12.1.11

Διόδια stop! Δεν πληρωνουμε σε όλη την Ελλάδα

ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ -ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ
Αρνούμαστε να υπογράψουμε οτιδήποτε
  
Οδηγίες για το πως δεν πληρώνουμε τα διόδια
1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο.
2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω.
4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
5. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
6. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.


Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).

Περισσότερες πληροφορίες και νομικές συμβουλές μπορείτε να λάβετε από τα μέλη των «Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


- Άρθρο 5: Καθένας έχει το δικαίωμα να … συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (§1). Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ή συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος. (§3). Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη μετακίνηση ή εγκατάσταση στη χώρα… (§4).

- Άρθρο 6: Κανένας δεν συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται χωρίς αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα, που πρέπει να επιδοθεί τη στιγμή που γίνεται η σύλληψη ή η προφυλάκιση. Εξαιρούνται τα αυτόφωρα εγκλήματα (§1).

- Άρθρο 7: Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο… (§1).

- Άρθρο 11: Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα (§1).


http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MA TI VLAKAS EISAI ESY POU EXEIS TO BLOG MALAKA ELLHNARA GIAYTO DN APEI MPROSTA I ELALDA MALAKA ANEGEFALE ELLHNA KATS EKAPNIZE KKANE PORIES MALAKA TO 2010. MALAKA MKE OLH THN SIMASISA THS LEXHS!
MALAKA.TELOS

Ανώνυμος είπε...

Ίσως θα έπρεπε να γίνει και ένα "κίνημα πολιτών" από αυτούς που πιστεύουν ότι ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνουμε διόδια στις Εθνικές οδούς... Δεν μπορεί να χρησιμοποιούμε την Ε.Ο. χωρίς να πληρώνουμε για τη συντήρηση ή την επισκευή της. Ούτε είναι σωστό να πληρώνουν όλοι οι Έλληνες μέσω των φόρων για τους δρόμους...Το πιο σωστό είναι να πληρώνει ο καθένας βάσει των χιλιομέτρων που κάνει. Αν πάλι δεν θέλει να πληρώσει μπορεί να χρησιμοποιήσει την Παλιά Ε.Ο. Είναι άλλη η περίπτωση του Γκλέτσου και τα διόδια Πελασγίας από αυτά του Ρίου...Η δύσκολη περίοδος που είμαστε δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για λαϊκισμούς και αυθαιρεσίες. ΜΗΝ τα ισοπεδώνετε όλα!!! Προσωπικά πηγαινοέρχομαι τουλάχιστο 1 φορά τη βδομάδα στη Πάτρα και όταν δεν θέλω να πληρώσω (όταν δεν βιάζομαι) γυρνάω από την παλιά Ε.Ο.

Sleeper είπε...

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ (ΠΑΤΡΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ)ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΣΥΧΡΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 50ΠΛΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ.

ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Φίλτατος Sleeper, χωρίς να διατυπώνει κάποιο επιχείρημα επί της ουσίας, με το σκεπτικό του Ελληνάρα, με το ”έτσι θέλω” και την ψυχολογία της μάζας συνεχίζει να λαϊκίζει, όπως έχει κάνει κατά καιρούς σε τόσα άλλα θέματα…

1) Πληρώνουμε διόδια επειδή χρησιμοποιούμε το δρόμο. (Όσοι δεν τον χρησιμοποιούν δεν επιβαρύνονται με φόρους)

2) Πληρώνουμε διόδια όχι για τη βελτίωση της κατάστασης του δρόμου αλλά για συντήρηση

3) Κάποια κράτη δεν έχουν καθόλου διόδια (πληρώνουν μέσω των φόρων, τακτική που τη θεωρώ λανθασμένη και άδικη για όσους δεν χρησιμοποιούν το δρόμο) και κάποια άλλα κράτη έχουν πολύ πιο ακριβά διόδια από τα δικά μας (ίσως δικαιολογούνται λόγω του υψηλού επιπέδου δρόμων που έχουν). Άρα είναι λαϊκισμός να πεις ότι “ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 50ΠΛΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ”.

