14.1.11

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΤΗΣ...ΜΠΡΑΒΟ!


Να και κάτι που μας κάνει να χαμογελάμε. Η είδηση της Πρωτοχρονιάς, αν όχι της χρονιάς.

H εταιρεία "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ" [ΣΗΜ: ίσως η μόνη εταιρεία του είδους που ανήκει 100% σε Έλληνες και δεν χρωστάει μία] αγόρασε 9 από τα καταστήματα της υπό πτώχευση εταιρείας " ΑΤΛΑΝΤΙΚ".

Αυτό είναι από μόνο του όμορφο, αφού έτσι θα διατηρήσουν την εργασία τους μερικές δεκάδες ανθρώπων.
Πιο όμορφο, όμως, είναι ότι η αγοράστρια εταιρεία πλήρωσε τα δεδουλευμένα 4 μηνών που...
 όφειλε στους εργαζόμενους αυτούς οπροηγούμενος εργοδότης τους.

Πλήρωσε και το Δώρο Χριστουγέννων.

Ιδού, λοιπόν, ότι υπάρχουν και επιχειρηματίες που δεν αποσκοπούν στο κέρδος και μόνον. Αυτή η είδηση είναι και συγκινητική. Φαντασθείτετη χαρά αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους που έκαναν πραγματικά Χριστούγεννα μετά από τέτοιο ζόφο.

Αλλά τα βοθροκάναλα δεν έσπευσαν, βεβαίως, να διαδώσουν αυτό το χαρμόσυνο νέο για να μη χαλάσουν την πιάτσα του κ. Δασκαλόπουλου καιτων Αρχισυνδικαλιστών που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις στο όνοματης ανταγωνιστικότητας.

Ας επισκεπτόμαστε λοιπόν τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τα ψώνια μας και ας διαδώσουμε την είδηση να την πληροφορηθούν όλοι οι Έλληνες.

Οταν αγοράζετε από το σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτης να ξέρετε ακόμη οτι τα προϊόντα με κωδικό που αρχίζει από 520....είναι Ελληνικής κατασκευής.

ΚΑΙ Ο ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΠΡΑΒΟ

H Παπαδοπουλου δίνει το καλό παράδειγμα

Η επικεφαλής της εταιρείας μπισκότων Παπαδοπούλου αποφασίζει να δώσει στους 800 εργαζόμενους της, αυξήσεις μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες!

Την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις απολύουν, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, επικεφαλής της ομώνυμης εταιρείας μπισκότων αποφασίζει να περάσει το δικό της θετικό μήνυμα και να δώσει στους εργαζόμενους της, αυξήσεις μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπει η επίσημη συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος”, η σιδηρά κυρία της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, Ιωάννα Παπαδοπούλου μίλησε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο και δήλώσε πως δεν κάνει απολύσεις στο προσωπικό των εργοστασίων της και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει τις αυξήσεις των μισθών τους πριν τον Ιούλιο που προβλέπει η επίσημη συμφωνία.

Οι δυο τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και αφού μίλησαν για αρκετή ώρα για τα προβλήματα της οικονομίας, η Ιωάννα παπαδοπούλου είπε το εξής: “Δεν μου λες Δημήτρη, η εταιρεία πάει καλά κι εγώ προστατεύω τους 800 εργαζομένους μου. Δεν κάνω απολύσεις, ούτε και μειώσεις μισθών. Αυτό που θέλω να μου πεις είναι όσον αφορά στις αυξήσεις που πρέπει να δώσω για το 2010. Ισχύει το 1,7% αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2010”, ρώτησε.

Η απάντηση του προέδρου του ΣΕΒ, ήταν δεδομένη. “Μα φυσικά και ισχύει” της απάντησε κι εκείνη έκανε μια δεύτερη ερώτηση που τον αιφνιδίασε. “Όμως μπορώ να δώσω τις αυξήσεις αυτές αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2010 αντί της 1ης Ιουλίου του 2010; δηλαδή να δώσω τις αυξήσεις αυτές και για το 6μηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου; Υπάρχει κάτι που με δεσμεύει;”, είπε.

Η απάντησή του ήταν η εξής: “Βεβαίως και μπορείς Ιωάννα. Τίποτα δεν σε εμποδίζει. Είναι στη διακριτική σου ευχέρεια…”

Μέσα από αυτήν τη συνομιλία, η Ιωάννα παπαδοπούλου θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΕΒ, ξεκαθαρίζοντας πως παρά την κρίση, υπάρχουν εταιρείες που πηγαίνουν καλά. Κι όταν όλα πάνε καλά, πρέπει να σέβονται τους εργαζόμενούς τους, ανταποδίδοντάς τους κοινωνικό μέρισμα.

Η εταιρεία “Μπισκότα Παπαδοπούλου” είναι από τις μεγαλύτερες του κλάδου. Το 2009 πραγματοποίησε πωλήσεις 117 εκατομμύρια ευρώ, παραμένοντας στα επίπεδα του 2008, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 14,1 εκατομμύρια.

4 σχόλια:

tso είπε...

ΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1) Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΥΣΙΔΑ SUPER MARKET ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ,ΓΑΛΑΞΙΑΣ ,ΜΕΤΡΟ ΚΛΠ.

2) Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

3) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ THΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚ
ΟΠΩΣ:
MARKET IN ΑΕΒΕ
Αφοι Καραγιάννη Α.Ε.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε
AB. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ . ΑΕ
ΤΡΟΦΙΜΑ ΗΛΙΑΣ ΔΟΥΚΑΣ Α.Ε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε.
Γ. ΖΟΥΜΗΣ Α.Ε.
ΒΙΔΑΛΗΣ MARKET Α.Ε
Κ.ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ – Σ.ΧΑΛΚΟΜΑΤΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ
ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ'
A.G.K. ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑLΙΜΕΝΤΑ ΤΟΡ Α.Ε.Β.Ε.

4) ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ.

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

ο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ SPAR (HELLAS SPAR BEΡΟΠΟΥΛΟΣ), Ο ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ...

ioannis είπε...

Μπράβο στην εταιρεία Σκλαβενίτης και ειδικότερα στους υπαλλήλους του καταστήματος Γαλατσίου στην Ελευθερίου Βενιζέλου 7. Συγκεκριμένα στις 31/03/2012 αυτόκλητοι φρουροί του νόμου (οι υπάλληλοι του καταστήματος) συνέλαβαν και προσήγαγαν άτομο ηλικίας 50+, ο οποίος αφαίρεσε προϊόντα απο τα ράφια, και τον οδήγησαν με τις μπουνιές τους στην αποθήκη του καταστήματος, όπου και τον συμμόρφωσαν. Άναυδοι οι πελάτες και οι περαστικοί χειροκρότησαν την νέα τάξη πραγμάτων που θέλει τους εργαζόμενους να προφυλάσσουν με οποιοδήποτε κόστος την περιουσία των αφεντικών τους, καθώς και την επιβολή της ένομης τάξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς φυσικά την παρουσία της διακοσμητικής εκτελεστικής εξουσίας. Μπράβο στους υπαλλήλους της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ που η αμοιβή τους περιλαμβάνει εκτός των συνηθισμένων που περιγράφονται από την σύμβαση εργασίας, και υπηρεσία ΝΤΑΒΑΔΩΝ.!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και η Ελλάς Βερόνα είναι ελληνική ομάδα ....τελικά το ίντερνετ είναι τρομερό εργαλείο .