4.4.11

Καλλικράτης τώρα στις δεσποτικές Σατραπείες


Μετά να πουληθούν σε επιχειρηματίες
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
 

Κύριε Ροΐδη,

Στην Ελλάδα υπάρχουν (82+5+6+18=) 111 εν ενεργεία δεσποτάδες (Εκκλησία Ελλάδος+ Δωδεκανήσου+ Κρήτης+χωρεπίσκοποι-τους τελευταίους μας τους φόρτωσε-εν μέσω ΔΝΤ- κυρίως ο ΓΑΠ), χώρια ένας απροσδιόριστος αριθμός «σχολαζόντων», πρόωρα ή στην ώρα τους, μητροπολιτών όπως οι άγιοι Βρεσθένης Θεόκλητος και τ.Πειραιώς Καλλίνικος. Μερικοί μάλιστα από τους απότομα «εφησυχάζοντες» Αρχιερείς, για να μην αναμοχλεύεται η αιτία αποχώρησής τους αλλάζουν τίτλο, όπως ο μακάριος Λέρου και Καλύμνου Νεκτάριος, που κακήν κακώς τιτλοφορήθηκε Γάνου και Χώρας. Αυτά τα γεροντοπαλλήκαρα, πληρώνονται με προκλητικά ψηλούς μισθούς που δεν συνάδουν ούτε με την υποσχημένη μοναχική ακτημοσύνη, ούτε με την πενία που ορίζει ο Χριστός και οι Απόστολοι, ούτε με τη δια βίου απραξία τους. Την ίδια στιγμή απολύονται χιλιάδες άνθρωποι και άλλοι εργάζονται για 500 ευρώ κι ας είναι απόφοιτοι (πραγματικών) Πανεπιστημίων (όχι μεντρεσέδων), με σοβαρά μεταπτυχιακά. Δίπλα μας συμπτύσσονται  2000 σχολεία, κλείνουν Νοσοκομεία, υποκαταστήματα ΙΚΑ, και εκατοντάδες Δήμοι καταργήθηκαν, με παράλληλη συρρίκνωση υπηρεσιών και προσωπικού. Χιλιάδες συνάνθρωποι μας μαζεύουν όπως-όπως τα κουρέλια της λαίλαπας. Ο κ.Γιάννης Λιάπης, όμως δεσπότης Ασωπού, Βουλιαγμένης Σιβιτανιδείου και Βοιωτοπεδίου, διαμαρτύρεται για τα 2.300 ευρώ που παίρνει από τον Καίσαρα (του φαίνονται λίγα) και δεν ντρέπεται όταν οι πεινασμένοι της Σατραπείας του ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες. Για να πούμε την αλήθεια ο κ.Λιάπης  έχει ατυχήσαντα πνευματικά τέκνα να προστατεύσει όπως ο κ.Γιοσάκης
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 01/02/2005: Τίνος είναι ο Γιοσάκης; Πόλεμος στην Εκκλησία μετά τις αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα»). Αν πιστέψουμε τον (περιέργως ατιμώρητο) ιερωμένο Ιγκόρ Κλοπόνιν (του παραδικαστικού κυκλώματος Γιοσάκη) ο κ.Λιάπης είχε πάρε δώσε με τον Κορυδαλλίτη: «Η διήγηση του κληρικού, που μάλλον δεν επιβεβαιώνεται, έχει και ολίγη από «αντικατασκοπία», ενώ ο Θηβών εν επιθυμεί ούτε να τη σχολιάσει. Συνεχίζεται ως εξής: «Ο Μητροπολίτης Θηβών έχει ζητήσει από τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη να του φέρει σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης, και αργότερα του τηλεφώνησε στην Αμερική να του φέρει άλλο, διότι έχασε το παλαιό. Και όταν του το έφερε, είδε ότι είχε και το παλαιό»! Ο πατήρ Γιοσάκης βρίσκεται στον Κορυδαλλό, επειδή δεν πέρασε η πρόταση του αρχιεπισκόπου οι απατεώνες κληρικοί, Αττικής Παντελεήμων και Σία, να κάνουν διακοπές σε μοναστηριακές σουϊτες. Υπάρχουν όμως και φτωχοί δεσποτάδες όπως ο Ιλίου Αθηναγόρας, συνεργάτης του κ.Λιάπη, που δεν έχει ράσο να φορέσει και κυκλοφορεί στη Μύκονο ντυμένος με πολιτικά. Είναι ο ίδιος που μνημονεύεται ως αγγελιοφόρος (από τον εξ απορρήτων του μακαρίου Χριστόδουλου ευσεβή πολιτευτή της ΝΔ και τηλεαστέρα κ.Σ.Τζούμα), στην υπόθεση της μυστηριώδους Νικόλ, φίλης κάποιας νεφελώδους «θείας», που φαίνεται να της υποβάλει καθημερινά αναφορές:
«…Τι να το κάνει το σπίτι που απέκτησε στο Βόλο η Νικόλ; Μα για να ξεχνιέται τα Σαββατοκύριακα ή για να “θυμάται” από το Βόλο, την πλήρη επικράτησή της στα Εκκλησιαστικά μας πράγματα; Άλλωστε κάθε βράδυ στις 12 μιλάει ανελλιπώς με τη “θεία” και δίνει αναφορά για όλα όσα μαθαίνει από τον Εκκλησιαστικό χώρο. Ο Αρχιμ. Αθηναγόρας Δικαιάκος ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να πει στη Νικόλ να μην πολυεμφανίζεται στα εκκλησιαστικά λημέρια, στην Αθήνα και στη Λεβαδεία, μήπως και την φωτογραφίσει κάποιος χωρίς να το ξέρει… «Και τότε ποιος μας σώζει;»…» (Για το κουτσομπολικό ύφος του κυρίου αυτού δεν ευθύνομαι, αποταθείτε στη ΝΔ και στην Αρχιεπισκοπή)
Οι 111 αργόσχολοι δεσποτάδες (που και μόνο με τη βασιλική τους στολή έχουν ολοφάνερα απορρίψει το Χριστό) είναι ένας τεράστιος αριθμός, πέραν κάθε λογικής πληθυσμιακής αναλογίας, εξωφρενικός σε σύγκριση ακόμη και με τη μαφιόζικη Εκκλησία της Ρωσίας.
Έγιναν δεσποτάδες με πλάγια μέσα και ίντριγκες για να γλυτώσουν από τη νοσηρή ζωή του αρχιμανδριτισμού, τον οποίο ο Στ.Ζουμπουλάκης στην «Καθημερινή» θεωρεί «ασθένεια της Εκκλησίας».
Οι περισσότεροι, πληρώνονται για να κάθονται. Συντηρούν με τα λεφτά μας, πολυέξοδα μέγαρα, αυτοκίνητα, «φιλανθρωπικά» σωματεία, μητροπόλεις, βίλλες και αυλές, (συχνά φυτώρια σκανδάλων), κουστωδίες παρατρεχάμενων, παρακοιμώμενων και συγγενολόγια. Υπάρχει δεσπότης ακόμη και στα μικρά Κύθηρα. Ήταν για λίγο και ο ιερός Κύριλλλος που εξελέγη καθ’υπόδειξιν Γιοσάκη στον Χριστόδουλο, που ορκιζόταν πως δεν τον ήξερε, τη στιγμή που αλληλογραφούσαν σε ελευθεριάζον ύφος και που το τέκνον του ο Θεόκλητος, του τον είχε προτείνει για Γραμματέα σε ανταμοιβή των (παρα)δικαστικών του υπηρεσιών.
Ο Κύριλλος διαδέχθηκε τον διαβόητο προκάτοχό του άγιο Ιάκωβο που έφυγε κυνηγημένος από τα Κύθηρα και στη συνέχεια-τι σύμπτωση-μετατέθηκε αντικανονικά στη μητρόπολη του φίλου του κ.Γιοσάκη, του αγίου Θεόκλητου Καρδίτσας που είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί.
