29.12.10

Εμείς…ο οργισμένος λαός!!

εμείς που θέλουμε να λυντσάρουμε αυτούς που έκλεψαν και   πλούτισαν, ενώ απερίσκεπτα τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια για  να κάνουμε τις  δουλειές μας.

 εμείς που ζώντας το άδικο και το ανήθικο δίπλα μας, μάθαμε να κοιτάζουμε αλλού και να σιωπούμε, πιστοί στην αισχρή και συνένοχη συνήθεια του «τι με νοιάζει εμένα».

  εμείς που τόσο εύκολα ξεπουλήσαμε αξίες και κώδικες, αφού το σωστό και το δίκιο το κρατούσαμε πάντα σφιχτοδεμένο με το προσωπικό μας συμφέρον.

 εμείς που για την άρρωστη αυτοεκτίμησή μας μάθαμε να  ξεσυνεριζόμαστε  μεταξύ μας μόνον στον πλούτο και την  ξιπασιά.

 εμείς που δυστυχώς αρνιόμαστε να δώσουμε ένα μεροκάματο στα παιδιά της ένεσης, ακόμα και τότε που είναι «καθαρά»,  μήπως και  μαγαρίσουν τις ψευδαισθήσεις  μας.

 Εμείς λοιπόν τώρα που αλλάζει ο καιρός και τα πολύ δύσκολα φτάνουνε στο κατώφλι μας, πρέπει οριστικά να αλλάξουμε  ορίζοντες, μήπως και τον εμποδίσουμε τον απειλητικό χειμώνα, μήπως και ξαναβρούμε τον χαμένο μας εαυτό.

  Και όσο νωρίτερα το καταφέρουμε τόσο πιο αληθινό ίσως και γίνει το συγνώμη που κάποτε πρέπει να πούμε στα παιδιά μας.

  Καινούργιος χρόνος λοιπόν σε λίγο, με ευχές, με ελπίδες, με όνειρα και με κάλαντα, αλλά και με απόγνωση και ικεσία για πολλούς,

  Σε αυτούς λοιπόν της ικεσίας και της απόγνωσης ας σταματήσει για λίγο η ματιά της ψυχής μας και ας ξανασκεφτεί  ο καθένας μας την σοφία της κουβέντας «ουκ εν τω πολλώ το ευ».

  Κυρίως όμως ας αγωνιστούμε όλοι μαζί να βγάλουμε την πατρίδα μας από το αδιέξοδο και τον λαό και τους εαυτούς μας από την σύγχυση, τον φόβο, την μελαγχολία και τα επίκτητα ελαττώματα.

  Καλή, καλύτερη χρονιά για όλους μας με υγεία, με δύναμη και με νέες αποφάσεις. 


ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: