25.12.10

Χιονισμένη Καλαβρυτινή ιστοριούλα Νο 4

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν η ΑΝΑΣΤΟΛΗ. Μια τύπισσα άσχημη, κακιά και πανούργα, που μπερδευόταν συχνά πυκνά στα πόδια των σκιέρ. Την πήγαινε και την έφερνε ο δυνατός αέρας, ο στρατηγός άνεμος.  Επισκεπτόταν και το Χελμό δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.  

Στεναχωρούσε τον Γιώργη και τον Κώστα, νευρίαζε τον Φώτη και τον Πάνο, απογοήτευε τον Θανάση, τον Ηλία και τα άλλα παιδιά. Κι η άτιμη ΑΝΑΣΤΟΛΗ εμφανιζόταν, σα το διάολο, τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες με τον πολύ κόσμο. Μόνο ο Νίκος και ο Γιάννης χαίρονταν, αφού εύρισκαν την ευκαιρία να συνεχίσουν τον ύπνο τους μέσα στο ζεστό σπιτάκι του αναβατήρα. 

Και περνούσαν τα χρόνια, και περνούσαν οι μήνες, και περνούσαν οι μέρες κι η κυρία ΑΝΑΣΤΟΛΗ εκεί, να δημιουργεί όλο προβλήματα. Ώσπου μια μέρα ο ψηλός δήμαρχος βρήκε λύση. Έφερε στα Καλάβρυτα ένα θεριό ανήμερο. Τον  μικρό, σε όλα, Θύμιο. Αυτός θα τους έσωνε από την κακιά ΑΝΑΣΤΟΛΗ. 

Χαρές που έκανε ο Φώτης, ο μικρός Βασίλης κι ο Γιώργης, που πηλάλαγε όλη την ώρα. Κι άρχισε ο Θύμιος να συζητά για ώρες γύρω απ’ το τραπέζι, έστελνε επιστολές στην Αυστρία, τα έβαλε με τους εργαζόμενους, άνοιγε τα χέρια και έβαζε το στήθος του μπροστά στον αέρα, έτρεχε σε εκθέσεις και έψαχνε μηχανικούς να συζητήσει, ξεφτίλισε τον χειριστή, πίεζε το μηχανικό, άναβε λαμπάδες. Αλλά του κάκου. 

Η κυρία ΑΝΑΣΤΟΛΗ εκεί. Παρούσα στις πιο ακατάλληλες στιγμές να ταράζει το Θύμιο και να τον πεισμώνει. Ποτέ δε τη συμπάθησε ο μικρός, σε όλα, Θύμιος  αυτή τη τύπισσα. Αλλά ο Θύμιος, που ήξερε ΜΟΝΟ από λάδια, τη βρήκε τη λύση. Τα φαντάσματα του Χελμού ήταν η αιτία. Αυτοί έφταιγαν που συχνά πυκνά η κυρία ΑΝΑΣΤΟΛΗ εμφανιζόταν στο Χελμό κι ο Θύμιος έχανε τις εισπράξεις. 

Και διώχνει λοιπόν τα φαντάσματα και ησύχασε. Χαρές που έκανε ο Φώτης, ο μικρός Βασίλης κι ο Γιώργης, που πηλάλαγε όλη την ώρα. Το πρόβλημα είχε λυθεί. Στο  διάολο πλέον η κακιά ΑΝΑΣΤΟΛΗ. Ο μικρός, σε όλα, Θύμιος πρόλαβε τα νέα και στον ψηλό δήμαρχο, που τώρα είχε γίνει βολευτής. Μόνο που η λύση δόθηκε καλοκαίρι. Τότε που οι σκιέρ ήταν στα θάλασσα και τα καρεκλάκια στο χώμα. Αλλά είπαμε. Ο μικρός, σε όλα, Θύμιος ΜΟΝΟ από λάδια ήξερε. Όχι από χιόνια και ανέμους. 

Κι ήρθε επιτέλους ο χειμώνας, όπως κάνει χρόνια τώρα. Και πια νομίζετε ότι έκανε ποδαρικό στον μικρό, σε όλα, Θύμιο? Η κυρία ΑΝΑΣΤΟΛΗ βέβαια. Κάθε μέρα εκεί, κάθε πρωϊ εκεί. Τα διάφορα ΚΑΡΤΕΛ, ΚΑΡΤΕΝ κλπ  έχουν βαρεθεί να ανακοινώνουν την παρουσία της κυρίας ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ στις διάφορες ιστοσελίδες. Και στα τηλέφωνα τα ίδια. Λέτε να ερωτεύτηκε και τον μικρό, σε όλα, Θύμιο αυτή η τύπισσα?  Ο Νίκος κι ο Γιάννης, αγουροξυπνημένοι, χαμογελούν μέσα στο ζεστό σπιτάκι του αναβατήρα. 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε σουξέ ο Γιάννης που όλο κοιμόταν ,,,του άρεσε μετάτη νυχτερινή περιοίγηση και ο Νίκος που την πάλευε με ξύλινες δημιουργίες του. Ο Θύμιος όταν καταλάβει ότι η βαλβολίνη δεν είναι χιόνι θα διώκει και την ρουφιάνα την ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά …. Θα σας βάλω πιπέρι … Ο ΓΙΑΝΝΗΣ είναι τώρα διευθυντής και πλέον μιλάει … Ο Γιώργος και ο Κώστας τα φαντάσματα , αυτόν τον χαρισματικό άνθρωπο δεν τον έβλεπαν να τον προωθήσουν ?

Ο Μεγάλος Ευθύμης τελικά αναγνώρισε την αξία του και του έδωσε θέση διευθυντή.

Ανώνυμος είπε...

"Τα διάφορα ΚΑΡΤΕΛ, ΚΑΡΤΕΝ "

Πολύ πετυχιμένο.........και πολύ αληθινό χαχαχα