Στην Πελοπόννησο π.χ. υπάρχουν από δυο δεσποτάδες στην Αργολίδα, τρεις στη Λακωνία, (βάση του παιδόφιλου αρχιμανδρίτη Φώτιου), δυο στην Ηλεία (παλιά έδρα του καταγγελθέντα από τον πρωτοσύγκελό του για σεξουαλική παρενόχληση, μητροπολίτη Αθανάσιου), δυο (και για λίγο τρεις) στην Αχαϊα, βάση του αρχιμανδρίτη Κύριλλου (που κατήγγειλε για ομοφυλοφιλία τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο), και ορμητήριο του χωρεπισκόπου Προκόπιου (που μάλωσε με τον μεγαλοξενοδόχο δεσπότη Καλαβρύτων γνωστού και από την υπόθεση Μερτικοπούλου) και μετατέθηκε αλλού, δυο στη Μεσσηνία, (έδρα του καταγγελθέντα από την ευσεβή «Αυριανή» για παιδεραστία μακαρίου μητροπολίτη Στέφανου), δυο στην Αρκαδία, δυο ακόμη και στη Λέσβο, έδρα του μαστροπού παπα-Πνακά για τον οποίο ο μητροπολίτης Μυθήμνης έκανε πως δεν ήξερε.
Υπάρχουν δυο μητροπολίτες και ένας στη μικρή Λήμνο, εκεί που ο λαός έδιωξε νύχτα τον δεσπότη Παντελεήμονα για να πάρει μετά τη θέση του ο ιερός Ιερόθεος, καταγγελμένος για σκαμπρόζικες ιστορίες από τον Άρχοντα της Ορθοδοξίας Γρ.Μιχαλόπουλο (ακομη και με βιβλίο, «Ο ερωτύλος δεσπότης της Λήμνου και οι κασσέτες του») και αργότερα και από μια ψάλτρια σε σχέση με την κόρη της.
Οι κατήγοροι περιέργως δεν μηνύθηκαν. Επεκτείνω λοιπόν την σοβαράν πρότασιν των συνδικαλιστών ιερέων κ.Κολλά και Τσάκαλου, («να γίνονται τεστ παρθενίας στους διάκους») εισηγούμενος τεστ παρθενίας και στους μητροπολίτες. Απορρίπτω όμως την «πρωκτομέτρησιν», των μητροπολιτών, πρότασιν διατυπωθείσαν επισήμως παρά του Μεγάλου Άρχοντος Οφφικιαλίου της Ορθοδοξίας Εντιμότατου κ.Γρ.Μιχαλόπουλου (φυλακαί Κορυδαλλού), διότι θα επιβαρυνθεί η εθνική οικονομία με αγορά οργάνων νέας τεχνολογίας.
Υπάρχουν και προσωποπαγείς μητροπόλεις, όπως η μητρόπολη Γουμενίσσης, που ιδρύθηκε για να βολευτεί ο ιερός Δημήτριος, (λες και οι επισκοπές έγιναν για επαγγελματική αποκατάσταση), όταν το Σ.τ.Επ. ακύρωσε την παράνομη εκλογή του στη μητρόπολη Λάρισας. Υπάρχουν και οι ελληνικές επισκοπές και πατριαρχεία του εξωτερικού που ενισχύονται σκανδαλωδώς με μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. κι ας είναι οι επίσκοποί τους κατά κανόνα αργόσχολοι τιτλούχοι χωρίς ποίμνιο, που συχνά παρεπιδημούν στην Αθήνα.
Σε νομό που έχει πάνω από έναν μητροπολίτη, κάνει μαθήματα ηθικής και ο δεσπότης που ερωτευμένος με το διάκο του τρέχει στα ξενοδοχεία της Ισταμπούλ, ενώ άλλος δεσπότης του νομού, φίλος της Μονής Βατοπεδίου, είχε διασυρθεί παλιότερα από τον «Ορθόδοξο Τύπο» για ροζ τηλεφωνικές συνομιλίες με νεαρό.
