28.5.11

Μήνυμα της Γενικής Γραμματέα προς την Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Αιγίου, κα Ρέλλα-Παπασημακοπούλου

Αγαπητή Αρχοντούλα,


Η πράξη ανθρωπιάς των μαθητριών του Λυκείου σας, Ειρήνης και Ευτυχίας Δεσύλλα που βρήκαν και αμέσως παρέδωσαν στην ιδιοκτήτρια φάκελο με χρηματικό ποσό, αποτελεί για όλους μας ένα μάθημα ζωής και εντιμότητας.

Θέλω να συγχαρώ τις δύο μαθήτριες, εσάς προσωπικά, το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου και φυσικά τους πολύτεκνους γονείς των δύο κοριτσιών, που σε μια περίοδο απαξίωσης των θεσμών, καταφέρνετε και κάνετε πράξη όχι μόνο την άρτια εκπαιδευτική κατάρτιση των μαθητών αλλά και την ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση και διάπλαση των ακέραιων χαρακτήρων τους.

Μας γεμίζετε με αισιοδοξία και μας αποδεικνύετε ότι στην τοπική κοινωνία του Αιγίου υπάρχει σήμερα, μεγάλο απόθεμα αξιών.

Είστε παράδειγμα προς μίμηση.

Θερμά Συγχαρητήρια.Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΑΣΤΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να θυμόμαστε κάπου-κάπου και τους ήρωες της διπλανής πόρτας. Μπράβο στα κορίτσια και στη Μπάστα που τα ανέδειξε

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα "Φιλόδημος" με άρθρο, που αναδημοσιεύτηκε σε πολλά ειδησεογραφικά portals όλης της Ελλάδας. Δείτε το link http://www.filodimos.gr/id/index.php?option=com_content&view=article&id=5497:2011-05-26-09-15-48&catid=1180&Itemid=1296
Μπράβο στην κα Μπάστα που απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή και μάλιστα ούσα μακριά από τον τόπο της, σε αντίθεση με τους ντόπιους πολιτικούς και φορείς που ούτε καν ασχολήθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Το συμβάν καλώς το αναφέρετε ώστε να βρει μιμητές. Τα υπόποιπα περιττεύουν.Οι μαθήτριες βεβαίως να προβληθούν, αν και πιστεύω ότι δεν το επιδίωξαν.Το μήνυμα της Γενικής Γραμματέα προς τη Διευθύντρια του Σχολείου δεν χρειαζόταν να δημοσιοποιηθεί.

Sleeper είπε...

Ειναι απο τις πολυ λιγες φορες που δημοσιευσαμε δελτιο τυπου πολιτικου απο τα δεκαδες που λαμβανουμε καθημερινα.

Αποφασισαμε να το δημοσιοποιησουμε οχι μονο για να γινει ευρυτερα γνωστο το περιστατικο αλλα για να δει ο κοσμος πως υπαρχει ελπιδα ακομα...

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνατε και το δημοσιοποιήσατε το θέμα, με τον τρόπο που το κάνατε. Δυστυχώς, οι υπόλοιπες αιγιώτικες εφημερίδες (τουλάχιστον όσες κυκλοφόρησαν από την Παρασκευή και μετά που το αποκάλυψε ο "Φιλόδημος") αγνόησαν επιδεικτικά μια τόσο τρυφερή χειρονομία ήθους, που μας δίδαξαν δύο νεαρά κορίτσια αιγιώτικης πολύτεκνης οικογένειας. Κι αυτό, προφανώς γιατί δεν είχαν αυτές πρώτες το θέμα, λες και η ειδησεογραφία είναι μόνο θέμα πρωτιάς και αποκλειστικότητας. Τη δουλειά της δημοσιοποίησης, ευτυχώς την έκαναν δεκάδες ειδησεογραφικές σελίδες και blogs ανά την Ελλάδα (και το δικό σας, ασφαλώς) ώστε να μη χαθεί αυτή τους η ευγενής πράξη. Πάντως, ήδη η Ιόνιος Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων πήρε απόφαση να βραβεύσει τις δύο μαθήτριες, σε προσεχή της εκδήλωση.