21.12.10

Χιονισμένη Καλαβρυτινή ιστοριούλα

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο Φώτης. Μουσικός, μπουζουξής, σκιέρ και Πατριάρχης. Σ’ ένα υπόγειο που μύριζε κερί βαξαρίσματος ο Φώτης, ο μικρός Βασίλης και ο Γιώργης, που πηλάλαγε όλη την ώρα, κάνανε όνειρα να γίνουν μια μέρα καπεταναίοι στο Χελμό. Και πέρναγαν τα χρόνια και οι μήνες και οι μέρες και τίποτα δε γινόταν. 

Η παρέα  των φαντασμάτων στοίχειωναν  το βουνό και οι δημάρχοι και οι προέδροι τους κρατούσαν εκεί, κόντρα στα όνειρα του Φώτη, του μικρού Βασίλη και του Γιώργη, που πηλάλαγε όλη την ώρα. Και πριόνιζαν το κλαρί, και ξαναπριόνιζαν μέρα νύχτα ο Φώτης, ο μικρός Βασίλης κι ο Γιώργης, που πηλάλαγε όλη την ώρα. 

Ώσπου έφτασε η ώρα και ένας ψηλός δήμαρχος έκανε τον Φώτη καπετάνιο του Χελμού. Του έδωσε και έναν κοντό μούτσο, συνταξιούχο του λαδιού, για παρέα. Και πέρασαν οι μήνες, και πέρασαν οι μέρες. Και ο Φώτης έδιωξε επιτέλους τα φαντάσματα από το Χελμό, για να μπορεί ανενόχλητος να καπετανεύει το βουνό. 

Και ο Φώτης τώρα με το μικρό Βασίλη και το Γιώργη, που πηλάλαγε όλη την ώρα, γελούσαν και έκαναν σχέδια. Και προσέλαβαν αδέλφια, ξαδέλφια, συζύγους, ερωμένες, φίλους και γνωστούς για να στελεχώσουν το βουνό. Και μετά περίμεναν τι άλλο? Να ρίξει χιόνι. Αλλά χιόνι γιόκ. Ρε λες να μη έφταιγαν  τα φαντάσματα? 

Ρε λες ο Φώτης, ο μικρός Βασίλης κι ο Γιώργης, που πηλάλαγε όλη την ώρα, να πριονίζανε μέρα νύχτα το κλαρί που είχανε οι ίδιοι καβαλήσει? 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο εκείνο το παιδάκι ‘’ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ‘’ που φυσικά κέρδισε την θέση του με την αξία του και το βιογραφικό του θα κατηγορεί τα φαντάσματα από το παρελθόν ότι έγραψαν το μήνυμα. Σίγουρα θα εκτέλεση τις εντολές του συνταξιούχου που εκτός της σύνταξης θέλει και έναν μισθό ακόμα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. ( όπως και οι περισσότεροι διπλοθεσίτες φέτος στα Καλάβρυτα ) Φυσικά έχουν ξεχάσει να παράγουν έργο εκτός του μισθού που παίρνουν.

Που είναι τα έργα του κ. Σωτήρη Γιαννόπουλου που μας είχε πει στην Παλαιολογίνα. Καινούργιο site κτλ ; πιστέψαμε στην αρχή ότι θα γίνει νέο δυναμικό ξεκίνημα.

Το μόνο του γίνεται είναι να βυθίζουν το site του Χιονοδρομικού κέντρου σε επισκέψεις διότι δεν μπορείς να βρεις κάτι αξιόλογο και να προβάλουν αυτήν την περιβόητη διαφημιστική εταιρεία που πληρώνεται για να διαφημίζει το κέντρο αλλά μάλλον συμβαίνει το αντίθετο. Έχουν ένα εργαλείο που από μόνο του αν το εκμεταλλευτείς σωστά δίνει έσοδα και προβολή μόνο με τους 82.000 μοναδικούς επισκέπτες.

Ήθελα να ήξερα αυτός ο έμπειρος συνταξιούχος δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα ; Τόσο τυφλή εμπιστοσύνη έχει στην διαφημιστική εταιρεία ; Όλα εκείνα τα παιδιά που έχει μαζέψει πάνω στο βουνό ( υπεύθυνους επικοινωνίας ) τι δουλειά κάνουν ; Βυθίζεται το κέντρο στην επικοινωνία και προβάλλεται η διαφημιστική εταιρεία με κάθε εκδήλωση του κέντρου.

Υ.Γ 1 : Πείτε μας γιατί έφυγε ο κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος

Υ.Γ 2 : Πείτε μας πως πληρώνεται η διαφημιστική εταιρεία και ποιο είναι τα έργο της εκτός από το να στέλνει δελτία τύπου τα οποία μπορούσαν να συνταχτούν στο κέντρο ; Μήπως είναι δάκτυλος ενός πρώην ξενοδόχου που προώθησε τους φίλους του στο χιονοδρομικό κέντρο.

Υ.Γ 3 : Τι γίνεται με τα χρήματα που χάθηκαν πέρσι τον χειμώνα ;

Υ.Γ 4 : Τις πληροφορίες που παίρνουμε από το site της διαφημιστικής εταιρείας να τις πάτε στο δικό σας site. Είναι ντροπή.


Όταν έρθει ή ώρα θα τα ξαναπούμε από κοντά όπως τότε που παίζαμε στα Καλάβρυτα παιδιά. Προσοχή όμως μην σας χτυπήσουν με τις βλακείες που κάνετε. Ακόμα έχετε χρόνο να βάλετε τον πήχη πιο ψηλά από την προηγούμενη χρονιά. Προσοχή ευθήμη διότι θα κριθείς για το έργο σου.