Στη Β.Ελλάδα επίσης, ο μακάριος μητροπολίτης Διδυμοτείχου Νικηφόρος είχε συκοφαντηθεί ως μητροπολίτης Τάνγκα.
Αλλού τρεις δεσποτάδες απειλήθηκαν με κασέτες το 2005, κάποιος τέταρτος (ο καλύτερος όλων από κάθε άποψη, και κυριολεκτώ) εφησυχάζει στο εξωτερικό στην αγκαλιά της καλής του, ενώ στην ευλογημένη Φθιώτιδα ο δεσπότης ακόμη να δικάσει τον αρχιμανδρίτη-συγγραφέα εφημέριο του Άνθιμου Θεσσαλονίκης που παρενόχλησε διανοητικά καθυστερημένο νεαρό, νομίζω δε πως και στην Κοζάνη, άλλος αρχιμανδρίτης (στις φυλακές τώρα) ακόμη να δικαστεί από τη Μητρόπολη για τις δουλειές που σκάρωσε σε βάρος νεαρού στο ναό, ανήμερα τη Μ.Παρασκευή, αλλά θαρρώ πως και ο αιδεσιμολογιότατος Σωτήριος στα Λιόσια που ασέλγησε στο κοριτσάκι δεν έχει ακόμη καθαιρεθεί, όπως και ο πατήρ Πέτρος ο Ορφανοτρόφος της Αγίας Παρασκευής, καταδικασμένοι και οι δυο σε πολύχρονες φυλακίσεις, ενώ την ευτυχή Μαγνησία ποιμαίνει ο άγιος Ιγνάτιος, από την εξοχική του βίλλα, ο οποίος  καλούσε τον κατηγορούμενο για παιδεραστία Σέρβο εθνικιστή δεσπότη Παχώμιο στις λιτανείες του, μαζί με τους ιερότατους Καλλίνικο και Θεόκλητο που κατηγορήθηκαν (για άλλα αυτοί) από ανθρώπους της Εκκλησίας.
Τη Σύρο τη βόσκει πνευματικά ο ιερότατος Δωρόθεος που θα στενοχωρήθηκε σίγουρα για τις περιπέτειες υπόδικου ιερέα του
Για την ποιότητα και την καλοπέρασή των δεσποτάδων, επικαλούμαι τον ορθόδοξο θεολόγο και πατριώτη κ.Γιανναρά, ( Καθημερινή 26-08-01): Λέγεται ότι, πριν από κάποια χρόνια, ιεράρχης μεγάλης στην Ελλάδα μητρόπολης, λίγο προτού πεθάνει, είπε σε δικό του άνθρωπο: «Δεν έχω παράπονο. Ενα χωριατόπουλο ήμουν, πάμφτωχο και όχι ικανό για επιστήμες. Αλλά χάρη στο παραμύθι του Χριστούλη πέρασα τη ζωή μου σαν πρίγκιπας».
Για να μην πολυλογώ, προτείνω να απολυθούν από το Δημόσιο όλοι οι ρασοφόροι, και να ζουν είτε εργαζόμενοι τίμια όπως ορίζει ο Χριστός («ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω»), είτε να πληρώνονται οι πιο γέροι και ανίκανοι για εργασία από τους πιστούς τους.
Δεν θέλω να υποτιμήσω το έργο κανενός, αλλά δεν ξεχνώ πως πληρώσαμε ή και πληρώνουμε τα αμφιλεγόμενα έργα ευλαβών ιερέων όπως  ο οσιότατος Λεωνίδας-Αθανάσιος οι μοναχοί της Πάτμου ο αρχιμανδρίτης-μητροπολίτης Γεράσιμος, μια σεπτή ηγουμένη Κασσιανή : «Ασέλγησαν στο σώμα μου και στη ψυχή μου» ένας σεπτός Κρητικός  ηγούμενος συκοφαντείται ως σάτυρος από πιστές, ένας άγιος Κρητικός αρχιμανδρίτης (ανεκλήθη εις Κρήτην από ΗΠΑ ένθα εσπούδαζεν) που δεν μηνύει (παρά τον αρχικήν δικαίαν οργήν του και τας απειλάς του) τον Αμερικανό πεζοναύτη που τον συκοφαντεί για σεξουαλική παρενόχληση και τον έσπασε στο ξύλο, ο μακάριος Νεκτάριος Λέρου, ο όσιος Μιχαήλ, η Αγιοταφική Αδελφότης (δολοφονίες, πωλήσεις, νεαροί φυγόδικοι λογισταί, δωροδοκίες, ύβρεις, στρατολόγηση ανηλίκων, ομοφυλοφιλίες, λαθρεμπόριο, Ρουμανες καλόγριες του ναιτ κλαμπ), οι άγιοι ηγούμενοι της Μονής Χρυσοβαλάντου, ο πανοσιότατος Κάλλιστος με το τζακούζι, ο δεσπότης που φώναξε στον άλλο δεσπότη «Φύγε από εδώ μωρή» εις επήκοον του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκεί στη μακρινή Αλεξάνδρεια που κάθε ιερό σκάνδαλο ανθεί στο πατριαρχείο της, ο Τρισμάκαρ Ιωσήφ Βατοπεδινός που καταδικάστηκε για παιδεραστία από τη Σύνοδο Κύπρου και αθωώθηκε στα μουλωχτά από τον πατριάρχη, ο αιδεσιμότατος Α. Π. που καθαιρέθηκε για τις παιδεραστίες του (τα παιδάκια δυστυχώς γι’αυτόν είχαν γονείς) μετά από πολλά χρόνια, μόνον όταν έσπασε η ομερτά και η υπόθεση μεταδόθηκε περιέργως από την τηλεόραση, χωρίς να τηρηθεί το πρόσχημα ότι δεν είχε καταδικαστεί τελεσίδικα στα κοσμικά δικαστήρια (δεν είχε κάτσει ακόμη ούτε μια φορά στο σκαμνί), o Θεοφιλέστατος Τραχείας (καταδικασμένος στη Δ.Ευρώπη για παιδοφιλία-αλλά ο πατριάρχης δεν διαβάζει ξένο Τύπο) και ο ιερέας Ι.Α. που καταδικάστηκε (άδικα για τα ειωθότα) απρόοπτα-πάνω στην κρίση πανικού του 2005- με υλικό ροζ κασετών το οποίο όμως η Σύνοδος δεν δέχεται ως έγκυρο μέχρι και σήμερα για το τ.Αττικής Παντελεήμονα, το δέχεται όμως για τον Σλαβομακεδόνα αρχιμανδρίτη Ν.Τ. (Προσοχή στην προηγούμενη χριστιανική διεύθυνση υπάρχουν τολμηρές φωτογραφίες ιερωμένων από το σκανδαλοθηρικό Τύπο, θα μπείτε με προσωπική σας ευθύνη).
Αντίθετα η Σύνοδος δεν διέταξε πραγματογνωμοσύνη για το φωνομοντάζ που κατήγγειλε ο όσιος Μουλατσιώτης πως ο κ.Σπ.Καρατζαφέρης έστησε εναντίον του με συνομιλητή τον παλαιοημερολογίτη επίσκοπο Παρθένιο, τ.μοντέλλο και τ.ιερέα της επίσημης Εκκλησίας, που έφυγε καταγγέλοντας όργια («Αποκαλύπτω το βρώμικο κύκλωμα της Εκκλησίας. Ο ιερέας μιλάει για όσα έζησε με κορυφαίους κληρικούς»-7.2.2005). Στη δήλωσή του ο κ.Μουλατσιώτης αποφεύγει να εξηγήσει ποιος είναι ο συνομιλητής του, περιοριζόμενος να πει πως δεν υπάρχει τέτοιος μητροπολίτης στην κρατική Εκκλησία.
Νομίζω πως πρέπει η Σύνοδος να στείλει την κασέτα σε ειδικά εργαστήρια, δεδομένου πως αυτό το προϊόν υποκλοπής συνεχίζει και σήμερα να παίζεται με επιτυχία στο youtube, χωρίς περιέργως η Εκκλησία να αντιδρά αν και εκθέτει εκτός από τον συνομιλητή κ.Μουλατσιώτη και τον αδιαμφισβήτητον ανδρισμόν (επιστοποιήθη και υπό των ιατρών του) του ιερού Καλλινίκου (παρητήθη δια λόγους υγείας), δεινού διώκτου της ομοφυλοφιλίας και πνευματικού πατρός του μακαρίου Χριστοδούλου και των σεπτών Αμβροσίου του Αιγίου και Ιγνατίου του Βόλου
