18.3.11

ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;


Αναστάτωση και πολλά σχόλια στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Πάτρας για τον έλεγχο που διενεργούν στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόσμος" ο έλεγχος έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες και επιβεβαιώθηκε από στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος που μίλησε στην εφημερίδα. Στελέχη της τράπεζας από την πλευρά τους ισχυρίζονται πως πρόκειται για μία τυπική διαδικασία, όμως πληροφορίες της εφημερίδας και με βάση όσα λέγονται στην «πιάτσα» από εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής και μάλιστα άτομα φερέγγυα και με κύρος, ο έλεγχος ενδέχεται να αφορά και συγκεκριμένους «φακέλους» επιχειρηματιών που είχαν οικονομικές συναλλαγές με το συνεταιριστικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, και οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Δεν αποκλείεται ο έλεγχος να έχει σχέση και με το γνωστό θέμα των παράνομων επιδοτήσεων προς επιχειρηματίες της περιοχής. Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και είχε προκαλέσει σάλο στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης. Και στις δύο περιπτώσεις επιχειρηματιών..... τις οποίες ο τότε Περιφερειάρχης Τάσος Αποστολόπουλος είχε στείλει στον Εισαγγελέα, είχε εμπλοκή η Αχαϊκή Τράπεζα. Να υπενθυμίσουμε ακόμη πως για την διερεύνηση της υπόθεσης υπήρξε παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας κ. Μπισμπίκη, της Οικονομικής Επιθεωρήτριας του Αρείου Πάγου, ενώ προ μερικών εβδομάδων έφθασαν στην Περιφέρεια και οι επιδοτήσεις.

Ένα ακόμη ζήτημα που σύμφωνα με όσα λέγονται στην «πιάτσα» διερευνούν τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος, είναι τυχόν προβλήματα σε δανειοδοτήσεις συγκεκριμένων επιχειρηματιών της πόλης που πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα και θεωρείται βέβαιον πως δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συναλλαγές τους. Είναι δε χαρακτηριστικό πως σε κάποιους από αυτούς έχουν σφραγιστεί... δεκάδες επιταγές, κι όμως κατά τα λεγόμενα τρίτων εξακολουθούν να τυγχάνουν ασυλίας όχι απαραίτητα από την συγκεκριμένη τράπεζα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΧΡΕΩΜΈΝΕΣ ΩΣ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ??? ΜΗΠΩΣ Η ΑΧΑΙΚΗ ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ Ο ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ???