28.4.11

Ακύρωση της απόφασης για τη νότια χάραξη ζητούν πρόεδροι κοινοτήτων


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
 
Ένσταση κατά της υπ'αριθμ. 193/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας που αφορούσε στην έγκριση της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας σχετικά με τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Διακοπτού-Κερυνίτη ποταμού, κατέθεσαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου κ. Γιάννης Θεοφανόπουλος και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Τεμένης κ. Π.Μαρίνος και Βαλιμιτίκων κ. Γ.Μεϊντανάς, οι οποίοι ζητούν και την ακύρωσή της.
Ο λόγος της ένστασης συναντάται στο ότι κατά την ψηφοφορία, εκτός από τους προέδρους Διακοπτού, Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα και Ροδιάς (που είχαν έννομο συμφέρον καθώς η υπάρχουσα χάραξη αφορούσε το θέμα) ψήφισαν και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων που βρίσκονται δυτικά του Κερυνίτη, δηλαδή οι πρόεδρο Νικολεΐκων, Ριζομύλου και Ελίκης, που δεν τους αφορούσε. Έτσι, η απόφαση πήρε 20 ψήφους υπέρ και 18 κατά, σε ό,τι αφορά στο σκέλος της απόφασης "Αλλαγή πορείας γραμμής από Διακοπτό-Κερυνίτη νότια χάραξη, έναντι της υφιστάμενης βόρειας χάραξης".

"Αν ήταν να γενικευτεί το θέμα, τότε θα έπρεπε να ψηφίσουν και οι πρόεδροι Βαλιμιτίκων, Τεμένης και Αιγίου που έχουν έννομο συμφέρον, γιατί η γραμμή διέρχεται μέσα στα διοικητικά τους όρια. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν έπρεπε να ψηφίσει ο πρόεδρος της Ελίκης, καθώς η βόρεια χάραξη δεν διέρχεται από τα διοικητικά όρια της κοινότητάς του" αναφέρει μεταξύ άλλων η ένσταση, ενώ οι ενιστάμενοι χαρακτηρίζουν επίπλαστη και μη νόμιμη την πλειοψηφία των 20 (13 συμβούλων + 7 προέδρων τοπικών κοινοτήτων)" αναφέρει η ένσταση.

Επίσης, οι ενιστάμενοι πρόεδροι χαρακτηρίζουν παράνομη και την απόφαση περί "νομικής συνδρομής δημοτών", καθώς σημειώνεται πως οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που την ψήφισαν, δεν έχουν δικαίωμα να το πράττουν, σύμφωνα με το νόμο του "Καλλικράτη", ενώ τονίζεται πως σε κάθε περίπτωση δεν είναι νόμιμη η νομική υποστήριξη δημοτών με δαπάνες του δήμου.

ΣΧΟΛΙΟ AIGIO.ORG

Είναι απορίας άξιο πως ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν το θράσος να εκμεταλλεύονται τη θέση τους σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό τους οι ψηφοφόροι τους για να εξυπηρετήσουν καθαρά προσωπικά τους οικονομικά συμφέροντα αποτρέποντας έτσι τον οικονομικό τους αφανισμό.

Για τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο η όλη διαδικασία αλλαγής της χάραξης μεθοδεύτηκε με σκοπό να ευνοηθεί νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης αφού η νότια χάραξη περιλαμβάνει την  απαλλοτρίωση σημαντικού μέρους ιδιόκτητου ακινήτου του, κάτι στο οποίο ο ίδιος και η οικογένειά του έχει επενδύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη είναι ευχάριστο που κάποιοι αποφάσισαν να συγκρουστούν με τέτοιες πρακτικές βάζοντας στο περιθώριο αποφάσεις που θίγουν την ισονομία και κυρίως την κοινή λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: