6.1.11

Υπάρχει Δρόμος Εξόδου από τα Αδιέξοδα

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

του

Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ

Υπ. Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ

Η χρονιά που πέρασε ήταν ασφαλώς μια από τις πιο δύσκολες που έχει περάσει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Η οικονομία μας, σε συνθήκες διεθνούς κρίσης, εξαιτίας των αναβολών, των χείριστων επιλογών και του ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στη δίνη της κρίσης δανεισμού.

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση -άβουλη και συγχυσμένη- προχώρησε στη ψήφιση του Μνημονίου και στη δανειακή σύμβαση με τη Τρόικα, χωρίς να διαπραγματευτεί, χωρίς να θέσει όρους, χωρίς να εξετάσει τις επιπτώσεις των μέτρων που έπρεπε να φέρει σε πέρας.

Αρχικά κατέφυγε στην εύκολη λύση των περικοπών των μισθών και συντάξεων και στην αύξηση φόρων.

Οι στόχοι που είχαν τεθεί δεν πιάστηκαν ποτέ και το αποτέλεσμα ήταν να επιβάλλονται νέα επώδυνα μέτρα από τις επικαιροποιήσεις του Μνημονίου.

Παρόλα τα μέτρα, που έπληξαν -κυρίως και πρώτιστα- τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, δεν απετράπη η κατακρήμνιση όλων σχεδόν των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

Η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 12,5% με ανοδικές τάσεις, τα «λουκέτα» των καταστημάτων πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα, επιχειρήσεις κλείνουν, ο πληθωρισμός απογειώθηκε κοντά στο 5%, η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η αναθέρμανση της οικονομίας μένουν υποσχέσεις των κυβερνητικών παραγόντων ενώ ταυτόχρονα η ύφεση βαθαίνει και κάνει αδύνατη τη μείωση του χρέους.

Το νέο έτος βρίσκει, λοιπόν, την Ελληνική κοινωνία να το υποδέχεται με εξαιρετική περίσκεψη και αγωνία. Το τοπίο φαντάζει γκρίζο. Όλοι είναι πεπεισμένοι ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας.

Ακόμη και αυτές τις εορταστικές ημέρες, που υπάρχει η αδήριτη ανάγκη για θετική διάθεση, η ειδησεογραφία κατακλύζεται από τις αποφάσεις για τις εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα πλήξουν καίρια τους μικρούς καταναλωτές.

Απέναντι, όμως, σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα και στο κλίμα της γενικής απογοήτευσης μπορούμε να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε αρκεί να αλλάξουμε ρότα στην οικονομική πολιτική και ξεφύγουμε από τις αδιέξοδες πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ.

Μπορούμε να βρούμε πάλι το νήμα της ανάπτυξης, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας,

Μπορούμε να ξαναβρούμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση, να διεκδικήσουμε ένα νέο όραμα για την πατρίδα μας,

Μπορούμε να βάλουμε τα θεμέλια για ένα νέο κοινωνικο-οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα στη θέση του μεταπολιτευτικού που κατέρρευσε,

Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα αισιόδοξο μέλλον για τις νέες γενιές,

Η Νέα Δημοκρατία, με ευθύνη απέναντι στους πολίτες και την ιστορία, θα συνεχίσει -όπως έπραξε όλο το περασμένο έτος και αποδείχθηκε περίτρανα το δίκαιο της κριτικής και των προτάσεών της- να εργάζεται προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας, να ενισχύει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα.


tsigris.blogspot.com

2 σχόλια:

Sleeper είπε...

ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ κ.ΤΣΙΓΚΡΗ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΣΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φιλε Κ. Τσιγκρη.Ειναι πραγματι ενδιαφερουσες οι αποψεις σας.Επιτρεψτε μου ομως να σχολιασω πως για να βγουμε απ αυτη την κριση θα πρεπει να φτιαξουμε κρατος.δεν μπορει εφ' ορου ζωης να είναι 'η καλή μας αγελάδα' και να την αρμέγουν ΟΛΟΙ.Σημερα το ΔΝΤ βλέπει τις καταθεσεις των Ελλήνων να είναι ίσες με το χρέος.Εμμέσως πλην σαφως μας ζητάει να κάψουμε το...λίπος(απόθεμα)τότε θα υπάρξει θέμα επιβίωσης για τους πολλους.Χτες ήταν για λίγους,τώρα είναι για αρκετούς ,αύριο για πολλούς.Εκεί θα έχουμε εξεγέρσεις γιατί θα τελειώσει και το σφίξιμο....Ως νέος και έντιμος πολιτικός θα πρέπει να αιτήστε αλλαγή συντάγματος,κατάργηση του νόμου περί ανευθυνότητας συναδέλφων σας πολιτικών,καταργηση του 'ποθεν αίσχος,κατάργηση της παραγραφής οφειλών προς και από το δημόσιο και Δήμευση περιουσίας γι αυτούς που τα πήραν και πλούτισαν.Το κυριότερο μιας και είστε δικηγόρος..επειγόντως ΝΕΑΡΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΊ ΣΑς ..ΕΚΠΌΡΝΕΥΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΟΝΟΜΊΑ......και νομοθέτησαν την πολυνομία και την ατιμωρησία από όλες τις πτέρυγες της βουλής......
χωρίς παρεξήγηση

Ενας πραγματικος φίλος που πιστεύει ότι δεν είσαι ίδιος.....