5.12.10

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία στις 19/11, την οποία το Aigio.org αναδημοσίευσε, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει με τα οικονομικά του δήμου έδωσε την παρακάτω απάντηση:

«Συνάντησα τον απερχόμενο δήμαρχο. Ρωτήσαμε τι γίνεται με τη "μαύρη τρύπα" στα ταμεία του δήμου. Μας είπε ότι λείπουν 7 εκατ. όταν η οικονομική επιθεωρήτρια μιλά για 52 εκατ. ευρώ. Θα βάλουμε μια εξωτερική εταιρεία να κάνει πλήρη απογραφή για να γίνει παραλαβή. Έως τώρα δεν γινόταν ποτέ αυτό».

Ακριβώς το ίδιο αναμένουν και όλοι οι Αιγιαλεις από τον νέο δήμαρχο Αιγιαλείας.

Και δεν είναι παράκληση, είναι κοινωνική απαίτηση.

Οι Αιγιαλεις πρέπει υπεύθυνα και αξιόπιστα να ενημερωθούν ποιοι και για ποια ποσά ευθύνονται για τα σημερινά ελλείμματα όχι μόνο στο δήμο Αιγίου αλλά και στον δήμο Συμπολιτείας και τους μικρότερους δήμους.

Πρέπει να μάθουν εάν αυτοί που με τις ελλειμματικές πολιτικές τους μας οδήγησαν σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, υποθηκεύοντας τα όνειρα των μελλοντικών γενεών το έπραξαν από ανικανότητα να διοικήσουν η για να αποκομίσουν προσωπικά οικονομικά οφέλη.

Όλοι πρέπει να μάθουν ποιοι είναι οι αποδοχεις των εκατοντάδων απευθείας αναθέσεων και εάν οι αναθετοντες έλαβαν ανταλλάγματα..

Όλοι πρέπει να μάθουν γιατί το ιστορικό κέντρο του νέου δήμου βρίσκετε στο σημερινό χάλι ενώ μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 1.8 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ακόμα να έχει επέμβει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη αφού κανένας πολιτικός δεν έχει τολμήσει να στείλει το φάκελο στον εισαγγελέα..

Όλοι πρέπει να μάθουν ποιοι προεκλογικά πλακόστρωσαν ιδιωτικές αυλές με έξοδα όλων των δημοτών εξαγοράζοντας με αυτόν τον τρόπο εκατοντάδες ψήφους..

Όλοι πρέπει να μάθουν εάν οι πολιτικοί υπεύθυνοι σκόπιμα καθυστερούσαν την εφαρμογή των νόμων οδηγώντας στον καταλογισμό προστίμων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα οποία θα κληθούν να καταβάλλουν όλοι οι Αιγιαλεις στο όνομα 2-3 επιχειρηματιών της παραλίας..

Όλοι πρέπει να μάθουν εάν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα τα οποία επωφελήθηκαν από την πώληση των μηχανημάτων της Χαρτοποιίας αλλά και από τις συμβάσεις για μεταφορά των απορριμμάτων και του περίφημου πακετοποιητη..

Όλοι πρέπει να μάθουν ποιοι ευθύνονται για τα ελλείμματα των δημοτικών επιχειρήσεων πολιτισμού..

Ο νέος δήμαρχος από 1/1/2011 εκτός από τα φλέγοντα ζητήματα της αποκομιδής των απορριμμάτων και του αποχετευτικού, πρέπει να παραγγείλει και την διενέργεια εξονυχιστικού ελέγχου στα λογιστήρια όλων των δήμων που θα συγκροτήσουν τον νέο δήμο Αιγιαλειας από ανεξάρτητη εταιρεία εγνωσμένου κύρους ώστε όλοι να μάθουν ποια είναι η πραγματική κατάσταση στο ταμείο του δήμου.

Αυτοί που θα συνεχίσουν να παραπληροφορούν μέσω του τοπικού τύπου για την πραγματική οικονομική κατάσταση καλύπτοντας πρόσωπα και πράγματα θα μας βρουν απέναντι τους...

Οι δημότες έδωσαν ισχυρή εντολή για πολυεπίπεδη κάθαρση..τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Αυτοί που θα αντιταχθούν στα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς θα μας έχουν δίπλα τους.

Aigio.org

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τώρα, αφού ο Μαυρουδής είχε δώσει το ΟΚ για τις κατασκευές στην παραλία. Γι'αυτό έτρεχε μαζί με την Τσουκαλά να τους συμπαρασταθεί. Ποιός θα αποκαλύψει τα αίτια των προστίμων λοιπόν? Οι ίδιοι οι ένοχοι? Το πολύ πολύ να κατηγορήσουν κάποιους που δεν φταίνε ή κάποιους που φταίνε λιγότερο. Τον ευατούλη τους πάντως ποτέ.
Αν είναι δυνατόν! Μαζεύτηκαν όλοι οι υπεύθυνοι των προβλημάτων του Αιγίου και έκαναν συνδιασμό και τώρα τους ζητάμε να αποκαλύψουν τα χάλια τους. Σκεφτήτε λίγο τί ζητάτε!!! Τα χάλια μας...
Το εκλογικό σώμα τους εξέλεξε για να τους τιμωρήσει, όχι για να τους επιβραβεύσει. Κάντε λίγο υπομονή...

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ!
ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον θα είσαστε απο αυτούς που φαγανε λεφτά και φοβαστε! Δεν εξηγείτε αλλιώς γιατί σας ενοχλεί ο έλεγχος!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας ενοχλεί ο έλεγχος, η έλλειψη ελέγχου μας ενοχλεί. Αλλά πολύ περισσότερο μας ενοχλεί όταν κάποιοι πιστεύουν πως οι λύκοι όχι απλά μπορούν να φυλάξουν πρόβατα, αλλά μπορούν και να τιμωρήσουν τους όμοιούς τους.
Εδώ θα είμαστε να τα λέμε...
Επιτέλους ας μπεί και κανένας φυλακή.
Με την ευκαιρία, έχω κρατήσει το πρόγραμμα του Στάθη και της παρέας του για να μετρήσω στο τέλος πόσα ψέματα είπε.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως έχεις κρατήσει τα προηγούμενα προγράμματα???? Η αλήθεια είναι ότι στα προηγούμενα συμφωνούμε τελικά! Έλεγχος και τιμωρία επιτέλους! Και ο Στάθης και η παρέα του θα κριθεί, μην τους καταδικάζεις από τώρα. Η μάλλον θα ήταν ποιο σωστό να καταδίκαζες αυτούς που μέχρι τώρα είχαν εξουσία και έκαναν λαθη (μην το πω παρανομίες). Αυτοί έχουν πρωτεραιότητα. Ή κάνω λάθος?

Ανώνυμος είπε...

Σωστά μιλάς κι εσύ:)
ΑΛλά μην με βάζεις να θεωρήσω τον Στάθη και την παρέα του ως παρθενογέννεση. Δεν έρχονται από το πουθενά, ούτε παρθένες είναι. Έχουν ασκήσει διοίκηση επί δεκαετίες...τότε που λεφτά υπήρχαν και χωρίς έλεγχο τα σκορπούσαν. Να κρίνουμε τον καθένα χωριστά πρώτα και όλους μαζί στο τέλος.
Τα λέω αυτά γιατί πράγματι η πόλη που ζούμε είναι καταραμένη να ζεί μια επανάληψη. Γιατί όπως λένε και εγγλέζοι "Hell is repeatition"