώπους, της Θεϊκής "αγάπης", που το σχήμα που φέρουν, είναι σε πλήρη αντίθεση με τον βίο και την πρακτική τους;
Αυτό δεν είναι εκκλησία είναι Franchising της "Θεός Α.Ε." και οι κατά τόπους managers.
Ο Θεός να μας συγχωρέσει έτσι όπως καταντήσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Παράξενα πράγματα, δεν τα χωρεί το μυαλό μας. Πώς γίνεται να κατηγορούν τον Δεσπότη για τέτοια πράγματα, ψευδή καταμήνυση λέει, και συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση, απειλές, λοιπόν, κι αυτός να πηγαίνει σε συνέδρια. Γιατί αφήνει να σέρνονται οι κατηγορίες, και να μας δίνει την εντύπωση κάποιου ανθρώπου που δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει γι’ αυτό καταφεύγει στην φυγοδικία; Είχε δα τόσο άπειρη αξία αυτό το συνέδριο, που δεν μπορούσε να το αφήσει, για να υπερασπιστεί την τιμή του; Εγώ θυμάμαι, που όταν για πολεοδομικές παρανομίες τον κατηγορούσαν ή για το ΣΗΜΑΝΤΡΟ, απλοί άνθρωποι και δημοσιογράφοι, αμέσως απαντούσε, γιατί είχε στοιχεία ότι δεν στεκόσανται οι κατηγορίες εκείνες. Και πράγματι ήτανε φούσκες, αφού σταμάτησε ο θόρυβος. Και τώρα που τον καλεί το Δικαστήριο να πάει και να μιλήσει, το αποφεύγει; Δεν σκανδαλίζει έτσι τους ανθρώπους;
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,

Αλήθεια, θα αφορίσει και όλους αυτούς που γνωρίζουν και διαδίδουν ανοιχτά ότι ή δωρεά του αυτοκινήτου με το οποίο μετακινείται δεν ήταν παρά δώρο του ιδίου προς τον εαυτό του με την ανάλογη ΄κάλυψη΄ από τους παρατρεχάμενους 'ευεργέτες' του Αιγίου?

Παρά τον ενδεχομένως μεγάλο, φόρτο εργασίας του ΔΕΝ έχει το δικαίωμα στην πολυτέλεια και την άνεση, περισσότερο δε στην επίδειξη αυτής.
Αν θεωρεί τον εαυτό του manager πετυχημένης ιδιωτικής επιχείρησης τότε μπορεί να δικαιολογήσει τα πάντα. Η Εκκλησία όμως, δε θέλουμε να λειτουργεί ως Εταιρεία η οποία μάλιστα βάζει τις φιλανθρωπικές της δραστηριότητες στα 'Διαφημιστικά Έξοδα'.

Ειδικά στην εποχή μας καλείται να αποδείξει ποιος είναι ο πραγματικός της ρόλος. Αν δε το κάνει τότε θα έχει την τύχη κάθε μεγάλης Επιχείρησης που περιφρονεί την επιθυμία των (όλο και λιγότερων) πελατών της.

Κι αυτό κ. Αμβρόσιε είναι δείγμα κακού management.

Υ.Γ. το αυθαίρετο κτίσμα στον Αγιο Ανδρέα τελειώσε?

tsakalos είπε...

re edo papas apo agio a8anasio me tin anegersi enos naou eftiakse 4 spitia kai pire kai 4 aftokinita........

eimaste kalaaaaa???????????

tsakali ....o....papas :)

Ανώνυμος είπε...

V FOR VEDETA
DASKALE prohora!!!!!!!!to aigio einai mikro k o kosmos tou xerei k esena k ton "megalo"