25.1.11

Χιονισμένη Καλαβρυτινή ιστοριούλα Νο 10

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια νιφάδα. Μια ολόλευκη νιφάδα. Σχηματίστηκε εκεί ψηλά στον ουρανό κι άρχισε να πέφτει. Και να πέφτει. Και βλέπει από ψηλά το Χελμό. Χρόνια γέμιζε τις πίστες του μαζί με τις άλλες νιφάδες. Και κοιτάει καλύτερα. Και τί να δει. Βλέπει κλοπές, βλέπει υπεξαιρέσεις, βλέπει συνταξιούχους, βλέπει σλόγκαν, βλέπει δημοσιογράφους να λακάνε, βλέπει πιτσιρικάδες να πειραματίζονται, βλέπει καινούργια γραφεία, βλέπει αυστριακούς απορημένους, βλέπει τον Γιάννη και το Νίκο να κοιμούνται, βλέπει κοντέινερ διασκορπισμένα, βλέπει και κάτι μαύρα κοράκια από το απέναντι βουνό να γελάνε και να κράζουν. Τα βάζει με τη τύχη της.

‘Μα καλά στο Χελμό έπρεπε να πέσω τώρα’? Ευτυχώς ο καιρός Νοτιάς  και η νιφάδα ΕΛΙΩΣΕ. Έγινε σταγόνα. Και μέσα από υπόγειες στοές και αυλάκια και σκέψεις, αν έπρεπε να πει όλα όσα είδε από εκεί ψηλά, φτάνει γρήγορα στο υδραγωγείο του χωριού. Όλο και κάποια γνωστή βρύση θα βρει ανοιχτή για να βγει και να τα πει, σκέφτηκε. Να τα πει όλα. Να τα φωνάξει. 

Και να ρωτήσει : 

ΑΝ πιάσανε τους κλέφτες, ΑΝ ανακρίνανε τους παραιτηθέντες, ΑΝ ψάξανε τα τιμολόγια, ΑΝ αναρωτηθήκανε τι εννοεί ο Σωτήρης, ΑΝ ξύπνησε ο Νίκος κι ο Γιάννης, ΑΝ τα μαύρα κοράκια θα συνεχίσουν να πετάνε. 

Και μπαίνει στο δίκτυο. Και περνάει από τη βρύση του ψηλού δημάρχου κι από τη βρύση του κοντού συνταξιούχου κι από τη βρύση του καφετζή κι από τη βρύση του πατριάρχη κι από τη βρύση του διακόνου του κι από τη βρύση του Γιώργη, που πηλάλαγε όλη την ώρα. 

Και τις βρίσκει όλες κλειστές. ΕΥΤΥΧΩΣ. Γιατί σ’ όλες αυτές ό,τι και να έλεγε  θα πήγαινε στο βρόντο. ΘΑ ΘΑΒΟΤΑΝ. Μια βρύση όμως τη βρήκε ανοιχτή. Ήταν του εισαγγελέα. Αλλά ως που να βγει σ’ αυτή, σκέφτηκε. Να του τα πει ή να τον αφήσει να τα βρει όλα μόνος του, όπως έχει υποχρέωση και αυτή να συνεχίσει το ταξίδι της για το βόθρο? Προτίμησε το βόθρο. ‘Εκεί θα είναι τώρα πιο καθαρά από το Χελμό’. Πολύ πιο καθαρά, σκέφτηκε η σταγόνα. Που ήταν νιφάδα. Μια ολόλευκη νιφάδα. Που ΕΛΙΩΣΕ. 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μας σκοτισες τον ερωτα ρε φιλε με τις μαλακιες σου τοσο καιρο που τα τρωγανε οι προηγουμενοι ηταν καλα ε? τωρα δεν σου αρεσει ρε αντε απο δω λαμογιο