20.2.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ 1821 ΤΟΥ ΣΚΑΪ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 20/2/2011


ΣΚΑΙ 1821 - Αντίκρουση από Αντίβαρο - Αγία Λαύρα 25η ΜαρτίουΤο Αντίβαρο (www.antibaro.gr) αντικρούει την δήθεν απομυθοποίηση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.


Στο βίντεο αυτό παρατίθενται 22 ντοκουμέντα από Έλληνες και ξένους της εποχής της Ελληνικής Επανάστασης που επιβεβαιώνουν τη σύναξη στην Αγία Λαύρα κατά την εκκίνηση της Επανάστασης, υπό τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.


Η ημερομηνία του γεγονότος δεν είναι ακριβής. Οι πηγές την καθορίζουν μεταξύ 8 και 23 Μαρτίου 1821. Όμως το γεγονός έλαβε χώρα.


Επίσης, η ημερομηνία είχε οριστεί πολύ νωρίτερα, ώστε να συμπέσει με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.


Ντοκουμέντα για όλα αυτά θα δείτε στο βίντεο.


Ευχαριστίες


Το υλικό συγκεντρώθηκε από συνεργάτες του Αντίβαρου και από αρθρογραφία που έχει δημοσιευθεί στο αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη διεύθυνση


http://www.antibaro.gr/fakelos/1821


Πιο συγκεκριμένα, αντλήθηκε από άρθρα των εξής συνεργατών: Κωνσταντίνου Χολέβα, Χρήστου Κορκόβελου, Γιώργου Κεκαυμένου, Διονύση Καραχάλιου (χωρίς να το γνωρίζουν οι δύο τελευταίοι).


Επίσης, υλικό αντλήθηκε και από το ιστολόγιο του Κακοφωνίξ (http://cacofonix-cacofonix.blogspot.com­/).


Τέλος, θα ευχαριστήσουμε το http://books.google.com που με τα αναρίθμητα βιβλία που έχει ψηφιοποιήσει προσφέρει ένα απ΄ ευθείας παράθυρο στις πηγές της εποχής και δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε στους ερμηνευτές (κατά το δοκούν) των πηγών.
Αυτό το βίντεο είναι το πρώτο μέρος της αντίκρουσης της σειράς από το Αντίβαρο.


Θα ακολουθήσουν και άλλα βίντεο εν καιρώ.


ΥΓ. Κατεβάστε την ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ με τα ντοκουμέντα αντίκρουσης που παρουσιάζονται στο βίντεο. Η παρουσίαση περιλαμβάνει επιπλέον στοιχεία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντίλογος ιστορικός(απο ειδικούς) υπάρχει εδώ.
http://www.antibaro.gr/node/2694
Όσοι έχουν την υπομονή ας δουν το βίντεο κι ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
Α.Κ.

Sleeper είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΝΚ.

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι κύκλοι αυτοί που βρήκαν βήμα στο ΣΚΑΙ, τα τούρκικα σίριαλ του ΑΝΤΕΝΑ, η τούρκικη γλώσσα στα σχολεία, η παραποίηση της ιστορίας από τα σχολικά βιβλία, κατα τη γνώμη μου δεν είναι ξεκομμένα από την υπάρχουσα κατάσταση. Νομζω πω ςγια κάτι μας προετοιμάζουν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ-ΕΡΥΝΗΤΕΣ-ΑΝΑΘΕΩΤΗΤΕΣ"ΟΣΟ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ '22 ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΤΟ 1940!!!ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ'40 ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ.... ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ "ΣΤΕΙΛΕΟΙ" ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑΝ, ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ "ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ"
ΠΑΝΤΩΣ ΑΓΑΤΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΕΡΕΜΗ ΑΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΝΕΝΕΚΟ:ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!!!ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ...ΣΚΑΛΠ!ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΪΣΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΕΚΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΕΛΕΓΕ ΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ...