22.3.11

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ Η ΠΡΟΚΡΙΘΕΙΣΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

Ύστερα από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων σχετικά με τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στην επιτροπή περιβάλλοντος θεωρήσαμε σκόπιμο να διερευνήσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας που προκρίθηκε.

Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ενώ στο δημοσίευμα της Πρώτης της Αιγιαλειας (21/3/2011) αναφέρετε ότι:  


"η εταιρεία ήδη λειτουργεί 4 εργοστάσια στη Σαραγόσα, 28 στην Αμερική, 16 στον Καναδά, 3 στη Γερμανία και έχει συνάψει συμφωνία για άλλες 34 μονάδες στην Ρωσία"

ύστερα από ένα γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο η επίσημη ιστοσελίδα της εν λόγω εταιρείας είναι μια και μοναδική σελίδα που πολύ σύντομα αναφέρει στους σκοπούς της χωρίς κανένα περαιτέρω στοιχείο επικοινωνίας (εκτός από ένα email) και καμία αναφορά στις επενδύσεις της ανά την υφήλιο.

Εξαιρετικά περίεργο κατά την γνώμη μας...


Εν συνεχεία ανακαλύψαμε πως το διαδικτυακό όνομα χώρου της εν λόγω εταιρείας έχει κατοχυρωθεί μόλις πριν 2-3 μήνες!

Καμιά επίσημη καταχώρηση στο εμπορικό επιμελητήριο του Τέξας δεν υπάρχει για την συγκεκριμένη εταιρεία αφού όπως μας πληροφορεί το άρθρο η εταιρεία έχει έδρα το Χιούστον.

Θεωρούμε εξαιρετικά περίεργο το γεγονός ότι μια εταιρεία τέτοιου διαφημιζόμενου μεγέθους να μην έχει επίσημη ιστοσελίδα που να πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους για τα μεγέθη της αλλά και το ακριβές αντικείμενο ενασχόλησής της. Με λίγα λόγια με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία μιλάμε για εταιρεία φάντασμα.

Σχετικά τώρα με τα πρόσωπα που υπέβαλλαν και υπέγραψαν την πρόταση προς τον δήμο Αιγιαλείας βρήκαμε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ο κ. Δημήτρης Βασιλικός και κ. Joseph B. Clancy είναι μέτοχοι στην ίδια εταιρεία στην οποία ως αντάλλαγμα για τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες έλαβαν μετοχές.

Η εταιρεία HELLENIC SOLUTIONS CORPORATION κατέθεσε στις 9/2/2011 ενημερωτικό δελτίο για εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην χρηματιστηριακή αγορά του NASDAQ.

Από το εν λόγω δελτίο αντλούμε τις παρακάτω πληροφορίες..

Τόπος ίδρυσης της εταιρείας είναι τα νησιά Cayman και έδρα της εταιρείας το Γαλάτσι Αθήνας.

Ύστερα από διαδοχικές εξαγορές της Aegean Earth S.A και Temhka S.A η εταιρεία ενεργοποιείτε στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση μονάδων διαχείρισης και τυποποίησης διαφόρων αγροτικών προϊόντων κυρίως. Η χρηματοδότηση των εν λόγω επενδυτικών σχεδίων βασίζετε κυρίως σε κοινοτικές επιδοτήσεις.

Με κύκλο εργασιών το 2009 περίπου 35 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη 3.2 εκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία δεν παρουσιάζει εμφανή σχέση με την κατασκευή και διαχείριση εγκαταστάσεων για διαχείριση αστικών αποβλήτων στο βαθμό τουλάχιστον που δηλώθηκε στον τύπο.

Δεν είμαστε κατά τέτοιων πρωτοβουλιών αλλά θεωρούμε ότι λύσεις σε τόσο σοβαρά προβλήματα μπορούν να δοθούν μόνο μέσω της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού πρόσκλησης ενδιαφέροντος, πρόσληψης χρηματοοικονομικών και τεχνικών συμβούλων ώστε να διασφαλιστούν στο μέγιστο δυνατό τα συμφέροντα των δημοτών.

Παρακαλούμε πολύ τους ιθύνοντες να μας διαφωτίσουν...

Aigio.org

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ρε παιδες. Διοτι και οι δικες μου ερευνες αυτα τα αποτελεσματα κατεδειξαν. Δηλαδη πανω που παμε να ισιωσουμε λιγο αυτη τη χωρα (καλα ντε, μη βαρατε ειπα να κανω λιγο "χουμορ") ξανα-μανα τα ιδια και τα ιδια..?

Ελπιζω να κανουμε ολοι μας λαθος στις ερευνες-εκτιμησεις μας. Πολυ φοβαμαι ομως οτι δεν κανουμε...

Ανώνυμος είπε...

ας αφησουν τους πειραματισμούς και την ασκοπη δαπάνη χρημάτων σε αμφιβόλου προέλευσης και αποτελεσματικότητας εταιρείες (νησιά Κευμαν!!!!!!) και ας φροντίσουν να κατασκευασθεί το εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων που θα εξυπηρετήσει όλο το νομό και το οποίο είναι η μόνη σωστή και επιβεβλημένη λύση στην διαχείριση των σκουπιδιών.¨Ολα τα άλλα είναι για κατανάλωση και μπαρούφες.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ-ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΥΔΟΤΟ ΠΑΡΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΒΡΥΧΩΝΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΝΕ ΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΨΙΜΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ....ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ο Λ Ο Ι ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ........
ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε παιδια κι εκεινη η σουπερ εφημεριδα Πρρρρωτη που τα βρηκε ολα αυτα τα στοιχεια. αμφισβητειτε δηλαδη το σοβαρο ρεπορταζ των επαγγελματιων οσφυοκαμπτων. θα σας μαλωσω!!!!!!!!!!!!!

Sleeper είπε...

Αγαπητοί σχολιαστές διαφωνούμε στη λύση διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω του εργοστάσιου που θα κοστίσει αρκετά εκατομμύρια στον δημότη και σε βάθος χρόνου κερδισμένος θα είναι μόνο ο ιδιώτης που θα το διαχειριστεί...

Διαφωνούμε κάθετα επίσης και με τον τρόπο διαχείρισης του θέματος από την σημερινή δημοτική αρχή. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν είναι δυνατόν οι ενέργειες των διοικούντων να εξαντλούνται σε προσωπικές σχέσεις και φιλίες προς ανεύρεση επενδυτών...

Μια σοβαρή και υπεύθυνη διοίκηση οφείλει να προσλάβει χρηματοοικονομικούς και τεχνικούς συμβούλους και αφού αποφασίσει τι θέλει να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Έχουμε στο παρελθόν προτείνει (ως παράδειγμα και μόνο) εταιρείες που εφαρμόζουν συγκεκριμένες τεχνολογίες και οι οποίες έχουν πελάτες όπως το αμερικανικό ναυτικό και διάφορες πολυεθνικές.

Εταιρείες οι οποίες διαθέτουν ενημερωμένες ιστοσελίδες άλλα και ξεκάθαρο οικονομικό και εταιρικό προφίλ.

Πειραματισμούς και βιασύνες προς εξυπηρέτηση υποτιθετε των δημοτών δεν θα ανεχθούμε από κανέναν.

Ανώνυμος είπε...

μια και ειστε πολυ καλοι στισ ερευνες, για ψαξτε και ποιοι ανελαβαν ειδικοι συμβουλοι του δημαρχου κ με τι τυπικα και ουσιαστικα προσοντα θα τους πληρονουμε

Ανώνυμος είπε...

sleeper de se pao mono giati eisai aristeristis...alla kai giati sakoulevese ti lamogia me ti mia...
simfono me xilia file!!!!!!!