4) Το γεγονός ότι το κόστος κατασκευής των δρόμων είναι τριπλάσιο δεν έχει καμία σχέση με τα διόδια που πληρώνουμε. Είναι βέβαια ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο γενικότερο πλαίσιο νομοθεσίας της μελέτης, επίβλεψης και κατασκευής των δημοσίων έργων αλλά τελείως άσχετο με το θέμα των διοδίων.

5) Άλλο το να αντιδρούμε για το κόστος των διοδίων και τις αυξήσεις και άλλο να αναπτύσσεις ιδεολογία “γιατί δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια”. Είναι πολύ εύκολο (λαϊκισμός) να πασάρεις στο λαό λόγους γιατί να μην πληρώνει κάτι το οποίο χρησιμοποιεί και το οποίο πρέπει να το προσέχει και να το συντηρεί. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου στην αλλαγή νοοτροπίας η οποία είναι το ζητούμενο στην εποχή μας. Μάλιστα η διατήρηση της αυθαιρεσίας (σε όλα τα επίπεδα) σημαίνει και διατήρηση της νοοτροπίας που μας οδήγησε στη κατάσταση του σήμερα…

6) Η κατασκευή του δρόμου είναι αφορμή για να μην πληρώνουμε? Εγώ θα έλεγα ότι τώρα υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για συντήρηση, αστυνόμευση και προσοχή των Ε.Ο. (κώνους, σήματα, καθαρισμό, φωτισμό, κλάδεμα φυτών, βάψιμο γραμμών κλπ.) που σημαίνει περισσότερα έξοδα άρα και διατήρηση αν όχι αύξηση των διοδίων.

7) Με το να αντιδρούμε και να καταγγέλλουμε ότι βλέπουμε γύρω μας και ότι μας ενοχλεί (όπως συνήθως κάνει ο Sleeper) δεν σημαίνει αυτόματα ότι είμαστε σωστοί ή ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια… Μπορεί βέβαια ο οποιοσδήποτε να διατυπώνει την άποψή του, επώνυμα ή ανώνυμα αλλά μέσα στα πλαίσια των νόμων και με σεβασμό των υπολοίπων απόψεων.

Υ.Γ. Προς Sleeper: Μην γράφεις με κεφαλαία γιατί αυτό στο διαδίκτυο σημαίνει ή ότι θες να τονίσεις κάτι ή ότι το λες σε πολύ έντονο ύφος (φωνές)…

Sleeper είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε καταλαβαίνω και σέβομαι τις απόψεις σου αλλά ταυτοχρόνως αντιλαμβάνομαι και την άγνοια σου γύρω από το θέμα.

Διόδια στην Πατρών-Αθηνών δεν πρέπει να πληρώνουμε διότι βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Μόνο άνθρωποι σαν κι εσένα που αγνοούν βασικές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας δέχονται να πληρώσουν για να ρισκάρουν να χάσουν την ζωή τους σε ένα από τα πιο επικίνδυνα κομμάτια του εθνικού δικτύου.

Οι διαχειριστές Κλειστών αυτοκινητοδρόμων χωρίς φωτισμό,χωρίς διαχωριστικές μπάρες και τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας συν τις βοηθητικές δεν δικαιούνται να εισπράττουν διόδια.

Εάν επίσης θεωρείς άσχετο το κόστος κατασκευής με το αντίτιμο που καταβάλλουμε στα διόδια επέτρεψε μου να διαφωνήσω ευγενικά μαζί σου και να μην σε χαρακτηρίσω.

Θα σε παρότρυνα να μελετήσεις προσεκτικά την επόμενη ανάρτηση και να επανέλθεις.

Τώρα τα υπόλοιπα περί λαϊκισμών κλπ κλπ τα αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.