Πληρώνουμε λοιπόν (με τα μυστικοκονδύλια του Υπ.Εξ) δεκάδες αμφιλεγόμενους ορθόδοξους ιερείς που κερδίζουν το ψωμί τους  στις ΗΠΑ, (όπου όμως η Δικαιοσύνη δεν αστειεύεται) και πολλούς ακόμη που κατηγορήθηκαν στην Ελλάδα για οπλοφορία, αρχαιοκαπηλία, (μερικές φορές με ροζ απόχρωση) διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, φόνους, χουλιγκανισμό, ανατινάξεις αυτοκινήτων, ναρκωτικά, φοροκλοπή, ανταλλαγές κρατικών ακινήτων, ξενοδοχειακά κλπ αφού και καλόγριες ακόμη βγάλανε λεφτά στο εξωτερικό, για να μην περιοριστώ στα ροζ σκάνδαλα.
Η δράση των κληρικών μας είναι πολυσχιδής και ενισχύεται με κρατικό μισθό. Σταχυολογώ ενδεικτικά:
- Ιερέας Αρχαιοκάπηλος με σπίτι-μουσείο.
- Ιερέας λεηλατούσε ναούς στην Ήπειρο.
- Ιερέας με ναρκωτικά.
- Παπάς με κοκαϊνη στη Σπερχειάδα.
- Ιερέας με οπλοστάσιο.
- (Από τον οικουμενικόν ελληνισμόν, πρόσφατον) Ιερέας στην Κύπρο κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση.
- Ιερέας βάζει βόμβα στον υποτιθέμενο εραστή της παπαδιάς.
- Συνελήφθη ιερέας για απόπειρα αρπαγής και μαστροπείας.
- Συνελήφθη ιερέας γιατί πυροβόλησε με αεροβόλο άτομο με αναπηρία.
- Συνελήφθη παπάς να κλέβει.
-Συνελήφθη διάκος για εμπόριο με οστά αγίων.
- Παπάς και παπαδιά έκλεβαν τρόφιμα από Νοσοκομείο.
- Παπάς τύφλωνε με λέϊζερ Ισραηλινό τερματοφύλακα.
- Παπάς βασάνιζε παπαδιά.
- Για κακούργημα η Μονή Εμμαούς με τα δάνεια της Marfin.
- Χωρίς άδεια το ξενοδοχείο του αγίου Αμβρόσιου (του την έδωσε ο θεός;)
- Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση των εκτάσεων που πουλήθηκαν από τη Μητρόπολη Δημητριάδος στην εταιρία Golfing Developments Α.Ε. και φέρονται πως ανήκουν στο Δημόσιο.
- Ηγουμένη Κασσιανή στη Δικαιοσύνη: Με εξαπάτησε ο μητροπολίτης.
Ανεξάρτητα από τις ιερατικές αυτές μικροαταξίες (Θα τους κρίνει ο θεός-εκτός κι αν ακουμπήσουν δικά μας παιδιά ή συμφέροντα), για οικονομικούς λόγους και για δίκαιο μοίρασμα των βαρών στην κοινωνία, προτείνω να κλείσουν και να γίνουν πάρκα ή άσυλα αστέγων οι μισοί ναοί και τα ¾ των Μονών και των Μητροπόλεων. Τελικός μας στόχος πρέπει να είναι η πώληση της Εκκλησίας (όχι μισοτιμής σαν την Ολυμπιακή) σε Κινέζους επιχειρηματίες, να πάψει και ο καϋμός της «Σπίθας» του κ.Μ.Θεοδωράκη, πως δεν πήραμε δάνειο από τους Κινέζους.
Υ.Γ.
Iερέας έκλεβε το παγκάρι

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε όλοι τους παπάδες και δεσποτάδες...αδέσποτοι είναι,φύρα και δυσωδία.

Ανώνυμος είπε...

Γουστάρω το άρθρο τα λέει χύμα

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

Ας κοιτάξουμε να πούμε κανένα "Κύριε ελέησον" λέω εγώ κι ας μην κοιτάμε τα χάλια των άλλων, γιατί θα μας βαρεθεί ο Θεός και θα καταστραφούμε.

Ανώνυμος είπε...

Mήπως τελικά τα ισοπεδώνουμε όλα;Ενδεχομένως ορισμένα από τα στοιχεία, που εμφανίζονται με τη μορφή του πιο απαισίου κουτσομπολιού, να είναι και αληθή. Ουδείς το αμφισβητεί, αφού και οι κληρικοί προέρχονται μέσα από την ανθρώπινη κοινωνία, δηλαδή μέσα από εμάς. Οι κληρικοί αποτελούν μικρογραφία της κοινωνίας. Ας φτιάξουμε μια καλυτερη κοινωνία ανθρώπων για να έχουμε και καλύτερους κληρικούς. Αλλά ... άραγε δεν υπάρχουν ηθικοί και ενάρετοι κληρικοί; Κληρικοί που τιμούν το ράσο;Κληρικοί πολύτεκνοι και σκληρά δοκιμαζόμενοι; Επομένως, ας είμαστε πιο ειλικρινείς και περισσότερο έντιμοι. Διότι είναι ανέντιμο και ανήθικο να καταπατάς τα πιστεύω του διπλανού σου προτείνοντας το κλείσιμο των μισών Ιερών Ναών, που γεμίζουν ασφυκτικά, κυρίως τις μεγάλες εορτές, από εκατοντάδες πιστούς όλων των ηλικιών. Πως άραγε, θα αισθάνονται τα εκατοντάδες παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε τίμιες ιερατικές οικογένειες, όταν προσβάλλετε η τιμή των πατέρων τους και κυρίως όταν διακωμωδείται η πίστη τους.Είναι λυπηρό απόγονοι των ηρώων του 1821, που πίστευαν σε Θεό ζώντα , να "πέφτουν" τόσο χαμηλά. Να, που η κρίση που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας δεν είναι μόνον οικονομική αλλά κυρίως ηθική. Και το ήθος δεν περιορίζεται μόνο από την μέση και κάτω, αλλά και από την μέση και πάνω, στο σημείο της καρδιάς. Όλα αυτά με πολύ αγάπη και σεβασμό.
ΕΝ ΚΛΑΥΘΜΩ!

Ανώνυμος είπε...

Γιατι η παπαδες Λακωνιας λενε τους δεσποταδες (δεσποτητσες;